Not: Bu bir öneri değildir, istediğiniz AV'yi kullanabilirsiniz.

Not: Tüm testler AV Comparavities sitesinden alınmıştır, test içinde F/P Oranlarına, Performansa ve Koruma oranlarına dikkat edilerek bir inceleme yapılmıştır. Ve 2024-2023 yılına göre bu test hazırlanmıştır. Keyifli okumalar dilerim.

Not: F/P Oranı ne kadar az ise o kadar iyidir.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1- Real World Protection Test - Şubat-Mayıs 2024
AVG:
Engellenen Tehdit Oranı: %100
Algılanan Yanlış-Pozitif Dosya Sayısı: 7

Norton:
Engellenen Tehdit Oranı: %99.4
Algılanan Yanlış Pozitif Dosya Sayısı: 13

Ekran Alıntısı.webp

2Ekran Alıntısı.webp

Ve gördüğünüz üzere bu testte AVG Hem koruma oranı bakımından hem de F/P Oranı bakımından Norton'dan daha iyi bir sonuç çıkarmış. Bu yüzden bu testte kazanan: AVG

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2-Performance Test - Nisan 2024
AVG:
Tüm Testlerde 3 Yıldız aldı.

AVG.webp

Norton:
Bir tek Uygulamaları yükleme kısmında 2 yıldız aldı. Kalan tüm testlerde 3 yıldız aldı.

Norton.webp

Ve bu performans testinde birbirlerine çok yakın olsalar dahi, AVG yine de bu testi kazanıyor.
Kazanan: AVG

3-Malware Protection Test - Mart 2024
AVG:
Çevrimdışı Tespit Oranı: %95.6
Çevrimiçi Tespit Oranı: %98.8
Çevrimiçi Koruma Oranı:%99.95
Yanlış-Pozitifler: 10

AVG2.webp

Norton:
Çevrimdışı Tespit Oranı: %81.8
Çevrimiçi Tespit Oranı: %98.9
Çevrimiçi Koruma Oranı: %99.97
Yanlış-Pozitifler: 26

Şimdi bu testte 2 tane faktörde inceleyebiliriz.

Korumaya bakarsak Norton çevrimiçinde daha iyi bir koruma ve tespit oranı sunuyor, ancak AVG'de çevrimdışında daha iyi bir tespit etme oranı sunuyor. Fakat genel bakarsak Norton daha iyi bir koruma oranı sağlıyor. Ancak geldik F/P Sayılarına. AVG 10-Norton ise 26. Oldukça fazla bir F/P Sayısı Norton için. Ben burada F/P'ye göre mi Korumaya göre mi söyleyeyim bilemedim.

F/P Oranına bakarsak kazanan: AVG
Koruma Oranına Bakarsak kazanan: Norton

Ancak 26 F/P Çok fazla bir sayı, ondan dolayı ben bu testin kazananına AVG Demek istiyorum, sizin için F/P Oranı önemsizse Norton'u seçebilirsiniz.

4-Yanlış Alarm Testi - Mart 2024
AVG: Algılanan Yanlış Pozitif Sayısı: 10

Ekran Alıntısı.webp

Norton: Algılanan yanlış Pozitif Sayısı: 26

Ekran Alıntısı.webp

Normalde burada analiz yaparım ancak analize bile gerek kalmıyor burada, zira Norton 26 F/P Oranı ile zaten kaybediyor. Kazanan: AVG

5-Summary Report - 2023
Bu test 2023 Yılının Testlerinin Özetidir.
AVG:

avc_sum_2023_overview_levels-600.webp

AVG ATP (Advanced Threat Protection) Testi haricinde hep 3 yıldız almış. ATP Testinde de 2 yıldız almış.
Yani 6 tane 3 yıldız, 1 tane de 2 yıldız almış.

