Konu Başlıkları Gizle
Nightmare Lands
Nightmare Lands gotik psikolojik bir CCG (koleksiyonluk kart oyunu) kart oyunudur.
I. Fikir Nereden Çıktı?
Ben hep kendi evrenimi kurmak isteyen biriydim. Bir keresinde roman yazmaya başlamıştım. İlk 3 pilot bölüm de arkadaşlarım tarafından baya beğenilmişti. Ama akabinde devam etmedim. Bugüne kalmış demek ki. Bu kendi evrenini kurma meselesi bir kart oyunu ekseninde olacak anlaşılan -böylesi daha müthiş oldu açıkçası 
Adana'da bir topluluktayım ve orada tanıştığım biriyle olan sohbetimden öğrendiklerim kafamda dönüyordu. Onda Magic: The Gathering'in orijinal basım kartları vardı ve bana daha ucuza PnP olarak basabileceğimi söylemişti. Ben de ondan sonra dedim ki, "Neden kendi oyunumu bu şekilde yapmayayım?". Akabinde de dedim ki, "Şöyle bir lore da yazarım. Hazır öyküler falan yazıyorum." XD
Bu şekilde fikir kıvılcım alıp alevlendi.
Adana'da bir topluluktayım ve orada tanıştığım biriyle olan sohbetimden öğrendiklerim kafamda dönüyordu. Onda Magic: The Gathering'in orijinal basım kartları vardı ve bana daha ucuza PnP olarak basabileceğimi söylemişti. Ben de ondan sonra dedim ki, "Neden kendi oyunumu bu şekilde yapmayayım?". Akabinde de dedim ki, "Şöyle bir lore da yazarım. Hazır öyküler falan yazıyorum." XD
Bu şekilde fikir kıvılcım alıp alevlendi.
II. Tasarım Süreci
Tasarım sürecinde tüm sağ ve sol beynimi kullandım. Bu süreçte bolca zihinsel yük yaşadığımı söyleyebilirim. Çünkü kendime çok yükleniyordum. Tek bir günde saatlerce üstünden kalkmıyordum. Ama bu demek değil ki her gün böyleydim. Bu tek günde yüklenme durumundan dolayı ruhsal ve zihinsel yük oluşuyordu ve dolayısıyla bırakıyordum, araya çekiliyordum. Şubat'ta başladığım bu tasarım sürecinden bu yana sürekli bırakıp bırakıp tekrar ele alıp çalışma vardı. Benim de düzenim böyleydi.
Tasarım sürecinde tüm sağ ve sol beynimi tasarım ve mekanik odaklı kullandım ve bir dokümana yazdım fikirlerimi. Akabinde sürekli üstüne koya koya geliştirdim.
Bu süreçte AI'ı araç olarak kullandım:
Döngü içindeydim:
1. Kuralları ve mekanikleri kur, yaz ve rafine hale getir.
2. AI'a sor ve analiz ettir: matematik ve mantıksal tutarsızlık var mı diye.
3. Geri bildirime göre kuralları ve mekanikleri geliştir, dönüştür, değiştir.
Bu şekilde ilerliyordum ve bum:
İlk prototipi bastırdım.
Tasarım sürecinde tüm sağ ve sol beynimi tasarım ve mekanik odaklı kullandım ve bir dokümana yazdım fikirlerimi. Akabinde sürekli üstüne koya koya geliştirdim.
Bu süreçte AI'ı araç olarak kullandım:
- Analiz ve geri bildirim
- Görsel fikirlerimi somutlaştırmak
Döngü içindeydim:
1. Kuralları ve mekanikleri kur, yaz ve rafine hale getir.
2. AI'a sor ve analiz ettir: matematik ve mantıksal tutarsızlık var mı diye.
3. Geri bildirime göre kuralları ve mekanikleri geliştir, dönüştür, değiştir.
Bu şekilde ilerliyordum ve bum:
İlk prototipi bastırdım.
III. Print & Play Modeli
Print & Play (PnP) kutu oyunlarını, kart oyunlarını vs. daha ucuza edinmenizi sağlayan bir modeldir. Print & Play yani "Yazdır ve Oyna" oyun dosyalarını bir baskı merkezinden kendinizin basıtırıp oynadığı bir modeldir.
Nightmare Lands'in ilk etapta topluluk odaklı bir şekilde belli içeriklerinin herkese açık şekilde erişilebilir olmasını istiyorum.
Bu nedenle oyunun temel kartlarının PnP baskı dosyalarını paylaşacağım.
Oynamak isteyenler de bu baskı dosyalarını kullanarak yerel baskı merkezlerinden çıkartıp oynayabilecekler.
PnP baskı dosyaları tikel olarak CC BY-NC-ND 4.0 ile lisanslanacaktır.
Nightmare Lands'in ilk etapta topluluk odaklı bir şekilde belli içeriklerinin herkese açık şekilde erişilebilir olmasını istiyorum.
Bu nedenle oyunun temel kartlarının PnP baskı dosyalarını paylaşacağım.
Oynamak isteyenler de bu baskı dosyalarını kullanarak yerel baskı merkezlerinden çıkartıp oynayabilecekler.
PnP baskı dosyaları tikel olarak CC BY-NC-ND 4.0 ile lisanslanacaktır.
IV. Bundan Sonrası
* Web sitemde, Substack ve Medium yayınlarında lore paylaşımı
* Yama notları şeklinde aralıklarla yeni kart tasarımları içeren PnP baskı dosyaları
* Yama notları şeklinde aralıklarla yeni kart tasarımları içeren PnP baskı dosyaları
Nightmare Lands'in Substack ve Medium Yayını
Substack yayınına e-posta üzerinden (Substack'e üye olmanıza gerek yoktur) abone olabilir ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Substack:
Medium:
Bu projeyi destekleyerek hem Nightmare Lands’in büyümesine katkı sağlayabilir hem de tasarladığım kartları ilk deneyimleyenlerden biri olabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim!
Düşüncelerinizi burada paylaşabilirsiniz.
Substack:
Medium:
Bu projeyi destekleyerek hem Nightmare Lands’in büyümesine katkı sağlayabilir hem de tasarladığım kartları ilk deneyimleyenlerden biri olabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim!
Düşüncelerinizi burada paylaşabilirsiniz.