Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Genesyss

Uzman
Merhaba iyi günler dilerim. Bilgisayarım 2 gündür Need for Speed Heat oyununda bir süre sonra FPS olarak 15-20'ye düşüyor, sonrasında sistem kendini yeniden başlatıyor. MSI Afterburner ile yaptığım testlerde işlemci 60 derece, ekran kartı da 62 derecelerde seyrediyor. Bu sorunun sebebi nedir? İyi günler iyi sosyaller.

Çözüm
Hocam donanımsal derken ısınıyor mu diyorsunuz çünkü saatlerdir BF1 ve CS2 oynuyorum 0 problem.

Hocam o dosyayı NFS Heat'ın ana klasorüne atıp çalıştırdım ve UPS someting went wrong yazdı.

Donanımsal problem dediğimde illa aklınıza ısınma problemi gelmek zorunda değil. Ve olabilir ikisi de hafif oyun zaten.

Dosya çalışmıyor ise bu rehberi takip edebilirsiniz.
Oyun başlı başına bir optimizasyon sorunu. Sistem özelliklerin nedir?

R3 3100 16 RAM GTX 1660 Super Corsair CV650.

Oyun başlı başına bir optimizasyon sorunu. Sistem özelliklerin nedir?

Ama hocam şöyle mesela ilk 1 saat FPS sıkıntısız oynuyorum sonrasında FPS 15 20'lere düşüyor oyundan çıkınca Windows ana menüde bile kasmaya başlıyor Spotify'dan açtığım şarkı bile kasıyor.

R3 3100 16 RAM GTX 1660 Super Corsair CV650.

Ama hocam şöyle mesela ilk 1 saat FPS sıkıntısız oynuyorum sonrasında FPS 15 20'lere düşüyor oyundan çıkınca Windows ana menüde bile kasmaya başlıyor Spotify'dan açtığım şarkı bile kasıyor.

O zaman oyunu suçlamak yanlış olabilir. Virüs girmiş olabilir bilgisayarınıza. Test yapma şansınız var mı? Kaspersky ya da Malwarebytes.

O zaman oyunu suçlamak yanlış olabilir. Virüs girmiş olabilir bilgisayarınıza. Test yapma şansınız var mı? Kaspersky ya da Malwarebytes.

Hemen yapayım.

Bir şey çıkmadı resimleri yükleyeyim.

malw 1.webp

malw 2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için kullanım değerlerini atma şansınız var mı? Bunun gibi. Ayrıca hangi ayarlarda kullandığınızı da belirtirseniz sevinirim.

Eki Görüntüle 122567

Oyuna girmek için bastığım anda sistem yeniden başladı girmeye çalışıp atıyorum.

Oyuna girmek için bastığım anda sistem yeniden başladı girmeye çalışıp atıyorum.

Şöyle göstereyim resim yükledim. 5 dakika 26 saniye şehirde ormanda otobanda gezindim, grafik şöyle.
Texture Ultra.
Ambient occlusion aao Full.
Shadow quality high.
Texture filtering Ultra.
Anti-aliasing TAA.
Terrain quality high.
Vegetation detail medium.
Post process quality medium.
Depth of field high.
Lighting quality Ultra.
Motion blur on.
Resulution 1920X1080.
V-Sync on.
Fullscreen.
Resolution scale %100

Oyun için kullanım değerlerini atma şansınız var mı? Bunun gibi. Ayrıca hangi ayarlarda kullandığınızı da belirtirseniz sevinirim.

Eki Görüntüle 122567

Sizin dediğiniz ayarları tam olarak bilgi ekranına koymadığını fark ettim sonrasında onları koyup oyuna döndü gaza basmadan ekran dondu sistem kilitlendi hiçbir klavye tuşlarına tepki vermedi Power tuşuna basılı tutup kapadım tam kapamadan önce bir resim çektim onu paylaşayım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250208_125111_Gallery.webp
    Screenshot_20250208_125111_Gallery.webp
    107,7 KB · Görüntüleme: 67
  • 20250208_130110.webp
    20250208_130110.webp
    789 KB · Görüntüleme: 87

Şöyle göstereyim resim yükledim. 5 dakika 26 saniye şehirde ormanda otobanda gezindim, grafik şöyle.
Texture Ultra.
Ambient occlusion aao Full.
Shadow quality high.
Texture filtering Ultra.
Anti-aliasing TAA.
Terrain quality high.
Vegetation detail medium.
Post process quality medium.
Depth of field high.
Lighting quality Ultra.
Motion blur on.
Resulution 1920X1080.
V-Sync on.
Fullscreen.
Resolution scale %100

Sizin dediğiniz ayarları tam olarak bilgi ekranına koymadığını fark ettim sonrasında onları koyup oyuna döndü gaza basmadan ekran dondu sistem kilitlendi hiçbir klavye tuşlarına tepki vermedi Power tuşuna basılı tutup kapadım tam kapamadan önce bir resim çektim onu paylaşayım.
Son bir teyit olarak, bu problemi sadece NFS Heat'te mi yaşıyorsunuz hocam? Ayrıca oyunu Steam üzerinden mi oynuyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son bir teyit olarak, bu problemi sadece NFS Heat'te mi yaşıyorsunuz hocam? Ayrıca oyunu Steam üzerinden mi oynuyorsunuz?

Evet oyunu Steam üzerinden oynuyorum ve şöyle diyeyim konuyu açtıktan sonra Steam üzerinden Battlefield 1 oynamak için bastığım anda da yeniden başladı sistem ondan önce sorunsuz BF1 falan bir sürü oyun oynuyordum ne zaman NFS Heat indirdim restartlar başladı.

Evet oyunu Steam üzerinden oynuyorum ve şöyle diyeyim konuyu açtıktan sonra Steam üzerinden Battlefield 1 oynamak için bastığım anda da yeniden başladı sistem ondan önce sorunsuz BF1 falan bir sürü oyun oynuyordum ne zaman NFS Heat indirdim restartlar başladı.
Maalesef bu sorunu eski bilgisayarımda ben de yaşadım. Çözümü, oyunu silerek buldum. Önerim, Geek uygulamasını indirip oradan NFS Heat'i kaldırmak olacaktır. Devam ederse, formattan başka çözüm aklıma gelmiyor maalesef. Can sıkıcı bir durum.