Çözüldü NVIDIA smooth motion nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İzmir
"Smooth Motion" yeni gördüm test etmek istiyorum fakat bu konu hakkında hiçbir şey bulamadım nasıl açığım ve test edeceğim?

Kartım: RTX 4060.

Çözüm
"Smooth Motion" yeni gördüm test etmek istiyorum fakat bu konu hakkında hiçbir şey bulamadım nasıl açığım ve test edeceğim?

Hocam şuan için indirmenizin veya açmanızın pek bir anlamı yok. Beta sürümü yayınlandı fakat çok sürmeden geri çekildi. Az çok fikir sahibi olmak istiyorsanız bu videoyu izleyebilirsiniz.

1. Nvidia 590 ve 590 üzeri bir sürücü kurman gerekiyor. Diğer sürümlerde 4000 serisi için Smoot Motion desteği yoktur.
2. Sonra Nvidia App (yeni Nvidia ayarlar uygulaması yani) üzerinden herhangi bir oyunu seçerek ya da genel sürücü ayarlardan Smooth Motion özelliği açabilirsin.

Yani her oyunda çalışabilen bir özellik gibi duruyor ve FPS'i iki kat artırıyor.

Bildiğim kadarıyla daha V590 driver final gelmedi. Lakin geldiğinde NVIDIA App oyun bölgesinde active edebilir.
NVIDIA Technology konusunda bayağı lider piyasada ve ileri zamanda daha güzel özelikler eklenecek.
V590 itibarinlen tüm GTX eski kartlar Support yok olacak ve daha cok RTX kartlara odaklanma sunulucak.

Hocam şuan için indirmenizin veya açmanızın pek bir anlamı yok. Beta sürümü yayınlandı fakat çok sürmeden geri çekildi. Az çok fikir sahibi olmak istiyorsanız bu videoyu izleyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Forumda bir üye denemiş. Açıkcası beklediğim gibi çok da istikrarlı durmuyor. Ben en azından eski oyunlarda daha iyi bir kenar yumuşatma sağlarsa kullanırım gibi duruyor. Yazılımsal iyileştirmeler, kartın içerisindeki donanım odaklı FSR4, DLSS vb. gibi istikrarlı olmuyor.

Bu ara sıcaklardan bir şeyler oynayamadığımdan eski oyunlara dönüyorum. Gölge, ışıklandırma veya AO efekti olan oyunlarda, kenar yumuşatma MSAA ise çok yetersiz kalıyor. Böyle hareket ederken gölgeler, objeler çok çirkin duruyor. Ben oldum olası o yumuşak kenarlar vb. seviyorum.

Şu anda Beta'da olduğu için pek de belirgin bir performans farkı sunmuyor. Eminim resmi olarak çıktığında daha iyi olacaktır.

resmi olarak çıkmasını beklemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…