Üniversitelerde burslu okuyanlara el attılar. Zengin bebeleri artık parasıyla bile tıp okuyamayacaklar. Umarım kısa zamanda buna da el atarlar. Benim OBP puanı 100 olan arkadaşım vardı. Bahçeşehir kolejinde okuyordu. Ve okul sınav sorularını verip sadece göstermelik sınav yapıyordu. Saçmalık ve haksızlık.
Büyük haksızlık zaten.

Üniversitelerde burslu okuyanlara el attılar. Zengin bebeleri artık parasıyla bile tıp okuyamayacaklar. Umarım kısa zamanda buna da el atarlar. Benim OBP puanı 100 olan arkadaşım vardı. Bahçeşehir kolejinde okuyordu. Ve okul sınav sorularını verip sadece göstermelik sınav yapıyordu. Saçmalık ve haksızlık.
Aynı şekilde denemelerde benden çok çok kötü yapanların OBP puanları 98-99. Sebebi ise kolejde okumaları.

30 ila 60 puan kadar. Lise boyunca yıl sonu ortalamalarının hepsini topla, 4'e böl ve 5 ile çarp, ondan sonra 0.12 ile çarp. İşte YKS'ye eklenecek puanın.

Aslında direkt hepsini toplayıp 0.15 ile çarpsan da olur.

Son düzenleme:
30 ila 60 puan kadar. Lise boyunca yıl sonu ortalamalarının hepsini topla, 4'e böl ve 5 ile çarp, ondan sonra 0.12 ile çarp. İşte YKS'ye eklenecek puanın.
İşte ben lise okumadım Açık'tayım ve 9. sınıf notlarıma göre verilmediği kesin çünkü o zamanlar iyi puan yapmıştım yıl sonu. Neye göre verildiğini merak ediyorum açıkçası çünkü aşırı düşük ve Açık Lise sınavlarımında bu kadar rezil olduğunu sanmıyorum.

@emre44, Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. 10 yıl önce okulu bitirmiş kişilerin bile kayıtları durur. Sen hiç giriş yapmayı denedin mi?

@4312, Evet hocam, giriş yaparken böyle diyor.
1740949721259.webp

Merhaba, sayısal öğrencisiyim geçen hafta TYT ve bu hafta da AYT denemesine girdim. TYT'den 82 net yaptım AYT'den 50 net ama OBP'ım 66 olarak gözüküyor. Ben Açık Lise okuyorum ve okulum daha bitmedi OBP şu an neye göre seçiliyor? Ben 9. sınıfı sadece okudum normal lisede. Bir de sınav için önerilerinize açığım yarından itibaren tamamen AYT matematiğe odaklanmayı planlıyorum.
10-15K gibi geriye atmalar olur diye tahmin ediyorum. 2 tane fazladan net yapın AYT kimyadan zaten arayı kapatırsınız hatta öne bile geçebilirsiniz. Yüksek bir sıralama genelde şampiyonlar ligi olacağı için obpniz büyük sıkıntı yaratabilir misal 10k yaptıysan bu seni 19kya falan atabilir çünkü genelde o sıralamalarda adamın zaten obpsi de o derece yüksek oluyor. Hedefin 10k falan ise 5-6K yapmaya bak. TYT tekrarlarına devam et AYT'ye iyice odaklan. Sadece matematikden de gitme ayt fenden eksikler varsa oradan da gitmeni öneririm birlikte götürebilirsen.