Efsanevi KDE anı gibi geldi ama sistemi kapatıp açtıktan sonra sorunu yaşayana kadar PC'yi kullanıp sudo dmesg | gzip > rapor çıktısını paylaşsan daha iyi, gözükmeyen bazı ayrıntılar olabilir. Formata gerek yok bence.

Efsanevi KDE anı gibi geldi ama sistemi kapatıp açtıktan sonra sorunu yaşayana kadar PC'yi kullanıp sudo dmesg | gzip > rapor çıktısını paylaşsan daha iyi, gözükmeyen bazı ayrıntılar olabilir. Formata gerek yok bence.
Baktık biz ama bilgisayar hiçbir hata raporlamamış. Konuda hem dmesg hem de bir saatlik journalctl çıktısı var.

Baktık biz ama bilgisayar hiçbir hata raporlamamış. Konuda hem dmesg hem de bir saatlik journalctl çıktısı var.
systemd'ye çok hakim değilim, kernel düzeyinde bir hata mesajı verildiyse normal kullanıcının journal'ına yansımamış olabilir belki. dmesg'te de sadece ilk 20 saniye var.

systemd'ye çok hakim değilim, kernel düzeyinde bir hata mesajı verildiyse normal kullanıcının journal'ına yansımamış olabilir belki. dmesg'te de sadece ilk 20 saniye var.
Bilgisayar açıldıktan sonra bir şey yaşanmamış demek ki. Journalctl hem çekirdek hem diğer uygulamaların çıktılarını topluyor. Bir şey yakalayamadım ben.

kernel 6.8.* amdgpu'dan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum ya, donanım arızası diye yanlış kastettim ama. Her hatada log vermez zaten.
Kernel, kwin/wayland veya diğer olası sebepler için Debian/KDE'ye geçmek çözebilir evet. Ubuntu 22.04 6.8 kullanıyormuş, bir ihtimal onda da yaşayabilir.

Debian kurdum şu an bir sıkıntı yok yazılım mağazasını beğenmedim sadece.
Ubuntu'da GNOME'un kini kullanıyordun sanırsam. O'nu kullan, senin kullandığın o muydu?
Kod:
sudo apt install gnome-software

Nobara'daki KDE'nin mağazası ise şu, bunu da kullanabilirsin;
Kod:
sudo apt install kde-discover

Ubuntu'da GNOME'un kini kullanıyordun sanırsam. O'nu kullan, senin kullandığın o muydu?
Kod:
sudo apt install gnome-software

Nobara'daki KDE'nin mağazası ise şu, bunu da kullanabilirsin;
Kod:
sudo apt install kde-discover

Hocam ben bu kodu yazarsam GNOME masaüstü ortamımı iner yoksa uygulama mağazasımı.