Norton:
Norton Real World Protection Test - Şubat-Mayıs 2023, Malware Protection Test - Eylül 2023 ve Real World Protection Test - Temmuz-Ekim 2023 Testlerinde 2 yıldız almış, kalanlarında 3 yıldız almış. ATP Testine ise katılmamış.
Yani Norton 7 test içinde: 3 tane 2 yıldız, 3 tane 3 yıldız ve 1 tane de 0 yıldız (katılmamış) almış. Bu testin kazananı da:

AVG oluyor.

Ve tüm testlerin sonucunda kazanan AVG oluyor.

Test sonucu:
AVG 5-0 Norton

Ve testimiz bitti, herkese İyi Günler, İyi Sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyisi Kaspersky gardaş, gerisi yalan. Bilgisayarı sıfırla bedava lisans al-kapa-al-kapa (!)

Free'si bile güzel. Bazı şeylerden dolayı krize soksa da bilgisayarı en iyi düzeyde koruduğuna eminim. 1500 TL'mi feda edebileceğim bir antivirüstür.

En iyisi Kaspersky gardaş, gerisi yalan. Bilgisayarı sıfırla bedava lisans al-kapa-al-kapa (!)

Free'si bile güzel. Bazı şeylerden dolayı krize soksa da bilgisayarı en iyi düzeyde koruduğuna eminim. 1500 TL'mi feda edebileceğim bir antivirüstür.

Kaspesky şu aralar biraz kötüleşmeye başladı ama yine de iyi bir av yıllardır kullandık

Kaspersky bu sene çok kötü, 1500 TL'mi feda ederim diyorsanız hala size kalmış. Yeni çıkan çoğu zararlıyı veritabanına eklemiyor adamlar.

Emeginize sağlık, Bütün bu testlerde PC’yi kastırmayan vb. özelliklerine de değinmenizi isterim. 3D render ve Oyun ağırlıklı kullanılan PC’lerde en çok tercih edilen hangisi olurdu?
Değindim zaten hocam, ben baktığımda kendi kullandığımda Norton bir tık daha hafifti. Ancak AVG'de oldukça hafif. AV Comparavities'e göre AVG Daha hafif. Sistem özelliklerinizi söylerseniz daha rahat bir şey diyebilirim.

Not: Bu bir öneri değildir, istediğiniz Av'yi kullanabilirsiniz.

Not: Tüm testler av comparavities sitesinden alınmıştır, test içinde F/P oranlarına, performansa ve koruma oranlarına dikkat edilerek bir inceleme yapılmıştır. Ve 2024-2023 yılına göre bu test hazırlanmıştır. Keyifli okumalar dilerim.

Not: F/P oranı ne kadar az ise o kadar iyidir.

1- real world protection test - şubat-Mayıs 2024
AVG:
Engellenen tehdit oranı: %100
Algılanan yanlış-pozitif dosya sayısı: 7

Norton:
Engellenen tehdit oranı: %99.4
Algılanan yanlış pozitif dosya sayısı: 13.

Eki Görüntüle 71615

Eki Görüntüle 71616

Ve gördüğünüz üzere bu testte AVG hem koruma oranı bakımından hem de F/P oranı bakımından Norton'dan daha iyi bir sonuç çıkarmış. Bu yüzden bu testte kazanan: AVG

2-performance test - nisan 2024
AVG:
Tüm testlerde 3 yıldız aldı.

Eki Görüntüle 71618

Norton:
Bir tek uygulamaları yükleme kısmında 2 yıldız aldı. Kalan tüm testlerde 3 yıldız aldı.

Eki Görüntüle 71619

Ve bu performans testinde birbirlerine çok yakın olsalar dahi, AVG yine de bu testi kazanıyor.

3-malware protection test - Mart 2024
AVG:
Çevrim dışı tespit oranı: %95.6
Çevrim içi tespit oranı: %98.8
Çevrim içi koruma oranı:%99.95
Yanlış-pozitifler: 10.

Eki Görüntüle 71625

Norton:
Çevrim dışı tespit oranı: %81.8
Çevrim içi tespit oranı: %98.9
Çevrim içi koruma oranı: %99.97
Yanlış-pozitifler: 26.

