tamer türk

Uzman
Arkadaşlar sistemim diğer SSD'ye BX500'ye kurulu, şimdi bu SSD'yi alırsam NV2'yi kullanamayacağım, o yüzden SATA ancak DRAM'li bir SSD mi alayım, yoksa zaten format atacağım bilgisayara 970 EVO alırsam işletim sistemini ona kurmak mı mantıklı, tavsiyeleriniz nedir?

https://www.hepsiburada.com/samsung...s1t0bw-3500mb-3300mb-harddisk-pm-HB00000HTYEA buradan almayı düşünüyorum.

Anakart: MSI B450M-A Pro Max.

WhatsApp Image 2024-10-22 at 20.09.13.webp

İşletim sistemini yeni M.2'ne kurman daha mantıklı.

Güzel, sağlam disktir ancak o paraya alınmaz 970 EVO Plus. Kingston Renegade takip edebilirsin, ara sıra 2800-2900 civarlarına düştüğü oluyor. Anakartın yüzünden hız düşüşleri olsa da kimse kazıklanmak istemez.

Renegade daha mantıklı olur. Aynı zamanda kasanın tozunu alıp işlemci soğutucusunu da temizlerseniz kayda değer bir derece artışı görürsünüz.
aklımda termal macun işi satın da aldım ama çekiniyorum. Tozu temizlerken de parçalara zarar vermekten çekiniyorum, bir ara cesaret edebilirsem yaparım.

Güzel, sağlam disktir ancak o paraya alınmaz 970 EVO Plus. Kingston Renegade takip edebilirsin, ara sıra 2800-2900 civarlarına düştüğü oluyor. Anakartın yüzünden hız düşüşleri olsa da kimse kazıklanmak istemez.
kasanın fotoğrafındaki ssdnin vidasıyla bütün ssd uyumlu yani standarttır değil mi

Arkadaşın attığı Renegade'i alın.

Ek olarak elinizdeki NV2'yi kullanabilirsiniz. Bunun için adaptörler mevcut.

Bu adaptörü kullanıyorum tavsiye ediyorum. Ekran kartının hemen altındaki şuraya takıyorsunuz:

1729624106648.webp

1000MB hızlara kadar destek sağlıyor ancak kullanmamaktan çok daha iyidir. SATA SSD'lerden ortalama 2 kat yüksek hız demek zaten.

Kingston 1TB Fury Renegade SFYRS/1000G NVMe M.2 Okuma Hızı 7300MB / Yazma Hızı 6000MB SSD Uygun Fiyatları ile Tebilonda dostum aynı sitede bir de bundan var, farkı yoktur değil mi ucuzunu alacağım.