Doge

Yetkin
Makaleler
1
Elimde NRF24L01 modülü var. Menzili bana yetmedi.

Yenisini almak yerine kartın dahili anten ucuna, harici anten lehimlersem sizce çalışır mı? Deneyeniniz var mıdır?

1734871109770.webp

Son düzenleme:
Elimde NRF24L01 modülü var. Menzili bana yetmedi.

Yenisini almak yerine kartın dahili anten ucuna, harici anten lehimlersem sizce çalışır mı? Deneyeniniz var mıdır?

Eki Görüntüle 109297

Dahili olanın olduğu yere bakır bir kablo çeksen bile çekim gücü artar. Tavsiyem önce ince bir kablo lehimleyip daha sonradan ucuna kalın bakır bir anten yapabilirsin ya da direk evde olan hazır antenlerden birini ucuna takabilirsin.

Ben kendim ucuz 50 TL'lik Wi-Fi kartı antenleriyle yapmıştım.

@erdym eski modemden ve laptoptan söktüğüm antenler var.

Menzili ne kadar fark etmişti?

Kendi modemim maalesef Kablonet modemi olduğundan 3 oda öteden çekmiyordu ben yaptığımda dandik olanla 2 oda öteden çekiyordu fakat kırık TP-Link kartımın altın kaplama olanını kullandığımda menzili çok daha rahat çekmeye başladı alt kata bile götürdüğüm oluyordu.

Krokodil ile bi' deneyeceğim.

@erdym ne yaptıysam çalışmadı. Fark yok.

Zil telini dolayarak anten şekline getirmek çok iyi bir yöntem Tornavida'ya dolayarak güzel bir şekil verirseniz tadından yenmez veya eski radyo antenlerini de kullanabilirsiniz ben NodeMCU için kullanıyorum fazlasıyla iş yapıyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    448,2 KB · Görüntüleme: 53
Zil telini dolayarak anten şekline getirmek çok iyi bir yöntem Tornavida'ya dolayarak güzel bir şekil verirseniz tadından yenmez veya eski radyo antenlerini de kullanabilirsiniz ben NodeMCU için kullanıyorum fazlasıyla iş yapıyor.
İyi fikir, denerim. Fakat orijinal antenle bile olmuyor, ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum?