7799

Becerikli
Merhaba,

Bu not uygulaması forumda tanıtılmıştı. Konuyla bağlantılı olarak bu konuyu açmıştım.

Bu not uygulamasının ''second brain'' mantığı çok hoşuma gitmişti. İç ve dış bağlantılar kullanarak kendi wikipedimizi oluşturmak ve publish etmek güzel bir fikirdi. Senkronize seçeneğinin ücretli olması konusunu ücretsiz bir şekilde çözmüştüm. Vercel gibi yapılarla da ya da seçeneklerle de ''publish'' konusunu çözmüştüm. Amacım tabii ki kendimi ve yazdıklarımı ücretsiz şekilde bu mantıkla herkese yayınlamaktı.

Tabii ki hergün yaşadığım saçma sapan entegrasyon sorunları yüzünden ''digital garden'' eklentisi ve kademeli sorunlar yüzünden uygulamayı kullanmaktan vazgeçtim.

Tabii ki ''md'' formatlı notlarımı da yedekledim ve notion gibi mükemmel bir uygulamayla hayatıma devam etmek istedim.

Amacım şu mantıkta bir site yapmaktı. Bunu notion veya başka bir ücretsiz sistemle yapabilir miyim?

Notion uygulamasının ücretli özelliklerine ihtiyacım var mı?

Gel gelelim, ücreti uygunsa bunu uygun ve kolay yönlerden nasıl yapabiliyorsam iyi bir seçenek arıyorum.

Obsidian konusuyla ilgili paylaşım yapan arkadaşımız @LazJedi yardımın dokunursa çok memnun olurum.
Etiketlemek istemezdim ve çokça bu konu zamanımı aldığı için dilersen senin de ayrıca cevabını merak ediyorum.

Notion deneyimim pek yok ancak ücretsiz şekilde istediğin gibi belirli tasarımsal kısıtlamalar dahilinde siteler oluşturabilirsin. Üstelik kendine ait sunucu olmadan direkt olarak Notion'un sunucularını ve alanadını kullanarak yapabiliyorsun. Dilersen kendi alanadını da bağlayabilirsin. Zaten Notion tamamen bulut tabanlı bir uygulama. Notlarına hiçbir şekilde çevrimdışı erişemezsin (ön belleğe alınanlar hariç). Obsidian'da eklentilerle uğraşıp edindiğin özellikler Notion'ın kendisinde olması çok iyi bir şey. Her şey çok kolay ve erişilebilir.

Ama... Bulut tabanlı olması büyük dezavantaj. Hem yavaş çalışıyor hem de ileride bir gün bu servisin kapanma durumunda yaşanabilecek mağduriyetler olabilir. Ben Notion'dan Anytype isimli açık kodlu ve yerel çalışan alternatife geçiş yapıyorum. Notlar cihaz üzerinde hem uçtan uca şifreli hem de cihazlar arası senkronizasyon desteği var. 1 GB kadar dosyayı ücretsiz eşitleyebiliyorsun. Web sürümü olmadığı için Notion ve Obsidian gibi publish özelliği yok ancak üzerinde çalışıyorlar.

Sana Anytype'ı önermiyorum sadece kendi deneyimimden bahsettim. Bu noktada Notion senin için en ideal seçenek olacak. Sayfalarını oluştur ve yayınla bu kadar basit.

Notion deneyimim pek yok ancak ücretsiz şekilde istediğin gibi belirli tasarımsal kısıtlamalar dahilinde siteler oluşturabilirsin. Üstelik kendine ait sunucu olmadan direkt olarak Notion'un sunucularını ve alanadını kullanarak yapabiliyorsun. Dilersen kendi alanadını da bağlayabilirsin. Zaten notion tamamen bulut tabanlı bir uygulama. Notlarına hiçbir şekilde çevrimdışı erişemezsin (ön belleğe alınanlar hariç). Obsidian'da eklentilerle uğraşıp edindiğin özellikler Notion'ın kendisinde olması çok iyi bir şey. Her şey çok kolay ve erişilebilir.

