iPhone fanboyların diğer türevi, dandik kartlara guardlık yapanlar.
RTX 5060'a kaç para vermişti bu arkadaş? Tam 15.500 lira. Asgari ücretin 4/3'ü ama eline geçen performans ne kadar? 1080p ve neredeyse tüplü televizyon çözünülüğüne yani 720P'ye yakın. Peki 15 bin liraya (500'ü de benden sildim) ne alabilirdi? RTX 3080, 3080 12 GB, 3080 Ti, RX 6900XT, hatta İstanbul'da RX 7800XT'yi 15.700'den bile satan var. Böyle güçlü kartların yanında ördek gibi 1080P'de oyun açıyor vay bee diye övüneceğiniz kart ise 5060. 5060 ile 2K oyun bile zar zor oynayabilirken bu saydığım kartlar 4K Ultra grafikleri elinde tespih gibi çeviriyor.
Ben ikinci el ekran kartı almam aman diyen amatörler; içinden beşar esad çıkar, taxi çıkması mining çıkar diyenler de olacaktır. Bu arkadaşlar da hayatında hiç ikinci el ekran kartı almayı bırak girişiminde bile bulunmadığı için neyin ne olduğunu bilmezler.
Her sene "RTX X060" övgüsü ve nefreti çıkar. Bu ekran kartları sadece ama sadece FPS oyunlarında 1080p hatta 4:3 çözünülüklerde oynanmak için alınmalıdır. Benim bir arkadaşım hikayeli oyun oynamadığı için RTX 4060 & 7500F sistemle CS-R6 oynuyor.
Ama sen gelip RTX 5060 şu şu oyunları bu FPS ile açıyor diye yorum atarsan ben de sana kaç paraya aldığını bal gibi sorarım.
Şu taksit meselesi, yıl sonuna geldiğin için vadesiz taksit yapmakta kar etmişsin. Daha doğrusu zarardan kar etmişsin. Çünkü elindeki iskelet gücünde ama 15.5k faturalık bir ekran kartı. YouTube'da video izletiyor arada bir atom karınca gibi şov yapıyor işte.
Ne yazık ki FPS oyunları ve birkaç hikayeli oyunu 1080P'de oynatmak için aynı görevi Arc B580 bile yapıyor. Şansımıza bugün video yayınlanmış:
Piyasada pahalanmış B580, önemli değil sıfır takıntısı olanlar için başka herhangi bir güncel 8 GB kart da aynı görevi görecektir.
Yine de bu paralara bu performans çok yazık.
Evinde GT730 kullanan adam GT730'u amacı için kullanıyor çünkü. GT730 ile TAA Keloğlan zamanlarında, GTA 5 açtım diyenler çok kötü grafikte açardı sanarsın GTA 4. onun yerine o zamanlar bu kartla LoL oynayanlar kartı amacına göre kullandı.
Dediğim gibi kimsenin ne kullandığı ne kadar parası olduğuyla ilişkilendirilemez. RTX 4060 ile CS oynayan adam kaç k maaş alıyor tahmin bile edemezsin. Ne yapsın FACEIT 10 rank için gitsin 5090 mı alsın?