Şimdi bu testte 2 tane faktörde inceleyebiliriz.

Korumaya bakarsak Norton çevrimiçinde daha iyi bir koruma ve tespit oranı sunuyor, ancak AVG'de çevrimdışında daha iyi bir tespit etme oranı sunuyor. Fakat genel bakarsak Norton daha iyi bir koruma oranı sağlıyor. Ancak geldik F/P sayılarına. AVG 10-Norton ise 26. oldukça fazla bir F/P sayısı Norton için. Ben burada F/P'ye göre mi korumaya göre mi söyleyeyim bilemedim.

F/P oranına bakarsak kazanan: AVG.
Koruma oranına bakarsak kazanan: Norton.

Ancak 26 F/P çok fazla bir sayı, ondan dolayı ben bu testin kazananına AVG demek istiyorum, sizin için F/P oranı önemsizse Norton'u seçebilirsiniz.

4-yanlış alarm testi - Mart 2024
AVG: Algılanan yanlış pozitif sayısı: 10.

Eki Görüntüle 71627

Norton: Algılanan yanlış pozitif sayısı: 26.

Eki Görüntüle 71626

Normalde burada analiz yaparım ancak analize bile gerek kalmıyor burada, zira Norton 26 F/P oranı ile zaten kaybediyor. Kazanan: AVG

5-summary report - 2023
Bu test 2023 yılının testlerinin özetidir.
AVG:

Eki Görüntüle 71628

AVG atp (Advanced threat protection) testi haricinde hep 3 yıldız almış. Atp testinde de 2 yıldız almış.
Yani 6 tane 3 yıldız, 1 tane de 2 yıldız almış.

Norton:
Norton real world protection test - şubat-Mayıs 2023, malware protection test - Eylül 2023 ve real world protection test - Temmuz-Ekim 2023 testlerinde 2 yıldız almış, kalanlarında 3 yıldız almış. Atp testine ise katılmamış.
Yani Norton 7 test içinde: 3 tane 2 yıldız, 3 tane 3 yıldız ve 1 tane de 0 yıldız (katılmamış) almış. Bu testin kazananı da:

AVG oluyor.

Ve tüm testlerin sonucunda kazanan AVG oluyor.

test sonucu:
AVG 5-0 Norton

Ve testimiz bitti, herkese iyi günler, iyi sosyaller dilerim.

Görmemişim aga ama güzel olmuş.

Değindim zaten hocam, ben baktığımda kendi kullandığımda Norton bir tık daha hafifti. Ancak AVG'de oldukça hafif. AV Comparavities'e göre AVG Daha hafif. Sistem özelliklerinizi söylerseniz daha rahat bir şey diyebilirim.
2. Kez baktim goremedim hocam, hangisi sistemi daha az yoruyor gibi tekrar göz gezdirdim 😇

Ryzen 7 3800x
Rtx 2060x super
16gm Ram
2x sata SSD
1 Nvme SSD
Windows 11 e ait defender’i kullaniyorum. 🥲

2. Kez baktim goremedim hocam, hangisi sistemi daha az yoruyor gibi tekrar göz gezdirdim 😇

Ryzen 7 3800x
Rtx 2060x super
16gm Ram
2x sata SSD
1 Nvme SSD
Windows 11 e ait defender’i kullaniyorum. 🥲
İkisi de gram yormaz senin sistemi. Norton AVG'den bir tık daha performanslı bence fakat onda da FP Sıkıntısı var, Önerim AVG Kullanman. AVG'de çok performanslı. Sana kalmış. Ama Defender 2'sinden de daha ağır.
AVG'yi çok performanslı kullanmak istiyorsan bence kurulumda Web Kalkanını yükleme, zira Web Kalkanı çok fazla RAM Harcıyor. Onun yerine Chrome'a MBAM Browser Guard uzantısını kur o korusun.