Hakan Yusuf

Üstün
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Vatan Bilgisayar'dan Next 2071 uydu alıcısı cihazı aldım. Sorunu ilk aldığımda fark ettim ama götürmek için imkanım olmadı. Cihazın arızası şu hemen anlatayım. YouTube'da 30 dakikayı geçtikten sonra izlediğiniz video bir anda donmaya başlıyor, yüklenme işaretinde kalıyor sorun ne internet ile alakalı ne de internet hızıyla belli işte cihaz bozuk, Next WhatsApp hattından yazdım sorunu söyledikleri yöntemlerin hepsini ben zaten yapmıştım, onlar yine de bu yöntemleri tekrar etmemi söyledi bende aynısını tekrar yaptım DNS değiştirme gibi basit ayarlardı bunlar tabii ki yine bir işe yaramadı sonra beni servislerine yönlendirdiler ben de servis yerine Vatan Bilgisayar'dan aldığım için oraya geri götürdüm.

Cihazın kutusuyla faturasıyla geri götürdüm tüm parçaları eksiksiz ve 1 hafta sonra almam için beni çağırdılar aldım yine denedim bu sefer hata gitmişti etikette yazılım güncelleme yazıyordu sadece yazılım yüklemişlerdi ama bu özel bir yazılımdı galiba orasını bilmiyorum hata gitmişti ama sonra yeniden oluştu aynı hata neden oldu bilinmez Next serverlarıyla mı alakalı diye kontrol ettim diğer cihazımda Next 2000 de böyle bir sorun yoktu. Ama Next 2000 cihazımda da ara sıra olan bir şey ekran yeşilleniyor donmaya başlıyordu tam ekrandayken (kendi kendine ara sıra düzeldiği için götürmedim). Şu an tekrar götürmedim ama cihazın değişimini yapsalardı aklımda bir soru işareti kalmamış olacaktı.

Bu sorun tüm Next 2071'lerde olmadığına göre ve yazılımdan sonra tekrar olduğuna göre donanımsal olduğunu düşünüyorum. Böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar var mı bana da bir bildirsinler sadece bende mi oluyor internette başka bu sorunu yaşayan aynı cihazdan görmedim.