Karakurt5877

Başarılı
Aktif olarak Netspeed kullanıyorum. Memnunum ama fiyat olarak Kablonet'ten pahalıya geliyor. Kablonet'e geçmeli miyim? Ping mevzusu nasıldır acaba? Arkadaşım kullanıyor Kablonet memnun ama o hep pingi yüksek olduğu için pingi değişti mi aynı mı kaldı bilmiyorum.
  • Netspeed[50 hız] sabit 450TL. 12 ay toplam = 5400 TL.
  • Kablonet[50 hız] ilk 3 ay 309 TL sonraki 9 ay 409 TL artı olarak siteden başvurana 2 ay bedava. 12 ay toplam = 3990 TL.
Şu anki modemim: Keenetic hopper DSL ve İç Anadolu bölgesesinde yaşıyorum.

Kablonet fiyat olarak daha uygun, geçiş yapılabilir. Hızlar aynı ama ping genelde Netspeed daha stabil, Kablonet’te biraz değişken olabiliyor, bölgeye göre fark var. Modemin de uyumlu, sorun olmaz. Eğer fiyat önemliyse Kablonet mantıklı, ping çok kritikse Netspeed’te kalmak daha iyi olabilir.

Kablonet fiyat olarak daha uygun, geçiş yapılabilir. Hızlar aynı ama ping genelde Netspeed daha stabil, Kablonet'te biraz değişken olabiliyor, bölgeye göre fark var. Modemin de uyumlu, sorun olmaz. Eğer fiyat önemliyse Kablonet mantıklı, ping çok kritikse Netspeed'te kalmak daha iyi olabilir.

Tahaatsüz olsa aslında deneyip duruma göre kalabilirdim ama ping beni tedirgin ediyor. Örnek vermek gerekirse Netspeed'de Valorant İstanbul'da 10ms alıyorum ve Frankfurt'da 35ms alıyorum ama bu değerler Kablonet'e geçtiğimde İstanbul'da 30 ms ,Frankfurt'da 50-60 ms alırsam sıkıntı olur şahsen ama sadece 4-5 ms daha fazla alırsam sıkıntı olmaz.

Netgsm 340 100/20
Baba gayet iyi veriyor 2 3 kişide sorun yapmış ama denemeye değer.

Pingler ne durumda acaba? Valorant ve CS için. Ve hangi ilde yaşıyorsunuz acaba?

Kablonet'in kendine özel modemi oluyor. Kabloları uydu kablosu gibi koaksiyel bir kablo. O nedenle modemi değiştiremiyorsunuz. Ben kullanırken iPhone'umla Wi-Fi ile çok sorun yaşadım, bağlantı sürekli kopuyordu. Sırf bu sebeple başka servis sağlayıcısına geçtim. 2019, 2020 yıllarıydı. Belki düzelmiştir, emin değilim.

Kablonet'in kendine özel modemi oluyor. Kabloları uydu kablosu gibi koaksiyel bir kablo. O nedenle modemi değiştiremiyorsunuz. Ben kullanırken iPhone'umla Wi-Fi ile çok sorun yaşadım, bağlantı sürekli kopuyordu. Sırf bu sebeple başka servis sağlayıcısına geçtim. 2019, 2020 yıllarıydı. Belki düzelmiştir, emin değilim.

Onu Ben'de duymuştum ama galiba o mevzu sadece fiber için geçerliymiş. Vsdl ve ADSL için sıkıntı olmuyormuş.

Hiçbir şekilde düzelme yok son derece beş para etmez berbat modemler sağlıyorlar ve kendi birkaç tip modemleri haricinde dışarıdanda modem sağlayamıyorsunuz ben şuan kullanıyorum, ikinci elden lanet Infinity 401'i aldım (bilerek kiralamadım birde o çöp makinenin bir şeyi eksik olur ederse ona sorumlu olmaya gerek yok zaten 200 TL mi vermiştim) ethernet harici bütün bağlantıları modem arayüzünden kapadım ve harici çok daha düzgün bir router edinerek internetimi onunla kullanıyorum; KabloNet'ten bu şekilde memnunum ancak uğraşamam ben diyorsanız verdikleri modemler sıkıntılı ve çekim kuvvetleri diye bir şey söz konusu bile değil aklınızda bulunsun.

Onu Ben'de duymuştum ama galiba o mevzu sadece fiber için geçerliymiş. Vsdl ve ADSL için sıkıntı olmuyormuş.
Hayır kablonet Fiber kullanmadığı ve adı üzerinde Kablo bağlantı kullandığı için yaşanmakta, adamlar fiber kullanmıyor direkt olarak, koaksiyel anten kablosu kullanıyor.

Hayır Kablonet fiber kullanmadığı ve adı üzerinde kablo bağlantı kullandığı için yaşanmakta, adamlar fiber kullanmıyor direkt olarak, koaksiyel anten kablosu kullanıyor.

Sitelerinde fiber var gözüküyor ama?

1748971485978.webp

Kablonet'inde hem kendi hemde TT'nin hattı üzerinden FTTH seçenekleri ve altyapı hizmeti bulunmakta ancak TT'ye göre daha kısıtlı ve genel anlamda orada bahsetmiş olduğunuz paketler için kullanılmakta, size KabloNet'in kendi altyapısı bulunmayıp TT'nin standart FTTH altyapısı olan bir yapıda Kablo'nun vermiş olduğu görseli size göstereyim internetten buldum:
1748971945326.webp

Tam anlamıyla bilgi sahibi değilim ancak bildiğim kadarıyla anlattığım şekilde ve Kablo'dan FTTH altyapısıdan internet hizmeti almadığınız sürece o berbat modemleri kullanıcılarına maalesef halen daha sunmaktalar.