The_Turk

Başarılı
Merhaba,

Haberlerden de duyduğunuz üzere Netflix, Warner Bros. Disvovery (ve onların da sahip oldukları HBO/HBO Max) platformlarını satın alıyor. HBO platformlarına özgü Harry Potter, Game of Thrones, The Last of Us ve Çernobil gibi dizilerin Netlix'e gelme ihtimalleri bile beni heyecanlandırıyor. Sizce Netflix ve HBO Max tek çatı altında birleşebilir mi? Bu satın alma hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Netflix yüzünden tekelleşme olacak. Tekelleşmenin olduğu yerde de rekabet olmaz. E Netflix zaten 189 TL idi o zaman olur sana 389 TL.

Sadece Game of Thrones ve devam dizilerini takip ediyorum, bilenler yazsın. Netflix alırsa dizi kötü yöne doğru ilerler mi? Hiç Netflix'ten dizi izlemedim bilmiyorum nasıl yapıyorlar ediyorlar. Zaten adamakıllı dizi cekilmiyor, iki üç tane takip ettiğimiz şey var, onlar da gitmese bari.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanılanın aksine Xbox'ın Activision'ı satın almasının herhangi bir tekel bağlantısı yer almıyor iken Netflix'in en güçlü rakibi olan HBO Max platformunu içeren bir satın alım yapması doğrudan bir tekel bağlantısı içeriyor.

Ayrıca pandemi döneminde kafa göz dalmış oldukları streaming sektöründe zarar dışında iş yapabilen bir platform yok. Bir tek Apple, Apple TV+ için deli gibi para basıyor sırf rekabet getirebilmek için. HBO'nun streaming zararı sonrası kaliteli dizi devrinin satın alımdan bağımsız olarak kapanacak olması şaşırtıcı değil.

Son düzenleme:
Ne yazık ki yaşanacak gibi ve malum tekelleşmenin her türlüsü kötü. Korsanın şu haline kıyasla çok çok daha yaygınlaşması ve akabininde çıkacak alternatifleri tahmin bile edemiyorum.