Liseye ilk geçtiğimde ne üniversite planım ne de liseyi bitirme planım vardı. Sonuç olarak bol bol sınavlardan 0-30 arası notlar aldım umursamayarak. Şuan planlarım değişti, üniversite okumak istiyorum ve sahip olduğum OBP beni mahvediyor. 18 yaşında gireceğim sınav için 13-14 yaşımda yaptığım hareketlerden sorumlu tutulmam kadar saçma bir şey yok. İnsanların zamanla planları değişebilir. Ya oğlum ben okulu bırakıp sanayide çalışacaktım umursamadım, 1 sene sonra da planlarım değişti, böyle şeyler olamaz mı? Neden 14 yaşımda girdiğim sınavdan mesul tutuyorsun beni? Ben sınavları umursamış olsaydım, 90 OBP yapsaydım yine de bir tane özel okul okuyan eleman 100 ile benim önüme geçecekti. Gerçekten bu ülkenin eğitim sisteminden ve bu OBP sistemini kaldırmamış olan bakanlarından nefret ediyorum. Hayır ben anlamıyorum benim 14 yaşımdan 18 yaşıma kadar aralıksız sınav çalışıp hep ortalamamı 90+ mı tutmam gerekiyordu? Çocuğum ben çocuk. Ne zaman eğlenip takılıcam, gezip tozucam? İlla çok OBP meraklısı isen 11-12. sınıf etkileyecek şekilde yapacaksın. 9. sınıfta aklım bir karış havadaydı benim. Ne bir gelecek planım ne de bir yakın dönem hedefim vardı. Çapulcu gibi dolaşıyordum. Bu konu hakkında aşırı doluyum, biraz kafa şişirdim.