KadirGultekin

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, dün NVIDIA App uygulamasından sürücülerimin güncelliğini kontrol etmek için girdiğimde başlıkta da belirttiğim gibi 616.56 sürücüsünün geldiğini gördüm ve temiz bir kurulum yaptırdım. Sürücü güncellemesi sonrasında oyunlara girdiğimde 5 dakika içerisinde sistemim kilitleniyor ve zorla yeniden başlatıyor kendisini. Event Viewer'e baktığımda ise nvlddmkm ID 153 olduğunu görüyorum. Daha önce de bu problemle karşılaşmıştım ve temiz kurulum ve önerilen bir driveri kurduğumda sorunum çözülmüştü. RTX 3060 Ti grafik kartı için kararlı driver sürümü hangisi acaba? Ya da farklı çözüm yolları var mı? HWID raporunu ekliyorum incelemek isteyen olursa onu da inceleyebilir. Bir önceki sürümüm ne kuruluydu onu hatırlamıyorum o sebeple konu açmak zorunda kaldım. Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.

test.HTM (Dosyayı buraya ekleyemedim. İzin vermedi)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu aynı sorunu yaşadığım zaman denemiştim ama maalesef işe yaramamıştı. Şu anda stabil gidiyorum ama eski sürücüde bir nebze FPS düşüklüğü var. Gregtech: New horizons modlu Minecraft oynuyorum shader ile aynı yerde hatalı sürücüde 120 FPS'lerde dolaşırken şu an 85 90 arası veriyor. Driver bu kadar etki eder mi bilmiyorum. Ama sürüm düşürünce yaşadım bunu da.

Eki Görüntüle 277291
560.94 WHQL sürümünde hatalar daha da arttı. CS: 2'ye girince sadece yoldaş kısmında oyna butonuna basmamla hataları fırlattı.

DDU ile tamamen temiz kurulum yapmış mıydınız?

616.56'da sorun yoksa onun ile deneyin tekrar.

Son düzenleyen: Moderatör:
616.56 güncellemesinden sonra başladığı için ilk şüpheli sürücü tarafı oluyor. Konuda da farklı sürümlere dönülmesi önerilmiş ancak 560.94 sizde daha kötü sonuç verdiğine göre onu elemek mümkün.

DDU ile Güvenli Mod'da 616.56'yı tamamen kaldırıp önce @user44'ün önerdiği 596.36 WHQL, olmazsa 610.74 denenebilir. Özellikle ilk testlerde NVIDIA App ve overlay'leri de kapalı tutun. Eski sürümlerde de aynı nvlddmkm 153 hatası devam ederse bu kez BIOS'tan A-XMP'yi geçici kapatıp test edebilirsiniz. Yine düzelmezse PSU/güç kablosu, GPU ve RAM tarafına bakmak daha doğru olur.

TdrDelay gibi kayıt defteri çözümlerini ise önermiyorum, çoğunlukla sorunu çözmek yerine zaman aşımını geciktiriyor.

616.56 güncellemesinden sonra başladığı için ilk şüpheli sürücü tarafı oluyor. Konuda da farklı sürümlere dönülmesi önerilmiş ancak 560.94 sizde daha kötü sonuç verdiğine göre onu elemek mümkün.

DDU ile Güvenli Mod'da 616.56'yı tamamen kaldırıp önce @user44'ün önerdiği 596.36 WHQL, olmazsa 610.74 denenebilir. Özellikle ilk testlerde NVIDIA App ve Overlay'leri de kapalı tutun. Eski sürümlerde de aynı nvlddmkm 153 hatası devam ederse bu kez BIOS'tan A-XMP'yi geçici kapatıp test edebilirsiniz. Yine düzelmezse PSU/güç kablosu, GPU ve RAM tarafına bakmak daha doğru olur.

TDR Delay gibi kayıt defteri çözümlerini ise önermiyorum, çoğunlukla sorunu çözmek yerine zaman aşımını geciktiriyor.
Bundan 3 ay öncesinde de aynı sorunu yaşadım. Yine sürücü yükseltmesi sonrasında yaşandı. XMP'leri kapatmam işe yaramıyor, güç kablolarımda sorun yok kontrol sağladım. Nvlddmkm 153 devam ediyor. Şu ana kadar denediğim sürücüler 616.56, 596.36, 556.12, 560.94 sürücüleri. En son format atarak problem çözülmüştü. Format atabilirim ama bilgisayarımı yedekleyecek yerim yok. DDU ile güvenli modd temizliyorum temizleme işlemi 1 2 dakika sürüyor sürmüyor temizliyor mu emin değilim kurulum uzun sürerken temizleme aşaması bu kadar kısa olur mu? Şu anda 596.36 kurulu.

