mercha

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Manisa, Türkiye
Merhaba, ampulüm her açılıp kapandığında renk değiştiriyor. Rengi değiştirmek istediğim zaman bilgisayarın başından kalkıp anahtara gitmek sinirlerimi bozuyor. Halihazırda bulunan anahtarlı sistemi de bozmak istemiyorum. Nasıl kontrol sağlayabilirim? Neye ihtiyacım var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendinden kumandalı ampuller de var, sizin dediğiniz gibi olanlar da var. Anlayan adam ise maalesef ben değilim :D

Merhaba, ampulüm her açılıp kapandığında renk değiştiriyor. Rengi değiştirmek istediğim zaman bilgisayarın başından kalkıp anahtara gitmek sinirlerimi bozuyor. Halihazırda bulunan anahtarlı sistemi de bozmak istemiyorum. Nasıl kontrol sağlayabilirim? Neye ihtiyacım var?

Edersiniz, bütçenizi söylerseniz size akıllı ampul önerebilirim.

Merhaba, ampülüm her açılıp kapandığında renk değiştiriyor. Rengi değiştirmek istediğim zaman bilgisayarın başından kalkıp anahtara gitmek sinirlerimi bozuyor. Halihazırda bulunan anahtarlı sistemi de bozmak istemiyorum. Nasıl kontrol sağlayabilirim? Neye ihtiyacım var?

Ampul hangi marka, markası var mı?

Hiç duvar anahtarına takılmayan modeller de var onları da önerebilirim size.

Ampul desteksiz arkadaşlar. Anahtar kısmına müdahale etmem gerekiyor diye düşünüyorum ama ne yapacağım konusunda pek emin değilim. Arduino mini ve bir Wi-Fi kartı ile çözebilirim ama böyle yaparsam anahtar iptal olur.

Ampul desteksiz arkadaşlar. Anahtar kısmına müdahale etmem gerekiyor diye düşünüyorum ama ne yapacağım konusunda pek emin değilim. Arduino mini ve bir Wi-Fi kartı ile çözebilirim ama böyle yaparsam anahtar iptal olur.
150 TL'ye wifi destekli bir ampül alıp kullanın, uğraşmaya değmez.

Wifi ya da zigbee destekli akıllı rolelerden alınabilir. Akıllı roleyi anahtarın arkasına bağlayarak sorun çözülebilir.

Akıllı role alırken dikkat edilmesi gereken tek şey şu: çoğu akıllı role hem faz hem nötr ile çalışıyor (Bir tür vavien devresi kuruyor) o yüzden hem faz hem nötr kablosunu bağlamak gerek. Bizdeki çoğu konutta anahtara nötr kablosu gelmiyor. Çözümü var ama uğraşmak istemezdiniz.

Ya boat ya da duy kısmına roleyi yerleştirerek sorunu çözebilirsiniz ama bu sefer de anahtarı eski işlevi ile kullanamayabilirsiniz.

Elektrik tesisatınızı kontrol edin, yukarıdaki tesisat sorunu ile karşılaşırsanız nötr bağlantısı gerektirmeyen bir akıllı role tercih edin.