ozgunokia

Yetkin
Makaleler
1
Bu zamana kadar zerre kesinti yaşamamıştım Netspeed'te ancak son 3 gündür rezalet, biliyorsunuz. Düzelir mi? TurkNet'e mi geçeyim, ne diyorsunuz? Netspeed'te kalmalı mıyım?

(Bilgilendirme: Netspeed'te şu anda bir sorun yok ama ilerleyen vakitlerde olmayacağı anlamına gelmez.)

1751060225687.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Netspeed'de daha önce de benzer bir olay yaşandı birkaç gün internet veremedi sanırım geçen yazdı. O dönem güven sağlayamadıkları için çoğu abone iptal etmişti.

Dün başladı bizde. Oyunlara giremiyordum bugün Youtube'ye zor giriyordu şimdi baktım düzelmiş. Müşteri hizmetlerini aradığımda 2 defa çalıp otomatik kapanıyor telefon şuan alternatif ISS arayışndayım altyapısı olsa Türknet'e geçeceğim ama yok.

Dün başladı bizde. Oyunlara giremiyordum bugün Youtube'ye zor giriyordu şimdi baktım düzelmiş. Müşteri hizmetlerini aradığımda 2 defa çalıp otomatik kapanıyor telefon şuan alternatif ISS arayışndayım altyapısı olsa Türknet'e geçeceğim ama yok.
Turk Telekom fiber/VDSL ile Turknet kullanmak için geçebilirsin.

Turk Telekom fiber/VDSL ile Turknet kullanmak için geçebilirsin.
Bizim burada max 32mbps destekliyor ama altyapı burada kötü Turknet alınmaz. Superonline çöpünden Netspeed'e geçmiştim aslında memnundum da ama dediğim gibi telefona çıkmadıkları için aboneliği iptal edeceğim. Muhattap bulamadığımız saçma bir ISS.

Bizim burada max 32mbps destekliyor ama altyapı burada kötü Turknet alınmaz. Superonline çöpünden Netspeed'e geçmiştim aslında memnundum da ama dediğim gibi telefona çıkmadıkları için aboneliği iptal edeceğim. Muhattap bulamadığımız saçma bir ISS.
Turk Telekom'un kendinden alabilirsin ya da denemek istersen Fixnet bakabilirsin. Superonline'ın fiberi bile düşündürürken(kendim kullanıyorum) Telekom VDSL'i üzerinden Superonline kullanmak rezalettir.

Netspeed'de daha önce de benzer bir olay yaşandı birkaç gün internet veremedi sanırım geçen yazdı. O dönem güven sağlayamadıkları için çoğu abone iptal etmişti.
O sorunu ben yaşamadım. Sadece IP yetmeyince Hindistan'dan IP almışlardı. Geçen sene değildi galiba hatırlamıyorum. Eğer bu sorundan bahsediyorsanız aslında kısıtlı bir sorundu. Diğer firmalar da bu sorunu yaşayabilir yani. O dönem bazı yerel sitelere(IP konumu Hindistan olduğundan) giriş yapamıyorduk. IP konumlarını 1-3 gün içinde Türkiye'ye çevirince sorun gitmişti.

Bunun dışında ilk senemde 6 ayda bir 2-3 saatlik kopmalar yaşadım. Bunu üç kere falan bildirdim ve sonra yaşamadım. Açıkcası insanların tepkilerini haklı ama aşırı buluyorum. Netspeed'i ise iletişim konusunda hiç başarılı bulamıyorum. Daha iyi iletişimde olmalılar, gerekiyorsa bu saldırılar için tariflere ekleme yapıp güvenliği artırmalılar, ara sıra yapılan bakımları artırmalı ve düzeni sağlamalılar.

Bunun dışında ben genel olarak Netspeed'den memnunum.

Türk NET'i yanıltıcı reklamları(TT seviyesinde kesinlikle 2-3 zengin muhit hariç fiber taşımadıkları gibi, fiber bağlıyor gibi pazarlıyorlar), Netspeed gibi 65-70 civarı hız yerine 35 Mbps vermesi ve son veri sızıntısından dolayı sevmiyorum. Sansüronline veya ensar vakfına bağış yapan firmanın zaten altyapısı yok. TT'ye o fiyatlar için hayatta geri dönmem. Diğer küçük firmalar belki büyümediğinden hedef değildir, ama açıkcası düzgün çalışan bir şey sürekli sorun göstermediği sürece hemen değiştirmeyi mantıklı bulmuyorum.

Telefon konusunda bu arada küçük olduklarından normal karşılıyorum. Bence benzer sorunu Türk Telekom yaşasa yine ulaşamazsınız gibi geliyor. Bunlar için en büyük firmanın bile bir önlemi olduğunu sanmıyorum. İnsan hayatının bu kadar değersiz olduğu bir ülkede, insanlara hizmet etmek için olan bir firma neredeyse yok.

Asıl sorun sosyal medyada ölü durumunda olmaları. Sadece olay özelinde değil genel olarak. Yani bir reklam için çabala, şu kod saçmalığını kaldır ve spamcı tiplerden ayıkla. Veya bu durumlarda direkt duyuru geç, iletişimde ol. Çünkü iletişimde olmayınca mağdur olan dışında sosyal medyayı da rakip firmalar ele geçiriyor. Bir hikayeler yazıyorlar sanırsın en sorunlu ISS'miş gibi davranılıyor falan. Fanboy gibi gözüküyor olabilirim ama inanın en az sorunu şu ana kadar Netspeed ile yaşadım. Umarım bu sorunlardan ders çıkarıp yollarına daha iyi devam ederler.

Son düzenleme:
Düzelmeye düzelir de bu gibi dönemlerde karşında muhatap olmaması en büyük sorun aslında. Ben de yıllardır kullanıyorum ve şu zamana kadar memnundum ancak böyle bir sorunda kullanıcıyı bilgilendirmemesi ve çağrı merkezinin kapalı olması çok kötü.

Ben yüksek ihtimalle başka ISS'e geçeceğim. Muhatap bulamadığım yerde kalmam. Kesilmesi vs. önemli değil, geçici şeyler.