1788294292956.webp

1788294324615.webp

1788294340344.webp

Bundan 3 ay öncesinde de aynı sorunu yaşadım. Yine sürücü yükseltmesi sonrasında yaşandı. XMP'leri kapatmam işe yaramıyor, güç kablolarımda sorun yok kontrol sağladım. Nvlddmkm 153 devam ediyor. Şu ana kadar denediğim sürücüler 616.56, 596.36, 556.12, 560.94 sürücüleri. En son format atarak problem çözülmüştü. Format atabilirim ama bilgisayarımı yedekleyecek yerim yok. DDU ile güvenli modd temizliyorum temizleme işlemi 1 2 dakika sürüyor sürmüyor temizliyor mu emin değilim kurulum uzun sürerken temizleme aşaması bu kadar kısa olur mu? Şu anda 596.36 kurulu.

Eki Görüntüle 277361

Eki Görüntüle 277362

Eki Görüntüle 277363
DDU'nun temizleme işleminin 1-2 dakika sürmesi normal, kurulum kadar uzun sürmesi gerekmiyor. Görselde de 596.36 düzgün kurulmuş görünüyor. Olay Görüntüleyicisi'ndeki kayıt ise doğrudan TDR resetinin gerçekleştiğini gösteriyor.

616.56, 596.36, 560.94 ve 556.12'de aynı sorun devam ettiğine, XMP ve güç bağlantılarını da kontrol ettiğinize göre artık sürekli sürücü değiştirmek yerine Windows tarafını elemek daha mantıklı. Özellikle daha önce format sonrası düzelmiş olması da örneğini gösteriyor.

Format atmadan önce sırasıyla DISM/SFC kontrolü, NVIDIA App/overlay olmadan temiz sürücü kurulumu ve mümkünse Windows'u dosya ve uygulamaları koruyan yerinde onarım kurulumu denenebilir. Bunlardan sonra da devam ederse GPU/PSU tarafını çapraz test etmek gerek.

DDU'nun temizleme işleminin 1-2 dakika sürmesi normal, kurulum kadar uzun sürmesi gerekmiyor. Görselde de 596.36 düzgün kurulmuş görünüyor. Olay Görüntüleyicisi'ndeki kayıt ise doğrudan TDR resetinin gerçekleştiğini gösteriyor.

616.56, 596.36, 560.94 ve 556.12'de aynı sorun devam ettiğine, XMP ve güç bağlantılarını da kontrol ettiğinize göre artık sürekli sürücü değiştirmek yerine Windows tarafını elemek daha mantıklı. Özellikle daha önce format sonrası düzelmiş olması da örneğini gösteriyor.

Format atmadan önce sırasıyla DISM/SFC kontrolü, NVIDIA App/overlay olmadan temiz sürücü kurulumu ve mümkünse Windows'u dosya ve uygulamaları koruyan yerinde onarım kurulumu denenebilir. Bunlardan sonra da devam ederse GPU/PSU tarafını çapraz test etmek gerek.
Bilgisayarımda şu anda NVIDIA Control Panel harici NVIDIA App bulunmuyor. Sanırım bunu da eleyebiliriz. DISM/SFC için forumda kaynak mevcut mudur? Hatalı bir şey yapmak istemiyorum şu anda Driver kaynaklı bilgisayarımı kullanamaz oldum. Sürekli çöküyor sürücüler. Kararlı sürümü bulabilirsem bir daha güncellersem ne olayım...

Bilgisayarımda şu anda NVIDIA Control Panel harici NVIDIA App bulunmuyor. Sanırım bunu da eleyebiliriz. DISM/SFC için forumda kaynak mevcut mudur? Hatalı bir şey yapmak istemiyorum şu anda Driver kaynaklı bilgisayarımı kullanamaz oldum. Sürekli çöküyor sürücüler. Kararlı sürümü bulabilirsem bir daha güncellersem ne olayım...
Tabii:

Tabii:

Teşekkür ederim sizin rehberinizden başladım. ScanHealth yapıyorum ve çok yavaş ilerliyor. Sanırım dosyalar bozuldu bilmiyorum.