2242

Üstün
1 saatlik deneme verdi. Kurulumu çok karmaşık mı? İyi bir şeye benziyor. Sınırsız kullanmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nextcloud sandığın gibi bir şey değil o zaman. Windows'a kuracaksan Docker ile kurman gerekiyor.
Sunucu-istemci mantığında bir bulut sistemi Nextcloud. Sadece veri depolamak için mantıksız yani.

Docker ile çalışan ve kurulumu uzun sürmeyen herhangi bir aracı https://labs.play-with-docker.com/ adresinde ücretsiz deneyebilirsiniz. Bu site temelde Docker farkındalığını artırma ve deneme yanılma aracı yapılması için kurulmuştur. Doğru hatırlıyorsam 30 dk boyunca deneme şansınız oluyor. Süre bittikten sonra tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Buna engel bir kuralları yok. Ama ne yazık ki tekil oturum başına kullanım süresini uzatma veya aşma şansınız yok.

Docker ile çalışan ve kurulumu uzun sürmeyen herhangi bir aracı https://labs.play-with-docker.com/ adresinde ücretsiz deneyebilirsiniz. Bu site temelde docker farkındalığını artırma ve deneme yanılma aracı yapılması için kurulmuştur. Doğru hatırlıyorsam 30 dk boyunca deneme şansınız oluyor. Süre bittikten sonra tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Buna engel bir kuralları yok. Ama ne yazık ki tekil oturum başına kullanım süresini uzatma veya aşma şansınız yok.

Owncloud nasıl? Play docker yerine. Docker desktop ile yapsam olur mu?

Docker desktop ile yapsam olur mu?

Hiç sorun değil. Docker Desktop ile de yapabilirsiniz. Bazen kendi cihazınıza kurmak istemeyebilir veya internet hızınız nedeniyle buna imkanınız olmayabilir. Benimkisi geçici ve online bir test ortamı önerisi idi. Şahsen Docker Desktop ile ilerlemek isterseniz hiç sorun olmaz. 😊

Ben bunu kullanıyorum şahsen. Oldukça da memnunum. Telefon, Windows, Mac ve Linux için gerekli paketleri mevcut. Sorunsuz şekilde aile içinde kullanıyoruz.

Hiç sorun değil. Docker desktop ile de yapabilirsiniz. Bazen kendi cihazınıza kurmak istemeyebilir veya internet hızınız nedeniyle buna imkanınız olmayabilir. Benimkisi geçici ve online bir test ortamı önerisi idi. Şahsen docker desktop ile ilerlemek isterseniz hiç sorun olmaz. 😊
Amacım şu. İstediğim fotoğraflar ve videolar. Orada depolansın ve özellikleri şunlar olsun:
  • Sadece ben bağlanabileyim.
  • Bilgisayar açık kaldığı sürece aktif olsun.
  • Depolama alanı sınırsız olsun.
Örnekleri verdim, teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 1758566834403.webp
    1758566834403.webp
    55,4 KB · Görüntüleme: 37
  • 1758566981221.webp
    1758566981221.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
1758567370327.webp

Web arayüzü böyle görünüyor. Sürükleyerek dosya yükleme veya "yükle" butonu ile yükleme dahil olmak üzere birçok özelliği benzer. Dediğim gibi çalışma tarzları çok benzer. Temel farklılıkları Owncloud'un ek bir özellik sunmaması. Sadece dosya yükleme, paylaşma ve cihazlar arasında bu klasörlerin senkronizasyonu. Takvim, online dosya görüntüleme ve düzenleme, (sanırım) PDF gibi ek dosyaların açılması ve son olarak kişiler özelliği mevcut değil.

Depolama ve oturum açacak kişiler açısından bir sınırlama yok. Ne kadar alanınız var ise o kadarını kullanabilir. Ayrıca siz yeni bir kullanıcı eklemediğiniz veya mevcut kullanıcıları yetkilendirmediğiniz sürece birbirlerinin dosyalarına da erişemezler. İster ayrı ayrı ister ortaklaşa klasör kullanımına karar verebilirsiniz.