Merhaba.
Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi hangisi ve sebepleri neler?
Bu sebepler; fiyat/performans oranını tutturmak, performanslı olmak, banko güzel ürünleri olması, tasarımı, sizin sempati duymanız falan her şey olabilir.
Şahsen benim görünce içimin gittiği model Colorful Vulcan. İkinci el 4070 Ti-s Vulcan bulsam almayı istiyorum da TUF 750B Bronze da 16 pin yok. Yoracak kerata.

Eki Görüntüle 175148

Genel olarak bakarsak ASUS banko güzel ürünler çıkarıyor. RTX 40 larda Colorful'un da eli bayağı güçlüydü de malum... Lansmanın berbat olmasından olsa gerek fazla inceleme çıkmıyor.

MARKA LİSTESİ
ASUS, MSI, Gigabyte / Aorus, PNY, Galax, INNO3D, Colorful, Zotac, Palit / Gainward (Aynı ürün, farklı marka ve skin)

EVGA yı eklemedim çünkü rahmetli oldu. RTX 40 ve sonrası ürünü yok.

İyi Sosyaller.

ASUS. Ben gerçekten hayranım tasarımlarına. ASUS ROG STRIX GTX 1050 ile başladım bu yola(hala da devam ediyorum maalesef). Bu kadar muazzam bir kart kullanınca malum diğer tasarımlar oyuncak geliyor. Özel üretim MSI Vanguard olsun, Gigabyte Aorus olsun bunlar da güzel. Ama ben imkanım dahilince ASUS tercih edeceğim.

Önceden ASUS alırdım ama GTX 1660 Super serisindeki kronik ısınma sorunlu bir seri vardı bende ASUS diye güvenmiş fazla araştırmamıştım ama kart 85 derecelerde çalışıyordu (soğutma bloğunu çok ince yapmışlar) sonra EVO modelleri çıktı düzeltildi ama bizim mağduriyet giderilmedi. Kartın altına 2 tane 120'lik fan Akasa braket ile bağlı ve manuel fan ayarı ile kullanıyordum ancak 65-70'lere geliyordu kart.

Daha sonra Gigabyte 3060 kısa bir süre kullandım ve en son kartım PNY XLR8 3 fanlı RTX 4070 çok memnunum 1.5 yıl falan oldu. Aynı kartın ASUS modeli 6-7k daha pahalıydı. Artık ASUS vs almam.

MSI zaten hiç kullanmam almam. Marka ile 3 kez berbat anakart deneyimim oldu.

Palit 30 serisinde iyidi. RTX40 çift fanlı modeli ve İnfinity 3 modeli geldiğinden beridir aynı gözle bakamıyorum. Aşırı kırpıyorlar artık.
Nerf yedi desek yeridir. Biraz daha zorlasa belki daha da bilinen bir firma olurdu. Gamerock hakkinda hicbir şey hatırlamıyorum ama o da aynı kaderi paylaşıyordu sanırım. Şuanda bilinen firmalar dışında zotac, inno, colorful ve galax kaldı düzgün olan
Tasarım olarak da:

İnno bence gerçek Çin malı
Hiç bilmeyen birisine colorful mu inno mu çin üretimi deseler inno der okadar tipsiz bir şey.

Zotac zaten yerinde sayıyor ama zaten iyi olduğu için sorun yok.

Galax zaten RGB bağımlıları için var olan bir şey. TUF'da olmayan RGB bunda var.