Steam Deck açıkçası çok tutulmadı diye biliyorum hem gücünün yetersizliği hem batarya olarak.
Tutuldu. Deck satislari bi ara Switch ile kiyaslaniyordu. Gucu yetersiz degil her seyi low'a alirsin kutuphanenin %95'ini oynarsin. Emulator kurup Switch oyunlarini da oynarsin fakat bunun icin ROG Ally daha mantikli.

Deck'in ekran suresi ROG Ally'in 1.5 kati falan. 2 saati goruyordum ben Silent Hill 2 Remake'de. Cok oyunculu olarak oynayacaksan Nintendo mantikli. Deck'de Switch'in yaptiklarini yapamazsin. Türkçe yama olarak exclusive oyunlarda ihtiyacin yok yamaya. 3. parti oyunlar icin ihtiyac duyabilirdin fakat onlari PC'den de oynarsin yama kurup.

Evet evet. Bu sekilde tum exclusive oyunlari 1 ya da 2 oyun parasina bitirebilir arkadas.

2 saat değil? 2 ürünü de kullandım 2 side aynı deck OLED desen anlarım ama Steam Deck 2D oyunlar dışında aynı performansı veremediği halde hemen hemen aynı süre kadar dayanıyor 1.5 katı falan hiç değil ROG Ally zaten AAA oyunlarda 1.5-2 saat görüyor o zaman Switch OLED kadar şarjı gitmeli Deck'in.

Steam Deck açıkçası çok tutulmadı diye biliyorum hem gücünün yetersizliği hem batarya olarak.

TR'de genel olarak niş kalıyor bu ürünler. Eğer alacaksan o fiyatlara tavsiyem düz ROG Ally paketi (bulabiliyorsan Extreme) + Baseus Adaman 65W powerbank alman. 4-5 saat götürüyor oyun süresi olarak bu 2'li ben Elden Ring 4.5 saat aralıksız köy yolunda oynamıştım :D

ROG Ally Extreme Ryzen tabanlı bazzite ile SteamOS destekliyor. Üstelik 1080p 120 Hz.

ROG Ally alma imkanım var sizce Steam Deck mi yoksa ROG allz Z1 Extreme mi?

Ben Z1 Extreme kullandım ağırlığı dışında aşırı memnundum. Zaten bu tarz el konsollarının genel sorunu da bu.

@alitoprak55 2 cihazın boyut karşılaştırması ve Z1 Extreme modeli ile Zelda 2K çözünürlük ve pildeyken FPS değerleri (Zelda emülatör kaynaklı 30 FPS'e kitliyor yoksa sorun yaşamıyor. Switch kendisi bile bu oyunu 1080p dock modunda şarjda çalıştırabiliyor :D):

1769890750370.webp

1769890847992.webp

Son düzenleme:
2 saat değil? 2 ürünü de kullandım 2 side aynı deck OLED desen anlarım ama Steam Deck 2D oyunlar dışında aynı performansı veremediği halde hemen hemen aynı süre kadar dayanıyor 1.5 katı falan hiç değil ROG Ally zaten AAA oyunlarda 1.5-2 saat görüyor o zaman Switch OLED kadar şarjı gitmeli Deck'in.
Hem Deck hem Z1 Extreme'in pil omrunu olcebildim. Ben Deck'i getirdim. Arkadadim Z1E'yi. Witcher 3'de Z1E daha erken kapandi. ROG Ally'in 3A oyunlarda 2 saatten fazla goturebilecegini zannetmiyorum kendi deneyimlerimden yola cikacak olursam. Biz uc oyun testi yapmistik o zaman. Witcher 3, RDR 2 ve SH2 Remake'di oyunlar.

Hem deck hem Z1 Extreme'in pil omrunu olcebildim. Ben Deck'i getirdim. Arkadadim Z1E'yi. Witcher 3'te Z1e daha erken kapandi. ROG Ally'in 3A oyunlarda 2 saatten fazla goturebilecegini zannetmiyorum kendi deneyimlerimden yola cikacak olursam. Biz UC oyun testi yapmistik o zaman. Witcher 3, RDR 2 ve SH2 Remake'di oyunlar.

Bizzat kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki 2 saat minimum oluyor genelde 2.5 saate kapanıyor fakat Steam Deck'in çok da bir farkı yok olsa olsa 3 saat olsun ki şunu atlıyoruz. Genelde ben bu testleri Turbo veya performans modunda yapıyordum yani bu ROG Ally çipinin zaten tasarruf modu neredeyse Steam Deck'e denk ki öyle bu cihazda 3 saati görüyor. Ayrıca benim yaptığım cihaz sıfıra yakın garantili bir cihaz dı yani pil değerleri oldukça sağlıklıydı. 2D oyunlara gelirsek Ryzen controllerdan TDP değerlerini kısarsak Steam Deck'den farkı kalmıyor ki Steam Deck'in yaptığı da bu.