Pewpew

Çalışkan
NVIDIA App'te ekran renk ayarlarında bu seçeneği gördüm. Normalde monitörüm 8-bit bir monitör ama burada 12-bit seçeneği de var ve açıldığında Windows'un ekran bilgileri kısmında da 12-bit görünüyor. Bu 12-bit seçeneği nedir herhangi bir faydası var mı açmanın yoksa sebepsiz yere duruyor mu?

Ekran görüntüsü 2025-08-22 151112.webp
Ekran görüntüsü 2025-08-22 150836.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
12 bit ve 8 bit seçeneği öylesine görünen şeyler değildir. 8 bit ve 12 bit arasında ki fark ekran da görünen renk doygunluğunu ve yansıta bildiği renk aralığını belirler. Eğer sizde 12 bit seçeneği varsa kullandığınız monitör destekliyor demektir. Ve açmanız sizin için daha iyi olacak, aradaki farkı daha iyi hissetmenizi sağlayacak, daha gerçekçi bir görüntü elde edeceksiniz. Açmanızı ve bilgisayarınızı bir kes yeniden başlatmanızı tavsiye ederim.

Faydası var ancak kullandığın apilerin yüzde 99'u o genişlikte olmayacaktır ve sorun yaşatacaktır.

HDR kapalıyken açınca renkler çok soluklaşıyor, sadece HDR açıkken düzgün renk veriyor. Sadece bunu kullanmak için monitörü her zaman HDR'da kullanmaya değer mi?

HDR kapalıyken açınca renkler çok soluklaşıyor, sadece HDR açıkken düzgün renk veriyor. Sadece bunu kullanmak için monitörü her zaman HDR'da kullanmaya değer mi?
Çoğu içerik hala 8 bit, bu yüzden HDR içerikler hariç pek bir anlamı yok. Renkleri soluklaştırma sorununu şöyle çözebilirsiniz:

arkadaşlar ben sadece fikrimi söyledim neden bu kadar sorun ettiniz acaba ? özgür bir ülkede değil ? ayrıca illa yapılması gereken bir şey gibi de konuşmadım sadece tavsiye ederim dedim. Arkadaşın sorusuna cevap olarak.

Çoğu içerik hala 8 bit, bu yüzden HDR içerikler hariç pek bir anlamı yok. Renkleri soluklaştırma sorununu şöyle çözebilirsiniz:

Evet, bu HDR kapalıyken renklerin soluk görünmesi sorunun çözdü teşekkür ederim.