Karakurt5877
Başarılı
Sunucuysa, Ankara TT seçili. Wi-Fi ile aldığım değerlerdir:
Eki Görüntüle 152389
Bu hızlar Kablonet için değil mi?
Sunucuysa, Ankara TT seçili. Wi-Fi ile aldığım değerlerdir:
Eki Görüntüle 152389
NetGSM. Fiyat olarak ilk 6 ay arkadaşını getir kampanyasıyla 260₺ ödüyorum.
İnternet dağıtımım biraz farklı ancak hem ana dağıtıcıya biraz uzak hemde Wi-Fi üzerinden yaptım testi normal şartlarda paket 75 Mbps olup Ethernet kablosuyla sabit 73-74 gibi alıyorum, Valorant üzerinde yine bulunduğum yerde Wi-Fi üzerinde 17-24 ping aralığında seyrediyor. Konumum sunucu konumuyla aynı ve sunucu bilgisi yine görseller üzerinde mevcut.Pingler ne durumda acaba? Valorant ve CS için. Ve hangi ilde yaşıyorsunuz acaba?
Netgsm. Fiyat olarak ilk 6 ay arkadaşını getir kampanyasıyla 260₺ ödüyorum.
Var. Arada internet yavaşlıyor ama ping değişmiyor. WİFİ ile bağlı olduğum için hep 28-32 arasında geziyor. Kabloyla düşebilir.Peki hocam sıkıntı yaşadınız mı hiç? Ve memnun olmadığınız bir durum var mı?
Netgsm. Fiyat olarak ilk 6 ay arkadaşını getir kampanyasıyla 260₺ ödüyorum.
İnternet dağıtımım biraz farklı ancak hem ana dağıtıcıya biraz uzak hem de Wi-Fi üzerinden yaptım testi normal şartlarda paket 75 Mbps olup Ethernet kablosuyla sabit 73-74 gibi alıyorum, Valorant üzerinde yine bulunduğum yerde Wi-Fi üzerinde 17-24 ping aralığında seyrediyor. Konumum sunucu konumuyla aynı ve sunucu bilgisi yine görseller üzerinde mevcut.
Eki Görüntüle 152394
Evet, direk geçiş. Benim işlemlerim en fazla 1 saat sürdü. O da ilk geçişim olduğu için fazla beceremedim.Bir de geçerken acaba direkt geçiş mi sağlanıyor? Kablonet'de bu mevzu yok mesela. Manuel oluyor önce sen şimdi kullandığını kapatıyorsun sonra buna geçiyorsun. Ama mesela ben Netspeed'e geçerken her şeyi onlar yaptı sadece e-Devlet'den onay verdim.
Var. Arada internet yavaşlıyor ama ping değişmiyor. Wi-Fi ile bağlı olduğum için hep 28-32 arasında geziyor. Kabloyla düşebilir.
Saat aralığıyla ilgili bir sorun değil. Firma bir ara hız problemi yaşadı. 2-3 gün hızlar yavaştı ama son 1-2 haftadır hızlar normal.Anladım peki hocam sizce bu sağlayıcıdan mı yoksa modemden mi kaynaklı veya bazı internet sağlayıcılarında şey mevzusu oluyor mesela 12:00-19:00 arası hız normal ama 19:00'dan sonra hız otomatik düşüyor. Bu sorundan mı kaynaklı bir şey?
TT altyapısında olduğu sürece normalde port taşıyorlar direkt geçiş oluyor vs diye biliyorum tam emin olmamakla beraber, kablonette ben hizmeti (Kablonet'in altyapısını kullandığınız sürece sizlerde de aynısı olacaktır Fiber FTTH hizmetleri hariç) taşırken önceki ISP'm olan TT'yle olan taaddütümü bozdum (yaşamış olduğum muhitte bir inşaat sırasında bir iş kazası oldu ve 1,5 aya yakın bir süre hizmet veremediler, 10. günden sonra ben haklı gerekçeyle bozmuş bulundum internete acil ihtiyaçtan kaynaklı pandemi döneminde evden iş ve okul kaynaklı) kiraladığım ekipmanlarını iade ettim (TP Link'in bir modemi ve Nokia'nın ethernet çevirici kutusuydu) ve KabloNet'e geçişte bulundum ilk 3 ay kadar bu önceki mesajda bahsettiğim modemi kiraladım sonrasında onu da iade edip aynısından internetten ikinci el şekilde tekrardan aldım (7. ayda kendisini amorti ediyordu şuan 4. yılımdayım) Mac adresi tanıtımını yaptırdım (müşteri hizmetlerini arıyorsunuz o kadar) sonrasında kendi Router'ımla bahsetmiş olduğum Wi-Fi ağını bağladım vs onun için yaşamış olduğum tecrübe tam doğruyu yansıtmayacaktır ancak bildiğim kadarıyla bu geçiş TT'nin altyapılarındaki kadar pürüzsüz değil ekipman, birkaç bağlantı ve port değişimi gerekiyor diye biliyorum.Bir de geçerken acaba direkt geçiş mi sağlanıyor? Kablonet'de bu mevzu yok mesela. Manuel oluyor önce sen şimdi kullandığını kapatıyorsun sonra buna geçiyorsun. Ama mesela ben Netspeed'e geçerken her şeyi onlar yaptı sadece e-Devlet'den onay verdim.