O zaman bombaya hazır mısın? :D Güncel AMD sürücülerinde de ciddi problemler yaşıyorum. OEM sürücüsü şu anda stabil. Onu da test etme aşamasındayım. Piyasada sürücü üretmeyi beceremeyen 2 firma var da diyebiliriz.

Karşılıklı sorunlar yaşanıyor o halde. Ben en son sürüm 25.12.1 sürücüsünde herhangi bir hata almadım, hala sayfadan sayfaya geçince eski sayfanın yeni sayfanın üstünde kalma problemini düzeltemediler.

Laptoplarda üreticiler, donanım kimliklerini ve voltaj profillerini özelleştirdiği için NVIDIA'nın sitesindeki genel sürücüler sık sık çakışma, mavi ekran ve parlaklık sorunu yaratıyor maalesef.

Özellikle TUF ve ROG serilerinde oem sürücü veya test edilmiş eski sürümleri kullanmak en stabil çözüm. Paylaşım için teşekkürler. İlgili konuyla reddit de açılan gönderiler;
Benim başıma bir haftadır bela olan problemler, OEM sürücüleriyle çözüldü gibi görünüyor zaten...

Şu anda da sorunlu sürücüden OEM dışı farklı sürücüye downgrade yapıyorum. Uzun süre v580 deneyeceğim. v591 şu anda bana çökme ve parlaklık glitch arızaları çıkarıyor.

1767630740728.webp

Arkadaşlar, son 2 cihazımda NVIDIA ile ilgili yaşadığım problemler, yaptığım uzun deneme/yanılma sonrasında NVIDIA tarafından getirilen sürücü güncellemeleri kaynaklı çıktı.

"Dirty" olarak temiz olmayan sürücü yükseltmesi, "Clean" olarak temiz kurulumlar olmak üzere 2 şekilde deneme yaptım. Elde ettiğim sonuca göre, maalesef son yayınlanan NVIDIA sürücülerinde ciddi problemler çıkıyor.

Laptop kullanıyorsanız, OEM tarafından sağlanmış son sürücülerin sağlıklı göründüğünü belirtmek isterim. Bu yüzden güncel cihaz kullanıyor iseniz, NVIDIA sürücülerini kendi sitesinden değil OEM (markanızın) sitesi üzerinden indirmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Yaptığım testler sonucunda, dizüstü tarafı için en sağlıklı sürücü,
Windows için: v576 gibi görünüyor.
Linux için: Açık kaynak veya güncel sürücüyü değil, v580 kullanmanızı öneririm.

Yine de OEM sayfasındaki sürücü, en sağlıklı seçenek gibi görünüyor.

Test edilen cihazların biri AMD diğeri ise Intel işlemciye sahip. v576 sürücüsüne düşürmek, iki cihazda da çökme, mavi ekran ve parlaklık sorunlarını çözdü.

Not: ASUS Tuf Gaming A16'da parlaklık bozulma sorunu, Hybrid değil dGPU only modunda ortaya çıkmaktadır.
1767630924789.webp

3050 Tİ laptop kullanıyorum 566.36 Sürücüsünden 580 sürümüne geçtim. Oyunlar çok parlak gibiydi şimdi 591.67 geçtim iyi gibi. Monsterin sitesine baktığımda 462.75 sürümü diyor bu iyi mi?

3050 Ti laptop kullanıyorum 566.36 Sürücüsünden 580 sürümüne geçtim. Oyunlar çok parlak gibiydi şimdi 591.67 geçtim iyi gibi. Monsterin sitesine baktığımda 462.75 sürümü diyor bu iyi mi?
Cihazınızın modeli, sorunlardan etkilenmiyor olabilir. Eğer ASUS kullanıyor iseniz, dGPU only (Ultimate) modunda parlaklık sorunu kademelerinde problem yaşayabilirsiniz. Monster kullanıyor iseniz, biraz nadir mavi ekran hatası olasılığı var. Onun dışında herhangi bir markada Chromium uygulamalar üzerinde çökme ve siyah ekran hatası gözlemlenebilir.

Çökme durumlarında sizden rica ediyorum lütfen dump dosyası paylaşın. Mavi ekran hata analizi yapan @bicy sayesinde NVIDIA GPU tarafında anormallik olduğunu fark ettim. Ve o günden sonra özellikle bu konunu üstüne giderek bilgisayarı zorladım.

Yeni format attım otomatik 566 .14 MSI Vector'bunu yüklüyor. Son sürüme yükseltttim. Zaten genel olarak parlaklığı düşük cihazın intel Graphics Driver ile parlaklığı arttırıyorum öyle dengeliyorum . 576 'yı deneyeceğim hocam .

Cihazınızın modeli, sorunlardan etkilenmiyor olabilir. Eğer ASUS kullanıyor iseniz, dGPU only (Ultimate) modunda parlaklık sorunu kademelerinde problem yaşayabilirsiniz. Monster kullanıyor iseniz, biraz nadir mavi ekran hatası olasılığı var. Onun dışında herhangi bir markada Chromium uygulamalar üzerinde çökme ve siyah ekran hatası gözlemlenebilir.

Çökme durumlarında sizden rica ediyorum lütfen dump dosyası paylaşın. Mavi ekran hata analizi yapan @bicy sayesinde NVIDIA GPU tarafında anormallik olduğunu fark ettim. Ve o günden sonra özellikle bu konunu üstüne giderek bilgisayarı zorladım.
Monster abra A7 13.2 kullanıyorum yani mavi ekran falan almadım hocam olursa atarım tabi.

En son laptopuma gaza gelip NVIDIA'nın sürücüsünü yükledim. Baktım bir şey yok gibi geldi sonra 2 dakika mutfağa gittim geldim PC uyku moduna girmiş ve evet kilitli ekrandan çıkamadım. Araştırdım yeni sürücüden kaynaklıymış eski sürücüye dönüş yaptım düzeldi.

En son laptopuma gaza gelip NVIDIA'nın sürücüsünü yükledim. Baktım bir şey yok gibi geldi sonra 2 dakika mutfağa gittim geldim PC uyku moduna girmiş ve evet kilitli ekrandan çıkamadım. Araştırdım yeni sürücüden kaynaklıymış eski sürücüye dönüş yaptım düzeldi.
Bak o doğru hocam cihaz uyku moduna sokmuştum ama geri kalkamadı 2 kez.

Şu an güncel olarak RTX 5060'lı bir laptopa sahibim. NVIDIA'nın kendi sitesinde v576.80 sürümü Game Ready Driver olarak görünüyor. Bazen kilit ekranında takılmalar vs. oluyordu. Düz V576 var mı? Varsa onu mu kurmak daha mantıklı, yoksa v576.80 bu da olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör: