Porsche 911 GT3 RS

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Bugün sizlere 1 ay önce satın aldığım iPhone 17 Pro 256 GB Mavi (Abis) modelinin uzun kullanımında yaşadığım deneyimden ve telefonun artı/eksilerinden bahsedeceğim. Keyifli okumalar dilerim.

Telefonu ilk çıktığında ön siparişten aldım ve telefon elime 19 Eylül'de ulaştı. Telefonu yaşadığım yerdeki Türk Telekom bayisinden nakit olarak satın aldım.

Kutu İçeriği (Fotoğrafların üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.)

WhatsApp Image 2025-10-25 at 21.57.18 (2).webp

WhatsApp Image 2025-10-25 at 21.57.18 (3).webp

Kutunun içerisinden telefonun kendisi ve örgü bir kablo çıkıyor. Eski iPhone'larda sticker vs. çıkardı artık bunların olmaması üzücü maalesef.

Telefonun Fotoğrafları (Fotoğrafların üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.)

WhatsApp Image 2025-10-25 at 21.57.18.webp

WhatsApp Image 2025-10-25 at 21.57.17.webp

WhatsApp Image 2025-10-25 at 21.57.18 (1).webp

Telefon Özellikleri
  • Ekran: 6,3 inç Super Retina XDR OLED, 2622 × 1206 piksel, 460 ppi.
  • Yenileme hızı: ProMotion teknolojisiyle 120 Hz’e kadar.
  • İşlemci: A19 Pro çip (6-çekirdek CPU + 6-çekirdek GPU) ile geliyor.
  • Kamera sistemi: Arka tarafta üç adet 48 MP “Fusion” sensör (Ana, Ultra Geniş, Telefoto) ve telefoto için 8× optik benzeri zoom yeteneği.
  • Öne çıkan tasarım & malzeme: Sıvı dövme (forged) alüminyum unibody gövde, ön ve arka tarafında geliştirilmiş Ceramic Shield 2 kaplama.
  • Batarya & dayanıklılık: Önceki modellere göre gelişmiş batarya ömrü, ayrıca IP68 su-toz dayanıklılığı.
  • Depolama seçenekleri: 256 GB, 512 GB, 1 TB.
  • Renk seçenekleri: Gümüş, Kozmik Turuncu, Mavi (Abis)
  • Bağlantı ve diğer özellikler: USB-C portu, Always-On display ekran, Dynamic Island, Apple Intelligence

Telefonun Artıları
  • Ekranı çok başarılı.
  • Telefonun kameraları süper. 40x zoom yapabiliyor.
  • Telefonun hoparlörleri çok başarılı, telefonla konuştuğunda karşındaki kişinin sesini aşırı net bir şekilde alıyorsunuz.
  • Eski modellere göre şarj alma hızında ciddi bir fark var. Telefon oldukça hızlı bir şekilde şarj oluyor. Bende 40 Watt'lık Samsung'un bir şarj adaptörü var telefonu ona takıyorum genelde %20'den %80'e 30 dk gibi bir sürede ulaşıyor.
  • Telefonun kasası alüminyumdan yapılmış ve içerisindeki soğutma sistemi ile hiç ısınmıyor. Sadece telefonumu kablosuz şarja koyduğumda telefonun ısındığını görüyorum onun dışında telefon kesinlikle ısınmıyor.
  • 12 GB Ram ve A19 Pro işlemci telefonu bayağı bir performans farkı yaşatmış eski modellere göre. Kesinlikle harika.

Telefonun Eksileri
  • Bataryası 1 günü ortalama bir kullanımda zor çıkarıyor, bence biraz daha iyi olabilirmiş telefonun bataryası.
  • iOS 26'nın ciddi problemleri var. Klavyede yazı yazarken bazen yavaş yazdığını düşünüyorum.
  • WhatsApp uygulamasında ses kaydı açtığımda telefonda çıkan ses simgesi bazen bug'lı olarak gözüküyor. Bu sorun aslında telefonla alakalı değil ancak yine de yazmak istedim. Böyle ufak tefek yazılımsal hatalara denk geliyorum telefonumda. İlerleyen günlerde gelecek olan yazılım güncellemeleri ile birlikte telefonun oturacağını düşünüyorum.

Alınır mı?

- Eğer kullandığınız telefondan memnun değilseniz ve kaliteli bir telefona geçmek istiyorsanız, bütçeniz de el veriyorsa tabii ki alabilirsiniz.

Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar, sorularınızı ve merak ettiklerinizi yazabilirsiniz.
Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle kılıfsız kullanmayın derim. Boya soyulması ve renk solması şikayetleri azımsanamayacak kadar çok. Bundan dolayı Apple'ye dava açanı dahi gördüm. Kılıf bir nebze geciktirecektir.

Onun dışında inceleme değil deneyim aktarımı yapmışsınız. Bu da kabul edilebilir tabii ki.

