@cakiiiiiii3, Taksitle vadesiz alacaksan 2 ay içinde al. Nakit yada tek çekim falan alacaksan alma. Onun yerine ikinci el RX 7700XT yada 4060Ti 16GB (öncelikli) al. Bunlar uzun vadede daha rahat çalışır. Eğer güç kaynağına da el atarsan yada varsa 750W 80+ civarı bir PSU ile 13-15 bin arasına 3080 veya 3080Ti almanı öneririm. Güç olarak daha iyidir ama FG yok.
7700XT den kurtuluyorum ben şuan nvidia ilk tercihim.. 5060 eğer sorunsuzsa butcenede uyuyor. 4060ti eski kalmıyor mu 5060a gore? Yoksa daha mı iyi ?

@cakiiiiiii3, tek eksiği MFG olmaması. 5060 parasını hak etmediği için sevmiyorlar. İkinci elde 5060Ti 16GB'a bütçen çıkarsa çok iyi olur. Acelen yoksa bence biraz bekle piyasa düşsün. Beklemem diyorsan zaten şimdi taksitle alabilirsin.

Sizce ben hata yaptımı sadece Valorant ve CS:GO oynuyorum 5060 Ti 16 GB var?
Hikayeli oyunları PS5 oynuyorum.
Yapmamışsın güzel olmuş. En azından az daha verip parasının hakkını veren kartı almışsın. Satarsan bile piyasa değeri ölmez.

@cakiiiiiii3, Bence 5060'ı taksitle alamayacaksan ikinci elden almayı dene. 2-3 bin lira cebinde kalır aynı ekran kartına. Zaten yeni onlar kutu fatura oluyor. Hazır sistemciler söküp satıyor. Ama zaten MFG ile işin yoksa bence ikinci elden 4060-Ti al dediğim gibi. 4060'da para iyice artıyor çünkü.

Tam olarak öyle değil. Mesela ben şu an 4K OLED monitör ile 4070 + 7600X ile (5080 Super çıkana kadar ki geçici sistemim) gayet iyi deneyim alıyorum. 4070 2 yıl önce çıktı ve halen taş gibi 4K açıyor. RT haricinde her oyunu da ultrada oynuyorum. Hatta mesela Dying Light 2'yi RT de açık her şey açık şekilde 100 FPS üzerinde oynuyorum. Expedition 33'ü yine Ultra ayarlarda oynadım. The Alters'ı oynadım. Daha ne isteyeyim? 11GB üzerini de hiç görmedim sadece bazı sahneler Expedition 33'te gördüm.
60 ile 70 serisi arasında devasa fark var çünkü. İkisi farklı amaçlarda üretildi.

2 yıldan az olması saçma geldi, 8 GB VRAM fazlasıyla yeter aslında. GTX 1070 Ti ile kullanırken 2K ile birçok oyunları rahatça açabiliyor. VRAM kısımda taşma olmuyor, maksimum 6GB veya 7GB görmüşümdür. 1070 Ti bile uzunca yolu varken 5060 bu kısa ömrü olması saçma, bir de üstüne DLSS teknolojisine sahip.

@Ella Freya 5060 da siyah ekran ve driver sorunları var deniyordu cozduler mi ? Hem de almisken 5060 alayım diyorum. Performans olarak 4060ti daha mi iyi ?

Internetten baktım bir siteden 4060ti ile 5060ti aynı performanslari veriyor ama 5060ti daha ucuz. 5060ti daha mantıklı kalıyor gibi. 20k ya kadar butcem var zaten almam 2026 hazirani bulacak. O zaman indirim vs olursa alicam.

Asus modelini alacağım 8 gb vram bana yeter en baba squad ve fivem oynayacağım.

Son düzenleme:
Şaka gibi adam her sene en çok satılan ve kullanılan xx60 modellerine iş görür diyor. Arkadaşım her şey ultra mega grafikte ve akıcılıkta mı olmalı? Ben de buna tutuluyorum. Beğenmediğin orta sınıf kartlar her zaman en idealleridir. Birkaç sene götürür, sorunsuz çalışır. Nvidia’yı Nvidia yapan da bu sorunsuzluktur. Alan kişi para verdiğinde sorun yaşamayacağını bilerek alır. Sırf bir miktar fazla FPS için sıkıntı yaşamaya değmez der. Steam kullanıcıları da en büyük kanıt.

IMG_5739.webp

Q
Şaka gibi adam her sene en çok satılan ve kullanılan xx60 modellerine iş görür diyor. Arkadaşım her şey ultra mega grafikte ve akıcılıkta mı olmalı? Ben de buna tutuluyorum. Beğenmediğin orta sınıf kartlar her zaman en idealleridir. Birkaç sene götürür, sorunsuz çalışır. Nvidia’yı Nvidia yapan da bu sorunsuzluktur. Alan kişi para verdiğinde sorun yaşamayacağını bilerek alır. Sırf bir miktar fazla FPS için sıkıntı yaşamaya değmez der. Steam kullanıcıları da en büyük kanıt.

Eki Görüntüle 198712
5060ti nasil yani.