BaraCuda

Çalışkan
@Majdev'in konusunda yazılanların yarısından çoğunu okudum ama Nokia G-010G-R model ONT cihazı olan biri göremedim.

Ben Superonline kullanıyorum ve ONT cihazım Nokia G-010G-R. Fiber kablo takılıyken, ONT arayüzüne erişmek için manuel olarak Ethernet adaptörümün IP adresini aynı subnet’e ayarlayıp erişmeye çalıştım fakat başarılı olamadım. Fiber kablo takılı değilken de erişemedim.

Nmap ile açık port tarayıp giriş yapmayı denemek çözüm olabilir mi?

Ayrıca, eğer ONT yetkilendirme bilgilerini alabilirsem, Keenetic Hero AX3000 router almak istiyorum. Bu router’ın çıkış portları Gigabit destekli. Konuda, USB 3.0 portu üzerinden Gigabit’ten hızlı Ethernet adaptörüyle bağlantı sağlanabildiği yazılmış.

Bu kısmı biraz daha detaylı anlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Majdev'in konusunda yazılanların yarısından çoğunu okudum ama Nokia G-010G-R model ONT cihazı olan biri göremedim.

Ben Superonline kullanıyorum ve ONT cihazım Nokia G-010G-R. Fiber kablo takılıyken, ONT arayüzüne erişmek için manuel olarak Ethernet adaptörümün IP adresini aynı subnet’e ayarlayıp erişmeye çalıştım fakat başarılı olamadım. Fiber kablo takılı değilken de erişemedim.

Ayrıca, eğer ONT yetkilendirme bilgilerini alabilirsem, Keenetic Hero AX3000 router almak istiyorum. Bu router’ın çıkış portları Gigabit destekli. Konuda, USB 3.0 portu üzerinden Gigabit’ten hızlı Ethernet adaptörüyle bağlantı sağlanabildiği yazılmış.

Bilgisayarınızın IP adresini 192.168.100.10 olarak ayarlayın.
Nokia'yı kapatın, fiberi çıkarın, LAN kablosunu PC'ye bağlayın ve Nokia'yı açın, birkaç dakika bekleyin ve http://192.168.100.1 adresini açın - https değil http.

Fiber kablo takılı iken ulaşamazsınız arayüzüne. Fiber kablo takılı olmadan, 192.168.100.1 adresinden ulaşırsınız. PC adaptöründe 192.168.100.10 / 24 şeklinde sabit ayar yapmalısınız.
admin - 1234 Nokia arayüze giriş bilgisi.

Diğer konu için de buraya mesajımı kopyala yapıştır yapayım...

Orjinal kaynak

Teşekkürler Keenetic ile ilk tanışmamdna bu yana ekstra ethernet portu ihtiyacında kullandığım bir özelliği idi zaten. Bu arada "RealtekEthernet" değil interface numarası gerekir. "RealtekEthernet0" mesela. Bu arayüzde show interfaces ile görülebilir. İki tane takılı olabilir. "RealtekEthernet1" de olabilir. Ve ya Asix çipset kullanan USB'in varsa "AsixEthernet0" te olabilir.

up lamaya da gerek yok. security-level için ihtiyaç duymadım özelliği. Galiba varsayılan olarak Ev ağı gibi "private" olarak geliyordur. Kontrol ederim.

761e883acc22f1a8c14ba7d9b1c01f1a.png

Varsayılan olarak WAN portu olarak tanır ilk. include ile ev ağı-lan'a dahil edersiniz. (BridgeX ' e göre istediğiniz segmente de dahil edebilirsiniz.)

Fakat düşündüğünüz 2 gbit filan indirme hızı almaksa alamazsınız. Çünkü sadece yazılımsal hızlandırma mevcuttur.

f8af175022b3786853d5d6b93f8b0a6f.jpeg

Test tapolojisi:

b99d9ec8048e7e340b5b3d24e8696662.png

Keenetic Hero için bir takım yazılar hazırlayacağım. Testlerin biri bu idi zaten. #KeeneticHero

1742888945675.webp