Hayır önemli. Çünkü bu durum servis tarafından cihazın tamir edilebilirlik oranını da etkiliyor. Özellikle de tamir sırasında cihaza fiziksel zarar verme oranını...
Samsung cihazları gibi yılda 2-3 kere servis yüzü görmedikleri için C skoru yeterli. Kullanıma göre 3 sene veya %80 seviyesine düştüğünde, servise gönderilirse; servisteki kişinin uzmanlığına bakar her halükarda.

Zamanında Phone (2a) için de "Süper verimli, inanılmaz ekran süreleri" vesaire diyorlardı. Peki n'oldu, cihazın iddia edilenlerle alakası yok. Sadece bu da değil diğer cihazları da iddia edilenden düşük ekran süresi alıyor. Bu Phone (3)'ü de canlı tanık olmadan asla iddialı ekran süreleri verdiğine inanmam.
Bu her marka için aynı zaten. Günlük kullanım ile, markaların yaptığı testler birbiriyle örtüşmez.

Batarya döngü garantisine de baktınız mı peki? 1400 döngü garantisi veriyorlar, ortalama sayılır. Ama en iyisi değil. Bu değer çoğu Xiaomi'de 1000 ile sınırlıyken Honor gibi markalar da 1200 döngü garantisi ile yetiniyor. Samsung ise 2000 döngü garantisi ile bu alanda lider gibi. Eğer daha fazla döngü garantisi verdiğini iddia ettiğiniz marka varsa buyurun?
Batarya döngüleri şu anda sadece sayılar ve markaların vaatlerinden ibaret. Her yıl 1 şarj döngüsü yapılsa, 2000 döngülü bir A55'in bataryasının 5.5 yıl dayanacağını iddia ediyor anlamı taşır. Pek sanmıyorum. Kaldı ki batarya namına Samsung'ta herhangi yeni bir teknolojiye geçilmedi. 6 yıl yazılım garantisinin donanımı bu denli iyileştirebileceğini sanmam. Yani yazılım güncelleme garantisi gibi, şarj döngüsü de tamamen satış stratejisi. Görmeden inanmam.

Samsung cihazları gibi yılda 2-3 kere servis yüzü görmedikleri için C skoru yeterli.

Bu iddianız için bir kanıtınız var mı? Çünkü bu tarz bir iddiayı ilk defa sizden duyuyorum, keza sektörü de aktif olarak takip ediyorum.

Batarya döngüleri şu anda sadece sayılar ve markaların vaatlerinden ibaret. Her yıl 1 şarj döngüsü yapılsa, 2000 döngülü bir A55'in bataryasının 5.5 yıl dayanacağını iddia ediyor anlamı taşır. Pek sanmıyorum.

Nothing'in onarılabilme skoruna inanıyorsunuz da batarya döngülerine verilen garantiye mi inanmıyorsunuz? Kendinizle çelişiyorsunuz. Xiaomi'nin lansmanda uçura kaçıra söylediği batarya iddialarının da iş resmiyete gelince nasıl balon gibi söndüğü de gerçek. Çünkü lansmanlarda söylenilen rakamlar ile AB'ye sunulan rakamlar birbirini tutmuyor. Şaşırmıyorum aslında, Çinlilerin hangi alanda dürüst olduğu görülmüş ki?

Samsung konusuna gelirsek de kendisi AB'deki en yüksek pazar payına sahip markalardan biri, sizin dediğiniz gibi bir pazarlama hilesinin resmi kuruma yapılmasına ihtimal vermiyorum.

Bu iddianız için bir kanıtınız var mı? Çünkü bu tarz bir iddiayı ilk defa sizden duyuyorum, keza sektörü de aktif olarak takip ediyorum.
Çevrem, arkadaşlarım ve online forumlarda karşılaştığım deneyimler sonucudur. Nasıl bir kanıt bekliyorsun?

Nothing'in onarılabilme skoruna inanıyorsunuz da batarya döngülerine verilen garantiye mi inanmıyorsunuz? Kendinizle çelişiyorsunuz. Xiaomi'nin lansmanda uçura kaçıra söylediği batarya iddialarının da iş resmiyete gelince nasıl balon gibi söndüğü de gerçek. Çünkü lansmanlarda söylenilen rakamlar ile AB'ye sunulan rakamlar birbirini tutmuyor. Şaşırmıyorum aslında, Çinlilerin hangi alanda dürüst olduğu görülmüş ki?

Samsung konusuna gelirsek de kendisi AB'deki en yüksek pazar payına sahip markalardan biri, sizin dediğiniz gibi bir pazarlama hilesinin resmi kuruma yapılmasına ihtimal vermiyorum.
Nothing'e inandığımı değil, Avrupa'da dağıtılan NP3'lerin kutusundan çıkan kağıtta yazanları söyledim. Sanırım belirli testlere tabi tutularak yazılmıştır, AB bu konuda katı bir tutum sergiliyor. Xiaomi'nin Çin için yaptığı lansmandaki verilerle, AB'ye sunulanlar tabii ki birbirini tutmaz. Çin cihazlarıyla global cihazlar arasında, AB kısıtlamalarından ötürü ciddi bir batarya farkı oluyor.

Samsung batarya konusunda herhangi bir atılım yapmadı. O halde nasıl bu kadar uçuk pil döngü garantisi verebiliyor? Bunu kendinizi bir sorun. Görmediğim bir geliştirmesi varsa paylaşabilirsin. Zamanında yöneticileri birçok yolsuzluk iddiaları ile soruşturmalar geçirmiş bir marka. Global ölçekte ciddi büyüklükte ve resmi bir kurum olduğu kadar, profesyonel yönetilmiyor. Geçmişte ve hala günümüzde yaptıkları hatalar, şirkette karar mekanizmasının doğru çalışmadığını gösteriyor.