Çok garip bir şekilde bu videodan rahatsız olup altına gelip saçma sapan yorum yapan arkadaşlar oldu

Garip bir ülke.
Çalışanlarını yolluyorlardır. Hadi salaklığına alıp, benim bütçem buna yetiyor diye saçmalayan çocuk yorumları belli oluyor. Bayağı bayağı detaylı yetişkin yorumları var. Ya çalışanları oluyor ya da bu çocukların, cahil ebeveyn versiyonu oluyor. Gerçi yine onların yorumlarından müşteri profilini anlayabiliyorsun.
Rampage istese fason üretimin iyi versiyon ürünlerini getirir. Ama daha ucuza ürettirip, piyasadaki muadil ürünlere yakın ve batılı firmaların alırken düşündürecek fiyatlarının yarısına satıp hayvan gibi kâr ediyorlar. Yoksa fason üretim çok güzel klavye, fare, gamepad vb. var. Fason olarak satılmayan, ama isterseniz toplu alım yapabileceğiniz Gulikit marka gamepadlerde mesela drift önleyici aletleri(buraya ne terim yazacağımı bilemedim) var. Bunların kalitesine yakın fason üretim yapan yine markalar var.
Yani 500 tane ürün getireceğine, 1000 ₺ altı ürün alanlar için 3-4 yıl ömürlü bir gamepad, Xbox ve PS kolu alamayanlar için bu Gulikit gibi bir de üst model getir. Çok ürün getirmek kullanıcıları da karmaşaya sürüklüyor. Forumlara gelip daha iyi öneriler alarak, 100 satış yapacaksa bunu 40'a düşürüyor.
Zamanında çalıştığı ve bu ürünlerin reklamlarını yapanlar da bir tık akıllandı. Fason üretim yapan ama kalitesi bunlardan iyi firmalarla iş yapmaya başlıyorlar. Yine para gelir diye eski firmalara laf yapamıyorlar. Ama izleyiciden gelen yorumlar etkisinde bu değişimleri yaptıklarını düşünüyorum. Çünkü onlar bile bu markalar yüzünden, kendi markasına zarar gelmesini pek istemiyor.
Mesela Monster firması da aynı hatayı yapıyor. Marka algısından kaliteli ürün gibi fiyat biçiyor. Ama toplu ürettiğinden Deadzone %30 olan gamepad ile anılıp, sonra kaliteli bir üretim yaptırsa bile satışları düşüyor. Laptop tarafında ucuz ürün yapıp, kötü marka algısı artınca Casper gibi piyasanın 2 katı hazır PC satmaya falan çalışıyor. Yani bu adamlara bu aklı verenler, patronları iyi kazıklıyor. Laptop ile oluşan kötü algıdan dolayı Monster hazır bilgisayarını bilgisiz kullanıcı niye alsın diye soracak akıllı adamlar çalıştırmıyorlar. Zaten genelde bunlar büyüdükçe akraba firmasına evriliyor.
En azından zorunlulukta bu ürünlere düşerseniz, klavye ürünleri daha çok sorunsuz oluyor. Kulaklık, fare ve gamepad ürünlerine bulaşılmaz. Fareler özellikle çok benzer ve berbat oluyorlar. Corsair vb. giriş ve orta halli ürünleri bile bunların en premium diye sattıkları fareden daha uzun ömürlü ve sorunsuz oluyor. Tasarımları da çirkin ve el tutuşları da kötü. Bir ara klavye lazım olunca 200 ₺ fare ve klavye seti almıştım. Klavye gene 3-6 ay civarı götürdü. Fareyi elime aldığım gibi köşeye attım. Çirkinlik dışında kullanımı da rahatsız edici.
Hepsinin görüntüsü de benzer. RGB gözüksün diye yarı şeffaf bir plastik ve çirkin kenarlar.