Yalçın Kesgin

Çalışkan
Arkadaşlar, NZXT H7 2024 Flow çok toz alıyor mu?
Var mı kullanan? Ben bunu aldım, kasaya resmen aşık oldum ama içinde toz filtresi yok. Sistemi toplamak için biraz daha zamanım var, o yüzden henüz deneyemedim. Sitesinde dengeli hava akışı ve tozu tutma tasarımından bahsedilmiş. Delikler gerçekten küçük ama ne kadar yeterli olur, orası soru işareti. Toz filtresi takmak isteyenler için incelemesini yapan kanal aşağıda. Hava deliklerinin zaten küçük olduğunu ve filtre takılırsa hava akışının yeterli olmayacağını yorumlarda belirtmiş. Ben de bu yüzden konuyu açtım. Daha önce toz filtre takar geçerim diye düşünüyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, NZXT H7 2024 Flow çok toz alıyor mu?
Var mı kullanan? Ben bunu aldım, kasaya resmen aşık oldum ama içinde toz filtresi yok. Sistemi toplamak için biraz daha zamanım var, o yüzden henüz deneyemedim. Sitesinde dengeli hava akışı ve tozu tutma tasarımından bahsedilmiş. Delikler gerçekten küçük ama ne kadar yeterli olur, orası soru işareti. Toz filtresi takmak isteyenler için incelemesini yapan kanal aşağıda. Hava deliklerinin zaten küçük olduğunu ve filtre takılırsa hava akışının yeterli olmayacağını yorumlarda belirtmiş. Ben de bu yüzden konuyu açtım. Daha önce toz filtre takar geçerim diye düşünüyordum.

• NZXT H7 Flow 2024, tasarımının bir parçası olarak geliştirilmiş küçük deliklere sahiptir, ancak bu delikler tozu tutmakta yeterli olabilir.
  • Toz filtresi yok, bu nedenle zamanla toz birikimi olabilir, özellikle de ortamda toz yoğunluğu fazlaysa.
  • Hava akışının yeterliliğine dikkat etmek önemli; filtre eklemek hava akışını azaltabilir, bu yüzden filtre kullanımı konusunda dikkatli olun.
  • Tozu azaltmak için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:
- Kasayı düzenli aralıklarla temizleyin.
- Kasanın konumunu değiştirerek mümkünse daha az tozlu bir ortamda kullanın.
- Hava akışını optimize etmek için fanları doğru şekilde konumlandırın.
- Fan filtreleri takmak istiyorsanız, hava akışının kaybını göz önünde bulundurmalısınız; denemeler yaparak en iyi dengeyi bulabilirsiniz.
- Kasa içindeki sıcaklık ve toz seviyelerini gözlemlemek için bir sıcaklık izleme yazılımı kullanabilirsiniz.

Bende bu kasaya bayıldım ve şuan yanımda duruyor. Henüz toplamadım sistemi. Gerçekten çok güzel bir kasa, şık, sade, ve aşırı kullanışlı, kablo gizleme, rahat alan, hava sirkülasyonu vs her anlamda iyi. Ama toz konusunda toz alır gibi. Ara sıra temizlemek lazım. Denemek lazım birtane al koy, ne kadar engelliyor gör.

Konuya dair Reddit'te bazı yanıtlar buldum, bir arkadaşın yardımıyla. Aşağıya linki bırakıyorum. Aynı kasada 1 mm kalınlığında Makoo marka manyetik filtre kullanılmış, ancak sıcaklıkta sadece 1-2 derecelik bir fark olmuş. Link şu: