Merhaba, bundan 1 hafta önce Netspeed'e geçiş yaptım uydu internetinden ve geçen hafta cumartesi gelip ekipler kabloyu eve kadar getirdi fakat tam onların bağladığı sırada elektrik yoktu ve taktıkları sinyali alan kablodan da herhangi bir sinyal alamadılar. (benim gözlemlerimce) daha sonra 4-5 dakika diğer ekip arkadaşını çağırıp bana sadece “sorunu Netspeed'i arayın onlar çözer” deyip bıraktılar. Ben de Netspeed'i aradım durumu anlattım, bana Türk Telekom'um en geç 14 Ağustosa kadar sizi arayacaklarını söyledi fakat ne arayan var ne de soran. Modemde DSL ışığı 30dk 1 saat içinde bazen 2-3 saniye yanıp tamamen sönüyor. Kabloda sorun olsa herhalde hiç yanmaz diye düşünüyorum.
1.
Modem Kontrolleri:
- Modeminizi kapatın ve 1-2 dakika bekledikten sonra tekrar açın.
- Modemin tüm kablolarının doğru ve sağlam bağlı olduğundan emin olun (güç kablosu, DSL kablosu).
2.
DSL Kablosu:
- DSL kablosunun telefon hattınıza doğru bağlandığından ve sıkı olduğundan emin olun.
- Kabloda herhangi bir hasar veya katlanma olmamasına dikkat edin.
3.
Filtre Kullanımı:
- Eğer evde telefon kullanıyorsanız, DSL filtrenin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Filtrede sorun varsa DSL sinyalini etkileyebilir.
4.
Farklı Port Denemesi:
- Modeminizi, telefon hattı girişinin farklı bir prizine (varsa) bağlamayı deneyin.
- Başka bir telefon hattı varsa, onu da deneyebilirsiniz.
5.
ISP ile İletişim:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Netspeed ile tekrar iletişime geçin ve durumu güncel bir şekilde anlatın.
- Türk Telekom'un teknik servisinin sizi arayıp aramadığına dair bilgi isteyin ve durumu sürekli güncel tutmaları gerektiğini belirtin.
6.
Sabırlı Olun:
- Sorunlar bazen zaman alabilir; ancak sürekli takipte kalmanız önemlidir.
7.
Alternatif Destek Alın:
- Eğer sorununuz devam ederse, bir teknisyen çağırmayı düşünün. Modem ve telefon hattı bağlantılarında uzman bir teknisyenin yerinde inceleme yapması faydalı olabilir.
Bu adımları denedikten sonra sonucu belirtirseniz, daha fazla yardımcı olabilirim.