Aslında en temiz olan link şu. Buradan alıp sıkıntı yaşayan görmedim. Hava tahliyesi ile ilgili sorun yaşıyor olabilirsiniz hocam blok oturmasa bu sıcaklıklarda kalamaz bilgisayar. Direkt throttle yerdiniz.

Sahte PTM7950 olasılığı değil de bu modelin soğutma sistemi berbat. Teknik serviste çalışan bir abime sorduğumda bana inatla sadece bu modelde PTM7950 yerine kaliteli bir standart macun kullan demişti. Kendisi de PTM7950'nin ne olduğunu biliyor.

Farklı PTM7950 denemek ister misiniz bilmiyorum. Sonuçta sahte de olabilir. Ama bendeki belayı gerçek PTM7950 çözememişti. Gerçek olduğunu nereden mi biliyorum? Aynı ürünü ısınan Asus TUF Gaming A15, Acer Swift 3, Casper Excalibur G770, HP Victus cihazlara uyguladım ve bu cihazlar buz gibi çalışmaya başladı.

Bendeki sorun çıkaran cihazın model ve özelliklerini hatırlıyorum:
Acer Nitro 5 AN515-58
Intel Core i7-12700H
NVIDIA 4060 GPU (8GB)
RAM: https://techolay.net/sosyal/konu/acer-nitro-an515-58-modeli-32gb-ram-desteklemektedir.92988/

Bu cihaz ile kendi kaliteli macununu denemek için yanıma gelen arkadaşmı etiketliyorum, görürse konuyu okusun: @Silinen üye

Aslında en temiz olan link şu. Buradan alıp sıkıntı yaşayan görmedim. Hava tahliyesi ile ilgili sorun yaşıyor olabilirsiniz hocam blok oturmasa bu sıcaklıklarda kalamaz bilgisayar. Direkt throttle yerdiniz.
Valla hocam iletken değiştirmeye niyetlenirsem o değişik isimli öteki modeli kullanacağım. Çinden falan 500 liraya alışveriş yapıp 1 ay bekleyecek sabrım kalmadi mâlesef.
Sahte PTM7950 olasılığı değil de bu modelin soğutma sistemi berbat. Teknik serviste çalışan bir abime sorduğumda bana inatla sadece bu modelde PTM7950 yerine kaliteli bir standart macun kullan demişti. Kendisi de PTM7950'nin ne olduğunu biliyor.

Farklı PTM7950 denemek ister misiniz bilmiyorum. Sonuçta sahte de olabilir. Ama bendeki belayı gerçek PTM7950 çözememişti. Gerçek olduğunu nereden mi biliyorum? Aynı ürünü ısınan Asus TUF Gaming A15, Acer Swift 3, Casper Excalibur G770, HP Victus cihazlara uyguladım ve bu cihazlar buz gibi çalışmaya başladı.

Bendeki sorun çıkaran cihazın model ve özelliklerini hatırlıyorum:
Acer Nitro 5 AN515-58
Intel Core i7-12700H
NVIDIA 4060 GPU (8GB)
RAM: https://techolay.net/sosyal/konu/acer-nitro-an515-58-modeli-32gb-ram-desteklemektedir.92988/

Bu cihaz ile kendi kaliteli macununu denemek için yanıma gelen arkadaşmı etiketliyorum, görürse konuyu okusun: @Silinen üye
12700H köpek gibi güçlü ve 1 kilometre transistör mesafesi var. Öteki cihazlar AMD veya 13.+ nesil Intel miydi? Çünkü 12. Nesil zaten verimsiz, 12700H'ın de 60W'lara falan çıkması nükleer reaktör etkisi yapıyordur. Şuan Nitro 5'in soğutması mı kötü, yoksa sizin cihaz mı sorunluydu ayıkamadım. İnernette Nitro 5 PTM 7950 testleri süper gözüküyor. Tam yükte 80-90'ları görüyorum. Bu sorun...
20250516_103404.webp

Cihazı açtım, taşma yok diye yorumladım emin değilim. Herhalde yok degil mi? Temiz duruyor bence.

Şuan Nitro 5'in soğutması mı kötü, yoksa sizin cihaz mı sorunluydu ayıkamadım.
Adem kardeşimizde de Intel Core i7 12700H vardı. Ama o Asus Tuf Gaming F15 model cihaz kullanıyordu. Aynı yerden sipariş ettiği PTM7950, Asus cihazda işe yaradı.

PTM7950 dışında normal bir kaliteli macun denemek lazım. Bu Acer Nitro 5 sanırım blokları tam yapamıyor. Belki boşluk kalma durumu oluyordur artık aklıma bir şey de gelmiyor.

Zaten 1 ay başıma bela oldu en sonda sattım kurtuldum.

Adem kardeşimizde de Intel Core i7 12700H vardı. Ama o Asus Tuf Gaming F15 model cihaz kullanıyordu. Aynı yerden sipariş ettiği PTM7950, Asus cihazda işe yaradı.
Cihaz limitleri aynı mıydı peki hocam?

Sizin Nitro ısınıyordu ama internetteki testler peki? Gerçekten harika sonuçlar var.

Acaba Nitro 5'in bir sürü farklı kodda ürününün olmasından mı ki? O da ihtimalsiz geliyor.

@Hasan Merkit, Hocam fotoğrafta pump out / taşma gibi bir şey yok degil mi? Kapatacağım da emin olamadim siz online iken soruvereyim.

Son düzenleme:
Bendeki PTM7950'nin orijinal olup olmadığını tam anlamadım. Helios mu Halyos mu ondan alıp deneyeceğim, o gelene kadar idare etsin bakalım.