Netspeed'te 35 Mbps'den 75 Mbps'ye geçtikten sonra oyunlarda ping sorunu yaşanıyor

QuandaleDingle1

Üyecik
2 gün önce 35 Mbps olan paketimi Netspeed tek fiyat tarifesine geçtiği için 75 Mbps'ye (altyapımın desteklediği tutara) yükselttim ancak yükselttiğim günden beri oyunlarda (özellikle Riot oyunlarında) yüksek ping alıyorum. İnternet hızım 35 Mbps oldugu zamanlar 23-25 ms alırken 75 Mbps'ye yükselttikten sonra ise 40-45 ms'lerde oynamaya başladım. Bunun olma sebebi nedir?

45 ms ping yüksek değildir aslında, ancak siz daha önce 23 ms aldığınız için size yüksek gelmiş olmalı.

Ping sorunları birçok nedenden kaynaklanabilir. CGNAT, altyapı kalitesi, çıkış routeları mesela. Müşteri hizmetlerine durumu bildirdiniz mi öncelikle?

Bundan 2 gün önce bildirdim ve internet hızımı arttırdım ondan sonra oldu ve hayır müşteri hizmetlerine bildirmedim.

İfadeler: 144
Bundan 2 gün önce bildirdim ve internet hızımı arttırdım ondan sonra oldu ve hayır müşteri hizmetlerine bildirmedim.
Eğer çok yoğun internet kullanılan bir yerde yaşıyorsan ve bölgedeki çoğu kişinin hızı bir anda yükseldiyse, altyapı yetersiz kalmış olabilir; ama bunun olma ihtimali milyonda bir falan. Fiber kullanmama rağmen bende de son birkaç aydır Netspeed’deki pingim 10–15 civarlarından 20–30 civarına çıkmıştı (Speedtest verilerinden bahsediyorum). Bugün TurkNet’e geçtim ve aynı altyapı olmasına rağmen pingim 5–10 arasında dolanıyor.

Muhtemelen bu sıralarda fibere geçişin çoğalmasıyla beraber Netspeed altyapısı tıkanmaya başladı. Netspeed’de VDSL kullandığım zamanki pingim, fiber kullandığım zamankinden daha iyiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…