Bilgisayarımdaki anakartta tek slot M.2 NVMe SSD yuvası var ve onda da 1TB'lık M.2 SSD var. 1TB hiç yetmediği için depolamayı yükseltmek istiyorum. Şöyle bir ürün buldum, bu çözüm olabilir mi veya daha performanslı bir yol var mıdır?
Detaylar
Kim cevapladı?Rauf
Uzman
Bilgisayarımdaki anakartta tek slot M.2 NVMe SSD yuvası var ve onda da 1TB'lık M.2 SSD var. 1TB hiç yetmediği için depolamayı yükseltmek istiyorum. Şöyle bir ürün buldum, bu çözüm olabilir mi veya daha performanslı bir yol var mıdır?
Attığınız ürün daha çok taşınabilir amaçlı için. Oyun veya bazı belge saklamak için kullanılır. Ancak işletim sistemi için önermem. Alternatif olarak PCI-e to NVMe kullanabilirsiniz. Tabii alacağınız ürünün kullanıcı yorumlarına bakın.
@Rauf, anakartım ASUS A620M-K onda PCI-e 4.0 X16 ve PCI-e 3.0 X1 var mış bu ikinci slota böyle ürünler takılabilir mi?
Bunu X1 slotunda kullanabilirsiniz.
Dark DK-AC-PEM1X PCI Dönüştürücü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Dark DK-AC-PEM1X PCI Dönüştürücü fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Dark DK-AC-PEM1X PCI Dönüştürücü özelliklerini incele, 212,33 TL'den başlayan fırsatları yakala!
2 slotluk şu ürün var bu uyar mı acaba: https://www.akakce.com/pci-donusturucu/en-ucuz-dark-dk-ac-pem2x2-m-2-sata-fiyati,318093513.htmlBunu X1 slotunda kullanabilirsiniz.
![]()
Dark DK-AC-PEM1X PCI Dönüştürücü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Dark DK-AC-PEM1X PCI Dönüştürücü fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Dark DK-AC-PEM1X PCI Dönüştürücü özelliklerini incele, 212,33 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
B 52 Stratofortress
Becerikli
Eski diskimi bir PCI-e dönüştürücü ile kullanıyorum, anakartınızın dokümanlarında PCI-e slotlarınızın birlikte kullanımına bağlı olarak hız düşüşü yaşayıp yaşamayacağınızı da kontrol edin. Buna göre seçersiniz.@Rauf, anakartım Asus A620M-K onda PCIe 4.0 x16 ve PCIe 3.0 x1 var mış bu ikinci slota böyle ürünler takılabilir mi?
2 slotluk şu ürün var bu uyar mı acaba: https://www.akakce.com/pci-donusturucu/en-ucuz-dark-dk-ac-pem2x2-m-2-sata-fiyati,318093513.html
Bu X4'e benziyor, önerdiğim işinizi görür.
Teşekkürler önerdiğiniz ürünü alacağım galiba. PCIe 3.0 x1 olduğu için sanırım düşük performanslı bir M.2 SSD seçmem gerekir gereksiz masraf olmasın diye.
Teşekkürler önerdiğiniz ürünü alacağım galiba. PCI-e 3.0 X1 olduğu için sanırım düşük performanslı bir M.2 SSD seçmem gerekir gereksiz masraf olmasın diye.
Evet yüksek hızı olan bir SSD almanıza gerek yok, porttan Max 1000 MB hız alacaksınız, sırf yavaş olsun diye F/P oranı düşük SSD almayın, bütçe belirtin yardımcı olayım.
3000TL civarı uygun.Evet yüksek hızı olan bir SSD almanıza gerek yok, porttan Max 1000 MB hız alacaksınız, sırf yavaş olsun diye F/P oranı düşük SSD almayın, bütçe belirtin yardımcı olayım.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet