alitoprak55

Uzman
Selam,

Nintendo Switch OLED almayı düşünüyorum fakat bana biraz bahseder misiniz bu çipin kaç farklı türü var? İstediğim oyunu indirebiliyor muyum? Online oynayabiliyor muyum? Oyunları bulmak kolay mı?

Tam olarak nasıl işliyor Nintendo'da kırdırma işlemi?

Online oynayamıyorsun. Oynanabilen sürümler de var sanırım ama karışık ve riskli biraz sanırım. Bir shop var gibi düşün, içinden istediğin oyunu indiriyorsun. Ama offline, bu kadar. Ek olarak güvenli birine yaptırmak lazım.

Benim en cok bildigim Picofly var. 3. marketlerle Nintendo'nun eShop'undaki cogu uygulamaya erişebiliyorsun.

Online kısmında ise SYSNAND ve EmuMMC muhabbeti var. İkisi farklı modlardı sanırım, diğerinde online oynamaya devam etmek için oyunu satın almak zorundasın diye biliyorum.

Bilgim bu şekilde yüzeysel, okuduğum ve görmüş olduğum bilgilere dayanarak.

Selam,

Nintendo Switch OLED almayı düşünüyorum fakat bana biraz bahseder misiniz bu çipin kaç farklı türü var? İstediğim oyunu indirebiliyor muyum? Online oynayabiliyor muyum? Oyunları bulmak kolay mı?

Tam olarak nasıl işliyor Nintendo'da kırdırma işlemi?

Genelde pico çip takılır hemen hemen hepsinin mantığı aynı fakat OLED'ler de cihazda ekstra olarak anakart oyulup bu cihaz lehimlendiğinden genelde biraz daha yüksek ücret çekerler. Çip attıktan sonra cihazda 3 oturum seçeneğin olur düz, çipli ve Custom. Düz olan bildiğimiz orijinal yazılım bunda sahip olduğun oyunları online oynayabilirsin, çipli modda korsan oynayabilirsin fakat online kapalı bu da SD karta attığın oyunlar sayesinde mümkün, Custom ise tamamen ayrı bir yazılım olarak Android veya Linux kurmanı sağlıyor. Ekstra olarak homebrew dediğimiz korsan resmi olmayan yazılımlarda mevcut mesela PPSSPP portunu homebrew olarak indirirsen PSP emülatörü gibi şeyleri de açman mümkün.
Online oynayamıyorsun. Oynanabilen sürümler de var sanırım ama karışık ve riskli biraz sanırım. Bir shop var gibi düşün, içinden istediğin oyunu indiriyorsun. Ama offline, bu kadar. Ek olarak güvenli birine yaptırmak lazım.

Korsan modda online oynamak imkansız o durum Wii'u için geçerli çünkü Nintendo network pretendo gibi hizmetlerle kopyalanabiliyordu.

Bu arada takılabiliyorsa mutlaka picofly isteyin çünkü Debug ve reset özellikleri var ileride bir sorun yaşanırsa çözümü çok daha kolay. Hwfly, Picofly'a göre daha eski bir çözüm kalıyor.

Son düzenleme:
Genelde pico çip takılır hemen hemen hepsinin mantığı aynı fakat OLED'ler de cihazda ekstra olarak anakart oyulup bu cihaz lehimlendiğinden genelde biraz daha yüksek ücret çekerler. Çip attıktan sonra cihazda 3 oturum seçeneğin olur düz, çipli ve Custom. Düz olan bildiğimiz orijinal yazılım bunda sahip olduğun oyunları online oynayabilirsin, çipli modda korsan oynayabilirsin fakat online kapalı bu da SD karta attığın oyunlar sayesinde mümkün, Custom ise tamamen ayrı bir yazılım olarak Android veya Linux kurmanı sağlıyor. Ekstra olarak homebrew dediğimiz korsan resmi olmayan yazılımlarda mevcut mesela PPSSPP portunu homebrew olarak indirirsen PSP emülatörü gibi şeyleri de açman mümkün.

Korsan modda online oynamak imkansız o durum Wii'u için geçerli çünkü Nintendo network pretendo gibi hizmetlerle kopyalanabiliyordu.

Evet biliyorum normal moda geçip girmekten bahsetmiştim.

Evet biliyorum normal moda geçip girmekten bahsetmiştim.

O zaman düzeltme olarak belirteyim. Fiziksel veya donanımsal bir tehlike bulunmamakta tek risk korsan moddayken yanlışlıkla Nintendo serverlarına bağlanırsan cihaz ban yiyip online tamamen kapanabiliyor. Bu durumun önüne geçmek içinde 90DNS kurulması yeterli :)

kaç çeşit çip var ve en güvenlisi anladığım kadarı ile pico çip + olarak istediğim zaman satın aldığım oyunları orjinal yazılıma geçip online oynayabiliyorum değil mi?

Kaç çeşit çip var ve en güvenlisi anladığım kadarı ile pico çip artı olarak istediğim zaman satın aldığım oyunları orijinal yazılıma geçip online oynayabiliyorum değil mi?

Evet fakat dikkatli olman gerek orijinal modda hala korsan oyunlar gözükür onlara sakın girmeye çalışma çoğu oyunda error ile koruma var ama bazıları bağlanmayı deniyor. Diğer sorun ise mutlaka çipli modda 90DNS eklentisini kurman gerek aksi takdirde en ufak hatan da ban yemen çok olası. Artık piyasada hwfly çok nadir, bir tür daha vardı fakat adını bile unuttum TR de yoktur bile. Şu an en yaygını picofly, RP2040 bazlı olduğu için aşırı uygunlar.

Bence asıl tehlike çipi takan kişi.

Çip takıldıktan sonra sabitleme düzgün yapıldıysa hiçbir sorun yaşanmaz zaten cihazın çalışacağına garanti vermeyen esnaflara gidip de çip taktırmayın.