En son CRT gördüğümde küçüktüm o yüzden nasıl görüntü gösterdiğini hatırlamıyorum.

Hâlâ güncel teknoloji ile üretilmeye devam etselerdi belki çok daha farklı olurlardı şu an. Bahsedilen dezavantajları kalmazdı belki yani mümkünse tabii.

Söylenilen her şeyi unut. CRT’ler üretilmiyor çünkü kötüydüler değil, tam tersine; günümüzdeki tüm panel teknolojilerinden daha üstündüler. Aradan 25 yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ sorunsuz çalışanlar var.

Biz hep kalitesiz, tüketici sınıfı CRT’leri gördük. Sony GDM-FW900 gibi profesyonel modeller ise bambaşka bir seviyedeydi. Geniş ekranlıydılar, çok yüksek çözünürlüklere çıkabiliyorlardı ve hiçbirinde giriş gecikmesi, ışık sızması, ghosting ya da black smearing gibi problemler yoktu.

Şimdi düşün Eğer CRT’ler üretilmeye devam etseydi, insanlar her iki üç yılda bir monitör değiştirir miydi? :)

CRT ekranlar gözümü ağrıtıyor göze zararlı ekranlar onlar. Asıl soru şu neden üretilsin?
CRT monitörler gözü ağrıtmaz. 85 Hz ve üzeri yenileme hızında çalıştırdığın sürece. Bu seviyeden sonra insan gözü titremeyi algılayamaz.

Hatta LCD monitörler daha çok ağrı yapar CRT’de motion blur yoktur, parlaklık göz almaz. Sample and hold etkisi yoktur ve hareket doğal akar. uzun süre bakıldığında bile göz daha az zorlanır.

CRT ekranlar gözümü ağrıtıyor göze zararlı ekranlar onlar. Asıl soru şu neden üretil

CRT monitörler gözü ağrıtmaz. 85 Hz ve üzeri yenileme hızında çalıştırdığın sürece. Bu seviyeden sonra insan gözü titremeyi algılayamaz.

Hatta LCD monitörler daha çok ağrı yapar CRT’de motion blur yoktur, parlaklık göz almaz. Sample and hold etkisi yoktur ve hareket doğal akar. uzun süre bakıldığında bile göz daha az zorlanır.
Teknik detayını bilmiyorum hocam ama ben ne zaman CRT bir ekrana bakarsam kafam güzel oluyor gözüm ağrıyor. TN panelde biraz yoruyor beni ama genel bir ekran hassasiyetim yok. IPS ekranlarla mutluyum tabii önceliğim OLED.

Teknoloji'nin gelişmesi, büyük tam ekran monitörler çıkması sonucu artık üretilmiyor. Hem CRT ekranlar küçük, uzaktan bakınca göz yoruyor, bazılarında görüntünün karıncalanması gibi problemleri vardı. Büyük ekranlı OLED/LED daha iyi bence,