Son düzenleme:
Ben zamanında iPhone SE 2020'den, yurt dışı iPhone 12'ye geçmiştim. Sonrasında yurt dışı 15 Pro alıp devam etmiştim artık 8 ay olayından sıkıldığım için 50.000 TL daha koyup yurt içi 16 Pro aldım. Ben bir daha üst düzey telefon almayacağım için aldım, fotoğraf kalitesi ve sosyal medyadaki ayrı kalitesinden dolayı da tercih ettim. O güne tekrar dönseydim, 75.000 TL'nin yarı fiyatına kaliteli bi android alır geçerdim. Şu zamanda bu paraların bir iPhone gömülmesi bana mantıklı gelmiyor, aynı hatayı yaptığımdan biliyorum.

Kesinlikle kılıfsız kullanmayın derim. Boya soyulması ve renk solması şikayetleri azımsanamayacak kadar az. Bundan dolayı Apple'ye dava açanı dahi gördüm. Kılıf bir nebze geciktirecektir.

Onun dışında inceleme değil deneyim aktarımı yapmışsınız. Bu da kabul edilebilir tabii ki.
Azımsanamayacak kadar çok demek istemiş olabilir misiniz?

Kesinlikle kılıfsız kullanmayın derim. Boya soyulması ve renk solması şikayetleri azımsanamayacak kadar az. Bundan dolayı Apple'ye dava açanı dahi gördüm. Kılıf bir nebze geciktirecektir.

Hocam telefonu şu anda şeffaf kılıf ile kullanıyorum. Sosyal medyada (özellikle YouTube Shorts'ta) telefonun arka yüzeyinin aşırı çizildiği videolar çekilmiş, bu videoları genelde hintliler çakma iPhone'lar ile yapıyorlar. Adamlar telefonu yere düşürüyor ondan sonra telefonun arkasını bir çeviriyorlar komple parçalanmış falan hani bana pek inandırıcı gelmiyor. Apple her sene çıkardığı yeni modellerinde malzeme kalitesini arttırmaya çalışıyorlar.

O kameraya ek lens takmak iyi olmamış. Lens takacağınıza o rezalet malzeme kalitesinden dolayı kılıf takın.

Telefonun fotoğraflarını dün çekmiştim ve dün akşam ek lensleri çıkarttım. Telefonun malzeme kalitesinin asla kötü olduğunu düşünmüyorum. Yukarıda sebebini belirttim.

Telefonun lensleri çıkarılmış hali:
WhatsApp Image 2025-10-26 at 19.44.27.webp

Hocam telefonu şu anda şeffaf kılıf ile kullanıyorum. Sosyal medyada (özellikle YouTube Shorts'ta) telefonun arka yüzeyinin aşırı çizildiği videolar çekilmiş, bu videoları genelde hintler çakma iPhone'lar ile yapıyorlar. Adamlar telefonu yere düşürüyor ondan sonra telefonun arkasını bir çeviriyorlar komple parçalanmış falan hani bana pek inandırıcı gelmiyor. Apple her ürettiği modelinde malzeme kalitesini arttırıyor.

Bu telefonlar hint üretimi yüksek ihtimalle. Ekranlarda sorun çıkıyor. Renk solma ve kırılması 16 Pro'ya göre daha fazla. Apple burada malzeme kalitesini düşürmüş çok net. Bu arada çakma iPhone değil, gerçek iPhone kullananlar diyor bunu. Ama linç eden yok :D

Telefonun fotoğraflarını dün çekmiştim ve dün akşam ek lensleri çıkarttım. Telefonun malzeme kalitesinin asla kötü olduğunu düşünmüyorum. Yukarıda sebebini belirttim.

Eki Görüntüle 196153

Ek lens takmayın. Kılıf takıp takmama sizin tercihiniz tabii. Sonuçta telefon sizin :)

Hocam telefonu şu anda şeffaf kılıf ile kullanıyorum. Sosyal medyada (özellikle YouTube Shorts'ta) telefonun arka yüzeyinin aşırı çizildiği videolar çekilmiş, bu videoları genelde hintliler çakma iPhone'lar ile yapıyorlar. Adamlar telefonu yere düşürüyor ondan sonra telefonun arkasını bir çeviriyorlar komple parçalanmış falan hani bana pek inandırıcı gelmiyor. Apple her sene çıkardığı yeni modellerinde malzeme kalitesini arttırmaya çalışıyorlar.

Eki Görüntüle 196153

Telefonun arkasının çizilme durumunu açıkladılar. Telefona sürtülen şeyin bıraktığı bir iz o çizilme. Ancak benim dediğim renk değişimi ve boya dökülmesi cidden var olan bir sorun.

Ben kendimi bildim bileli her iPhone ciktiktan sonra 50 tane sorun varmis gibi haberler, incelemeler cikar telefon ciktiktan birkac ay sonra bunlar bicak gibi kesilir. Sadece burada degil dunya genelinde de iPhone uzerinden prim kasmak hem cok kolay hem de cihazlari kotulemek asiri ragbet goruyor. Titanyum cok isiniyordu, aluminyum da iyi sogutuyor ama kolay ciziliyor. Paslanmaz celik bu konularda diger malzemelere gore ne konumda bilmiyorum ama tekrar bu malzemeye donmediyseler bir nedeni vardir elbet. Bana kalirsa bu cihazdaki olasi tek sorun turuncu renkteki renk atma durumu. O da pek yaygin degil gibi zaten.