İnceleme Nothing Phone (3a) 256/12

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Peter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 167
  • Etiketler Etiketler
    nothing phone

Peter

Deneyimli
Makaleler
1
Yer
Queens
Giriş

Selam, iyi sosyaller. Bu konuda iPhone 13'ten geçtiğim Nothing Phone (3a)'dan bahsedeceğim. Markanın diğer markalar kadar Türkiye'de tam bir zemin oturtamamasından dolayı insanlar Nothing Phone'lara şüpheyle bakıyor. Ondan dolayı belki bu inceleme yardımcı olur.

Neden geçtim?

Neden iPhone 13'ten Phone (3a)'ya geçtim?

Aslında birçok sebebi var ama en temellerinden bahsedersek;

1. iOS'a APK yüklenememesi.
  2. iPhone 13'ün 60Hz ekranı bulunması.
  3. iPhone 13'te bulunan çentiğin rahatsız edici gelmeye başlaması.
  4. Lightning'den Type-C'ye geçmek. (bunun sebebi artık lightning için DAC gibi ürünler bulunamıyor)
  5. Daha büyük bir ekrana geçmek.
Kıyaslama

İphone 13Phone (3a)
Apple A15 BionicSnapdragon 7s Gen 3
6.1 İnç6.77 İnç
Oled ekranAmoled ekran
60Hz120Hz
3227 mAh batarya5000 mAh batarya
LightningType-C
20W hızlı şarj50W hızlı şarj
4K Ön kamera1080p Ön kamera
4K 60 FPS Video4K 30 FPS Video

Phone (3a) tasarımı, artı ve eksileri

Tasarım

Tasarım kısmı tabii ki tamamen öznel bir durum. Benim hoşuma gittiği için tercih ettim.

Malzeme kalitesine gelecek olursak cihazın arka ve yan kısımları gerçekten kaliteli hissettiyor. iPhone 13'ten sonra bir eksiklik hissetmedim. Ama aynı şeyi tuşlar için söyleyemem maalesef.

Arkadaşlar sanki telefonun tuşlarını oturtamamışlar gibi sallanıyor. Çok garip ama böyle.

Telefonda 4 adet tuş bulunuyor. Sol kısımda ses tuşları, sağ kısımda güç ve Essential key tuşu bulunuyor. Bu tuş Essential space adlı yapay zekaya tek tıkla ulaşmanızı sağlıyor. Açıkçası özellikle bu tuş emanet gibi duruyor. Sallanması bir tık rahatsız etti diyebilirim.

Artıları

• Telefonda gereksiz uygulamalar bulunmuyor. Bloat dediğimiz şey Nothing OS'da yok. Bir iki tane gereksiz Google uygulaması bulunuyor sadece.
  • Hızlı, hafif ve estetik bir arayüz bulunuyor.

• 120 Hz ekran bulunuyor.
  • 3 yıl Android, 6 yıl güvenlik güncellemesi alacak.
  • Kamera kısmı gerçekten bir artı. iPhone 13'ten sonra downgrade yaşadığımı söyleyemem. Detaylı çekimlere buradan bakabilirsiniz.
  • Fabrikadan direkt ekran koruyucu film ile geliyor.
  • Nothing Türkiye satıcısından alırsanız 45W adaptör hediye geliyor.
  • Ve tabii ki fiyatına oranla donanımının gayet uygun olması.

Eksileri

• Tuşlarının hafif de olsa sallanması.
  • Telefona uygun kılıf bulmanın zor olması.
  • Telefonun kendi telefon/mesajlar tarzı uygulamalarının bulunmaması. (Google'ın kendi uygulamaları yüklü geliyor, telefonun sadece galeri uygulaması bulunuyor)
  • Arayüzde uygulama simgeleri için sadece yuvarlak seçeneğinin bulunması. (3. bir uygulamayla yapılabilir ama yine de böyle bir seçeneğin olması gerekirdi)
  • 3, 5 mm jak girişinin bulunmaması ( bana göre bir eksi, kişiden kişiye göre değişebilir)

Bunların dışında bahsedeceğim noktalara gelirsek telefonun ön kamerasında 1x 22mm ve 1,2x 27mm seçeneği bulunuyor. Arka kamerasında ise 0,6x geniş açı ve maksimum 30x dijital zoom bulunuyor. (videoda bu zoom maksimum 8x) Pro modelini alırsanız zoom konusunda daha başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca telefonun gayet hızlı şekilde şarj olduğunu ve bataryasının 1 günü rahat çıkardığını belirteyim.

Cihazın arka kısmında bulunan "Gliphy' ışıklarını kullanmayı tercih etmediğim için o konuda bir şey diyemeyeceğim.

Şu anlık aklıma gelenler bunlar. Sorunuz olursa cevaplayabilirim. İncelemeyi buraya kadar okuduysanız teşekkürler!

Servisinin kötü olması dışında güzel cihazları var markanın.

1 sene 0 aldığım nothing Phone 1 kullandım. Tavsiye edilecek cihaz değil. Sürekli sistem çöküyor, mobil ağ kayboluyor, bağlantı kopuyor, Bluetooth kararsız. Bu sorunlar kullandığım sıralarda 1 ve 2A kullanıcılarını derinden etkiliyor her yerde yazılıyordu. Galaxy S21'e geçince rahatladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…