Zamanında bende kullandım ama Norton'un fiyatlandırması bana çok uygun geldi.

Fiyat konusunda bir şey diyemem, lakin Kaspersky çok geliştirdiler. Ben daha pahalı da olsa Kaspersky, Norton tercih etmem. Tercih meselesi biraz tabi. Ama gördüğün gibi çoğunluğun önerisi Kaspersky.

Nihai karar senin tabi. Dikte etmiş gibi olmak istemem şahsen ben.

Fiyat konusunda bir şey diyemem, lakin Kaspersky çok geliştirdiler.
Açıkçası eski Kaspersky'yi daha çok beğeniyorum. Daha güçlüydü, zamanında rakibi bile yoktu diyebiliriz. Garip bir şekilde eskisi kadar güçlü değil. Ha, hâlâ tercih edilecek bir çözüm mü? Kesinlikle.

Açıkçası eski Kaspersky'yi daha çok beğeniyorum. Daha güçlüydü, zamanında rakibi bile yoktu diyebiliriz. Garip bir şekilde eskisi kadar güçlü değil. Ha, hâlâ tercih edilecek bir çözüm mü? Kesinlikle.

Eskiden sanki sistemi daha çok yoruyordu. Ben öyle hissediyordum. Kaynak tüketimi, daha da hafifledi sanki Premium ile birlikte. O dediğin dönemlerde de kullanırdım.

Eskiden sanki sistemi daha çok yoruyordu. Ben öyle hissediyordum. Kaynak tüketimi, daha da hafifledi sanki Premium ile birlikte.
Orası doğru evet. Optimizasyon açısından eski çözümlerine göre daha iyi, daha hafif. Ama tespit oranı açısından eskileri daha iyi sonuçlar veriyordu.

@Eagles, AV-Comparatives sitesinde performans testlerine baktığımız zaman Kaspersky şu anda çok iyi zaten. Sisteme etkisi düşük.

Ekran Alıntısı.webp

Zamanında kullanıyordum ama korsan yazılımdan virüs kaptım belki linktendir.

Söylemeyi unutmuşum modlu Windows kullandığım için Windows Update kapalı belirli zamanlar açıyorum o sebepten de bir antivirüs olsun istiyorum.
Windows Update’in kapalı olması kötü bir şey; güvenlik güncellemesi alamazsın. İkincisi ise, sadece antivirüse güvenmemek lazım. Eğer Windows telemetrilerinden dolayı endişeniz varsa, NextDNS’de yerel filtreler var. İşletim sistemine göre seçiliyor; Windows’ta var ve Windows içerisindeki telemetrilerin Microsoft sunucularına veri göndermesini engelliyor.