Netflix 4K alınırsa kalite artar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deniz744
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 126
  • Etiketler Etiketler
    kalite netflix

Deniz744

Deneyimli
Şu an kullandığım monitörüm 1080p. Eğer Netflix'in 4K halini alırsam kalite artar mı yoksa standart 1080p paketini alsam da aynı şey mi?

Monitörünüz HDR destekliyorsa kalite artabilir. Desteklemiyorsa 1080p plan yeterli olur.

Özellikle 4K TV ya da monitör var ise alınır, yoksa 1080P'de yeterli şahsi fikrime göre.

TikTok'ta editlerini falan izlediğimde adamın terine kadar görüyorum. Hani o kaliteyle mi alakalı yoksa 4K alınca öyle mi görünüyor onu öğrenmek istedim. Sağ olun siz de.

Bildiğim kadarıyla, o videoları programlar aracılığıyla yapıyorlar; o şekilde bir görüntü bekleme.

TikTok'ta editlerini falan izlediğimde adamın terine kadar görüyorum. Hani o kaliteyle mi alakalı yoksa 4K alınca öyle mi görünüyor onu öğrenmek istedim. Sağ olun siz de.
Kaliteyle de alakalı ancak onlarca efekt basıyorlar eğer aynı editlerden bahsediyorsak, mesela bir zamanlar Spiderman sahnelerine yapıyorlardı aynı şeyleri. 1080p için 4k ya hiç gerek yok.

Netflix 4K kullanıp, 4K görüntü alabilen birini görmedim. Sanırım 1080p paketlerde de aynı sorun mevcut. Düşük bitrate veriliyor. ISS'lerin Netflix sınırlandırması var. Bu aslında gündem olup tartışılması gereken bir konu fakat kimse sesini çıkarmıyor. Zamanında hevesle 4K denedim, resmen 720-1080p arası kalitede veriyordu. Farklı kaynaklardan 4K film indirip açtığımda bu durumu fark ettim. Yani hangi paketi alırsanız alın, aynı kaliteyi alacaksınız. Boşuna fazladan para vermeye gerek yok.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt