Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zerotwo

Uzman
Geçen yıl kardeşime doğum günü için laptop almıştım. Driverlarını vs. kurup direk vermiştim fakat satmaya karar verdik bilgisayarı ve format atıp driverlarını tekrar kurmaya karar verdim. Driverları kurarken fotoğraftaki gibi ekran kartı kısmında AMD yazıyordu. Bir an acaba satın alırken dikkatsizlik mi ettim deyip tekrar baktım fakat NVIDIA RTX 3050 yazdığını gördüm ve bir yanlışlık olduğunu anladım.

Güncelleştirmeleri denetle kısmında tüm driverları az önce yükledim ve hala aynı gözüküyor. Yanlış driverlar indirmektenmı kaynalı bir sorun yoksa satıcı benimi dolandırdı? Dolandırdıysa hala iadesini yapabiliyor muyum?

1739400689853.webp

1739400710113.webp

1739400727538.webp

1739400761486.webp

Galiba ASUS'un sitesinden driverları indirmem gerekiyor ayrıyeten, eğer sorun çözülmezse buraya yazacağım.

Dosya Ekleri

• 1739400839800.webp
    1739400839800.webp
    103,4 KB · Görüntüleme: 143
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Laptopun işlemcisi AMD olduğundan dolayı AMD işlemcinin içerisindeki dahili grafik işlemcinin sürücüsü kuruluyor ve onu görüyorsunuz. Bu gayet normal bir durum. Hatta zaten Windows update‘e bakarsınız şu anda AMD ekran kartının sürücüsü de iniyor. Sistemde NVIDIA ekran kartı olup olmadığını anlamak için aygıt yöneticisine bakmanız gerekiyor. Açıkçası NVIDIA sürücüsü yüklenmeden NVIDIA ekran kartı gözükmeyecektir. Özette herhangi bir sorun yok, sisteminizde NVIDIA ekran kartı mevcut.
Laptopun işlemcisi AMD olduğundan dolayı AMD işlemcinin içerisindeki dahili grafik işlemcinin sürücüsü kuruluyor ve onu görüyorsunuz. Bu gayet normal bir durum. Hatta zaten Windows update‘e bakarsınız şu anda AMD ekran kartının sürücüsü de iniyor. Sistemde NVIDIA ekran kartı olup olmadığını anlamak için aygıt yöneticisine bakmanız gerekiyor. Açıkçası NVIDIA sürücüsü yüklenmeden NVIDIA ekran kartı gözükmeyecektir. Özette herhangi bir sorun yok, sisteminizde NVIDIA ekran kartı mevcut.

Çözüm
Dolandirilmamissin tabii ki. Laptoplarda 2 ekran kartı olur biri dahili biri harici bu dahili işlemcinin içinde olan GPU işlemciye göre ya Intel'ya da AMD olur. Harici olan da yani asıl önemli olan kart RTX 3050. Sorun yok yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
DxDiag oluşturucu sekmesinde ikinci GPU ait bilgileri görebilirsiniz.

2025-02-13_02-47.webp

Çoğu oyunun sürücü desteği olmadığından, oyunları Nvidia ile çalışacak şekilde eklemeniz gerekiyor. Kabaca Minecraft veya Indie oyunların neredeyse hepsinde bu ayarı yapmanız gerekiyor. Videoda da anlatılıyor, ama Nvidia ayarları yerine Windows 10/11 ayar menüsünden yapmak daha mantıklı.

@Recep Baltaş Dizüstü iki ekran kartını ve harici GPU'ya oyun ekleme gibi şeyleri anlatan bir video lazım.