MarkS

Uzman
Yer
Tuzla
Bilgisayarımdaki anakartta tek slot M.2 NVMe SSD yuvası var ve onda da 1TB'lık M.2 SSD var. 1TB hiç yetmediği için depolamayı yükseltmek istiyorum. Şöyle bir ürün buldum, bu çözüm olabilir mi veya daha performanslı bir yol var mıdır?

Attığınız ürün daha çok taşınabilir amaçlı için. Oyun veya bazı belge saklamak için kullanılır. Ancak işletim sistemi için önermem. Alternatif olarak PCI-e to NVMe kullanabilirsiniz. Tabii alacağınız ürünün kullanıcı yorumlarına bakın.

@Rauf, anakartım ASUS A620M-K onda PCI-e 4.0 X16 ve PCI-e 3.0 X1 var mış bu ikinci slota böyle ürünler takılabilir mi?

Bunu X1 slotunda kullanabilirsiniz.

Bunu X1 slotunda kullanabilirsiniz.

2 slotluk şu ürün var bu uyar mı acaba: https://www.akakce.com/pci-donusturucu/en-ucuz-dark-dk-ac-pem2x2-m-2-sata-fiyati,318093513.html

@Rauf, anakartım Asus A620M-K onda PCIe 4.0 x16 ve PCIe 3.0 x1 var mış bu ikinci slota böyle ürünler takılabilir mi?
Eski diskimi bir PCI-e dönüştürücü ile kullanıyorum, anakartınızın dokümanlarında PCI-e slotlarınızın birlikte kullanımına bağlı olarak hız düşüşü yaşayıp yaşamayacağınızı da kontrol edin. Buna göre seçersiniz.

Teşekkürler önerdiğiniz ürünü alacağım galiba. PCI-e 3.0 X1 olduğu için sanırım düşük performanslı bir M.2 SSD seçmem gerekir gereksiz masraf olmasın diye.

Evet yüksek hızı olan bir SSD almanıza gerek yok, porttan Max 1000 MB hız alacaksınız, sırf yavaş olsun diye F/P oranı düşük SSD almayın, bütçe belirtin yardımcı olayım.