Netflix, Warner Bros. Discovery ve HBO/HBO Max'i satın alıyor

Yeni sezonları gelecek olursa LGBTI+ destekçisi bir Jon Snow, Lezbiyen Khaleesi, Zenci bir Brandon görmen çok olası. Winterfell'da da Pride yürüyüşü de yapabilirler.

Yeni sezonları gelecek olursa LGBTI+ destekçisi bir Jon Snow, Lezbiyen Khaleesi, Zenci bir Brandon görmen çok olası. Winterfell'da da Pride yürüyüşü de yapabilirler.
HBO'yu aldiklarina göre netflix bayağı büyük bir şirket, senaristlere filan karışmasalar, sağlam bir bütçe verilerek efsane got evreninde diziler çekilmez mi ya? Belki daha kısa sürede gelir diziler. 1 sezonu 2 senede çekiyorlar.

Karışmazlarsa amenna. Ancak karışmaları 2. sorun. Asıl 1. sorun tekelleşme.

Satın almayı olumlu bulan bir tek ben miyim acaba? Warner içerikleri + HBO kütüphanesi Netflix'e eklenirse tek abonelikle daha fazla içeriğe sahip oluruz ve kârlı çıkan kullanıcılar olur diye düşünüyorum. Katılmıyorsanız lütfen belirtin.

Doğru ama içerik kalitesi de bir o kadar berbat olacak. Malum Netflix mentalitesi.

Hocam teoride evet her şey tek yerde ama tekelleşmenin cidden kötü sonuçlara yol açabileceğini anlamanız gerekiyor. Netflix rakipsiz olursa adamlar "benim fiyatım bu işine gelirse" kafasına girdiğinde artan abonelik ücretini millet nasıl verecek ki? Bence hiçbir açıdan iyi olmadı.

İşlemci piyasasında bile sadece Intel ve AMD varken tekelleşme olmuyorken Netflix, Disney+, Amazon Prime, Apple TV olan bir ortamda tekelleşme olacağını pek düşünmüyorum.

Doğru ama içerik kalitesi de bir o kadar berbat olacak. Malum Netflix mentalitesi.
Netflix'in kendi yapımları çok mu kötü gerçekten? O zaman Warner ve HBO yapımcılarına çok karışmazlarsa yine de kârlı çıkan hem kendileri olur, hem de biz.

İşlemci piyasasında bile sadece Intel ve AMD varken tekelleşme olmuyorken Netflix, Disney+, Amazon Prime, Apple TV olan bir ortamda tekelleşme olacağını pek düşünmüyorum.
İkisi bambaşka dünyalar hocam. Biri film/dizi platformu diğeri de işlemci. İşlemci rekabeti bitmez çünkü her yıl daha iyileri çıkıyor ancak film/dizi platformlarının yenisi çıkmıyor. Netflix epey büyük bir alım yaptı ve şu an diğer platformlarından daha büyük bir platform haline geldi. Üstüne de lisans yüzünden atıyorum Harry Potter'ı mesela ben Prime Video'da göremeyeceğim. E bu tekelliğe sebep olmaz mı? Adamlar bildiğin her şeyi kendilerine bağımlı yapıyorlar.

Başka yabancı dizi çeken şirket yok mu? Sadece HBO ve netflix mi vardı?

Başka yabancı dizi çeken şirket yok mu? Sadece HBO ve netflix mi vardı?
Hayır ancak en büyüklerden evet bunlardı onda da HBO'yu Netflix aldı. Bir bakın bakalım sizce kullanım oranında en çok ezen hangi platformlar diye. Netflix yarın öbür gün atıyorum HBO bizde diye tüm içerikleri kendine geçirdiğinde ve HBO'yu kapamaya niyetlense, diğerlerinin şansı kalacak mı hocam? Bu durumda da Netflix durup bir anda "ben fiyatımı 189'dan 329'a çekiyorum işinize gelirse" kafasına girse kaç kişi bu parayı ödeyecek ki?

Piyasa üzerinde çeşitlilik olması bu yüzden önemliydi. Rekabet değil de tekellik olursa tek bir firma insafına kalacağız. Bu sizce kötü bir şey değil mi? Yani "her şey artık tek platformda yaşasın" düşüncesini pek desteklemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…