Ama... Bulut tabanlı olması büyük dezavantaj. Hem yavaş çalışıyor hem de ileride bir gün bu servisin kapanma durumunda yaşanabilecek mağduriyetler olabilir. Ben Notion'dan anytype isimli açık kodlu ve yerel çalışan alternatife geçiş yapıyorum. Notlar cihaz üzerinde hem uçtan uca şifreli hem de cihazlar arası senkronizasyon desteği var. 1 GB kadar dosyayı ücretsiz eşitleyebiliyorsun. Web sürümü olmadığı için notion ve Obsidian gibi publish özelliği yok ancak üzerinde çalışıyorlar.

Sana Anytype'ı önermiyorum sadece kendi deneyimimden bahsettim. Bu noktada notion senin için en ideal seçenek olacak. Sayfalarını oluştur ve yayınla bu kadar basit.

Emeklerimin boşa gitmesi hiç istediğim bir şey dğeil. Bu yapıyı WordPress gibi bir şeyde yakalamak şansım olsaydı onu da değerlendirirm. Ücretine muakbil kimden hangi yazılımcıdan destek istediysem hepsi Obsidian'a hakim olamdığı lafsını söyleyerek sıfırdan benim aiçin yazmak istediler. Fiaytalar da aşırı komikti, bunu asla istemedim. Notion'daki notlarımı ya da yapıyı md formatında saklayailiyor ya da export edebiliyorsak Notion'u deneyebilirim ve dediğim gibi asıl amacım bahsetmiş olduğum site gibi bir şey ortaya koymaktı.

Hala Notion'un ücretli seçeneğini nedne tercih edeyim diye de düşünmüyorum değil, ücreti konusunda avantajımız bu olur dediğiniz bir şey var mı, zamanınızdan çalmış olmazsam?

Emeklerimin boşa gitmesi hiç istediğim bir şey dğeil. Bu yapıyı WordPress gibi bir şeyde yakalamak şansım olsaydı onu da değerlendirirm. Ücretine muakbil kimden hangi yazılımcıdan destek istediysem hepsi Obsidian'a hakim olamdığı lafsını söyleyerek sıfırdan benim aiçin yazmak istediler. Fiaytalar da aşırı komikti, bunu asla istemedim. Notion'daki notlarımı ya da yapıyı md formatında saklayailiyor ya da export edebiliyorsak Notion'u deneyebilirim ve dediğim gibi asıl amacım bahsetmiş olduğum site gibi bir şey ortaya koymaktı.

Hala Notion'un ücretli seçeneğini nedne tercih edeyim diye de düşünmüyorum değil, ücreti konusunda avantajımız bu olur dediğiniz bir şey var mı, zamanınızdan çalmış olmazsam?

Ücretsiz sürüm istediğin gibi bir siteyi oluşturacak özelliklere sahip. Özellik karşılaştırmasına buradan bakabilirsin.

İkinci soruna gelecek olursak, notları dışa aktarmak için birden fazla seçeneğin var. Markdown da bunlardan biri.

Özel yazılıma gerek yok notion ile kolayca site oluşturabilirsin. Takıldığın konular olursa çekinmeden sorabilirsin.

Ücretsiz sürüm istediğin gibi bir siteyi oluşturacak özelliklere sahip. Özellik karşılaştırmasına buradan bakabilirsin.

İkinci soruna gelecek olursak, notları dışa aktarmak için birden fazla seçeneğin var. Markdown da bunlardan biri.

Özel yazılıma gerek yok notion ile kolayca site oluşturabilirsin. Takıldığın konular olursa çekinmeden sorabilirsin.
Adamsın kardeşim. Önümdeki işleri halledip inşallah bu konuya kafa yoracağım, önemli bir durum benim için.