Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Old but gold diyebilir miyiz? Bir de dolma kalem kullanıyorsanız diyebiliriz bence.
Old but gold diyebilir miyiz? Bir de dolma kalem kullanıyorsanız diyebiliriz bence.
Dediğin özelliklerin çoğu standart uygulamalarda var zaten. Metin düzenlerken Notepad'den hâlâ bir farkı yok. Çizim yapma eklemişler ama link verme ya da satır belirtme konularında hâlâ eksikleri var. Not almak istiyoruz sonuçta, resim yapmak değil.Esprisine etiketlemiştim ama...
Keep felsefesine göre güçlü bir uygulama. Zamanında Notion kullanıyordum. Ama belli bir yerden sonra ağır olduğu için bıraktım. Şu an Obsidian kullanıyorum. Obsidian'ın PKM, Zettelkaten metoduna göre yapılandırılmış olması falan çok iyi. Benim gibi üretken ve yaratıcı insanlar için biçilmiş kaftan.
Logseq'e de baktım ama outliner bazlı blok yapısı sebebiyle pek benlik değil. O da felsefesine göre çok güçlü bir uygulama ama benlik değil.
Hocam bence birkaç not uygulaması hakkında bilgim var ve Keep'e güçlü demek = değildir bilgisizlik. Bunun yanında güçlü = değildir gelişmiş.
Hocam sesli not alma özelliği var.
Görsel not özelliği var.
Hatırlatıcı kurabiliyorsunuz.
Konum bazlı hatırlatıcı kurabiliyorsunuz; yani örneğin X konuma hatırlatıcı kurdunuz, uygulama oraya gittiğinizde size bildirim gönderiyor.
Ayrıca kart bazlı arayüzü de "anlık fikirleri yakalama" felsefesine çok iyi hizmet ediyor.
Ahşap pirinç dolma kalem kullanıyorum.Old but gold diyebilir miyiz? Bir de dolma kalem kullanıyorsanız diyebiliriz bence.
Ben kısa gotik öyküler yazıyorum. Çevrim içi bir dergide ve Substack'te yayımlıyorum. Ama öykülerimi yazarken benim için de öncelik defter ve Parker Jotter'ım oluyor. Öykülerimi bilinçdışı akışla yazıyorum ve o kalemin kağıda değmesi, ses çıkarması... Tetikleyici ve besleyici şeyler.Notion, Keep denedim fakat ajanda kadar olmuyor benim için. Günlük hayatta bel çantamın içinde her zaman ajandam olur. Her daim not ederim.![]()
10 yıl önce lise dönemindeyken Supernatural dizisinin, Edgar Allan Poe’nun ve Stephen King’in hastasıydım. Sürekli paranormal, korku ve gerilim türünde hikayeler yazıp Wattpad’de paylaşırdım. O dönemler Wattpad gerçekten güzeldi. Kore aşk hikayeleri, Abdülhamit’in Nedime’yle yaşadığı absürt aşk hikayeleri gibi saçma şeyler ortalığı sarmamıştı.Ben kısa gotik öyküler yazıyorum. Çevrim içi bir dergide ve Substack'te yayımlıyorum. Ama öykülerimi yazarken benim için de öncelik defter ve Parker Jotter'ım oluyor. Öykülerimi bilinçdışı akışla yazıyorum ve o kalemin kağıda değmesi, ses çıkarması... Tetikleyici ve besleyici şeyler.