Arkadaşlar hepinizin cevapları için teşekkürler. Benim esas çekincem program desteklerinden öte güvenlik açıkları biraz daha.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 19
Klasiktendir al bak konuya anlarsın:Rehber: 2024'te Windows 7 kullanılır mı?Merhaba, sistemim güncel işletim sistemleri için oldukça güçlü. Intel Xeon E5 2690 V2 işlemciyi 32 GB ECC RAM ve ROG RX 570 ile beraber kullanıyorum. Ancak son zamanlarda nostalji yapma isteğim biraz fazla olduğundan sistemime ana işletim sistemi olarak Windows 7 kurmayı düşünüyorum. Bu sistem için biraz eski kaçacağının farkındayım ama özellikle Windows 10/11'in demodeliğinden, tekdüzeliğinden oldukça sıkılmış durumdayım. Bu yüzden geçmişe dönmek maksadıyla Windows 7 Ultimate kurmayı düşünüyordum. Sizce kurmam ne gibi şeylerden feragat etmemi gerektirir, ya da bana eksi getirisi ne olabilir?
Beyazıt
Üstün
O sisteme nostalji için olsa dahi Win7 kurmanızı önermiyorum. Yukarıda detaylı makaleyi atmışlar zaten, onun yerine sağlam bir Linux kurun, 2. işletim sistemi olarak Win7 kurabilirsiniz veya sanal makine yükleyin oraya kurun.
MasterSlenderTR
Üstün
- Makaleler
- 4
RX 570 ile değil Windows 7, Windows Vista bile kurabilirsiniz.
Sadece biraz uğraştırır.
Sanal makineye kur. Veya o kadar çok istiyorsan 2. El Windows 7 için idare eder bir PC topla.Merhaba, sistemim güncel işletim sistemleri için oldukça güçlü. Intel Xeon E5 2690 V2 işlemciyi 32 GB ECC RAM ve ROG RX 570 ile beraber kullanıyorum. Ancak son zamanlarda nostalji yapma isteğim biraz fazla olduğundan sistemime ana işletim sistemi olarak Windows 7 kurmayı düşünüyorum. Bu sistem için biraz eski kaçacağının farkındayım ama özellikle Windows 10/11'in demodeliğinden, tekdüzeliğinden oldukça sıkılmış durumdayım. Bu yüzden geçmişe dönmek maksadıyla Windows 7 Ultimate kurmayı düşünüyordum. Sizce kurmam ne gibi şeylerden feragat etmemi gerektirir, ya da bana eksi getirisi ne olabilir?
Arkadaşlar hepinizin cevapları için teşekkürler. Benim esas çekincem program desteklerinden öte güvenlik açıkları biraz daha.
Hocam bu sistem için vakit kaybetmenizi istemem çünkü sisteminiz çok iyi ve uyumluluk sorunları ile karşılaşabilirsiniz eski bir laptopunuz varsa kurun gitsin öyle güzel bir sistemki Windows 10 sürümüne kadar (10 dahil) destekleyen sistemimde Windows 7 kullanıyorum hem yüzüm gülüyor hem de fanlar mutlu.