Sonuçta çipleri farklı, verimlilikleri belki farklı olur diye düşündüm hocam. Şu an mantıklı olan SK Hynix'ten almak ama güvenilir bir yer bulamadım. Hepsi Laptop'a da güvenemedim..
Sanırım pek üretilmedi veya piyasada yok. 10 dakikadır ben de bulamadım.

Sanırım pek üretilmedi veya piyasada yok. 10 dakikadır ben de bulamadım.
Niye böyle az üretilen bir RAM ile geldi ki bu cihaz, internette falan Crucial ile geliyordu genellikle. İşe bak ya. Neyse aciliyeti yok, piyasayı takip edeceğiz mecburen. Sağolasın kral baktığın için de.

Niye böyle az üretilen bir RAM ile geldi ki bu cihaz, internette falan Crucial ile geliyordu genellikle. İşe bak ya. Neyse aciliyeti yok, piyasayı takip edeceğiz mecburen. Sağolasın kral baktığın için de.
Farklı marka RAM her zaman soruna neden olmaz. :) Eğer iade edebilirim derseniz bence Crucial için şans verin.

Farklı marka RAM her zaman soruna neden olmaz. :) Eğer iade edebilirim derseniz bence Crucial için şans verin.
Her zaman sorun olmaz hocam, iade de edebilrim yani de çipler farklı olunca bir tuhaf hissettirir gibi sanki ya. İki farklı RAM, ne bileyim yani. Optimal değilmiş gibi, van kedisi gibi olur. Düşüneyim ben Crucial'i, fiyatı da on numara.

Sen bir de benim yaptığım saçma ikiliyi gör. :D (Yine de tavsiye etmiyorum.)

32 GB yanında 8 GB RAM taktım. Hem de farklı marka. :D

1752658032546.webp

:şaşkın:
Hayatımda ilk defa 40GB RAM görüyorum herhalde. Çalışıyorsa ne güzel valla.
64 GB kullanmayı planlıyordum. Ama iki cihaza da eşit miktarda RAM dağıtmaya karar verdim. Kimsenin 32 GB üstünde RAM ihtiyacı olmuyor. Ancak ben bir projem nedeniyle aynı anda 10 adet sanal bilgisayar çalıştırıyorum. O durumlarda da işlemci canavar gibi çalışsa da RAM tıkanıyor. 40 GB yetmiyor diyebilirim. :(

64 GB kullanmayı planlıyordum. Ama iki cihaza da eşit miktarda RAM dağıtmaya karar verdim. Kimsenin 32 GB üstünde RAM ihtiyacı olmuyor. Ancak ben bir projem nedeniyle aynı anda 10 adet sanal bilgisayar çalıştırıyorum. O durumlarda da işlemci canavar gibi çalışsa da RAM tıkanıyor. 40 GB yetmiyor diyebilirim. :(
Proje ne projesi hocam? 10 tane ne sanal makinesi bir de merak ettim.

Android Studio'da 1 tane sanal makine açıyorum ben, yetiyor da artıyor yani.
Benim alma sebebim, 12500H'ın single channel de iGPU olarak UHD olarak çalışması, normalde Iris XE.
Yeni 68W'lık Type-C şarj aleti aldım, iGPU ile ekonomik modda bazen oyun oynamak istiyorum, PS2 emülasyonu falan. Biraz merak ettiğim için alacağım yani, ihtiyac söz konusu değil.

Proje ne projesi hocam? 10 tane ne sanal makinesi bir de merak ettim.

Android Studio'da 1 tane sanal makine açıyorum ben, yetiyor da artıyor yani.
Benim alma sebebim, 12500H'ın single channel de iGPU olarak UHD olarak çalışması, normalde Iris XE.
Yeni 68W'lık Type-C şarj aleti aldım, iGPU ile ekonomik modda bazen oyun oynamak istiyorum, PS2 emülasyonu falan. Biraz merak ettiğim için alacağım yani, ihtiyac söz konusu değil.
WinLove ve PiluX için gerekebiliyor. Aynı anda şu kadar sanal makine açtığımı hatırlıyorum:

Windows 7 x86
Windows 7 x64
Windows 10 Pro x86
Windows 10 Pro x64
Windows 10 LTSC 2021 x64
Windows 11 x64
Windows 11 LTSC x64
Windows Server 2022 x64
Windows Server 2025 x64
Debian 13 x64

RAM takviyesi yapınca (i7-12700H) performansıyla hiç üzmedi. 64 GB canavar gibi çalıştı ve Chrome ile beraber 57-60 GB kullanımdaydı. :D

WinLove ve PiluX için gerekebiliyor. Aynı anda şu kadar sanal makine açtığımı hatırlıyorum:

Windows 7 x86
Windows 7 x64
Windows 10 Pro x86
Windows 10 Pro x64
Windows 10 LTSC 2021 x64
Windows 11 x64
Windows 11 LTSC x64
Windows Server 2022 x64
Windows Server 2025 x64
Debian 13 x64

RAM takviyesi yapınca (i7-12700H) performansıyla hiç üzmedi. 64 GB canavar gibi çalıştı ve Chrome ile beraber 57-60 GB kullanımdaydı. :D
Yuh valla, 12700 canavar. Bende de yavrusu var, verimlilik dışında gayet memnunum. Kolay gelsin. Senin meslek neydi tam olarak?