14742

Uzman
İyi akşamlar, OCCT'de Power Testinde CPU ve GPU'da %100 kullanımda oluyor fakat GPU 77 watt, CPU ise 28-35 arası watt çekiyor neden böyle? Herhangi bir watt sınırlaması yapmadım.

İşlemci: i5-12450H, Ekran Kartı: RTX 4050.

Son düzenleme:
Hocam sistem bilgilerinizi tam yazın ve PSU testini diğer testlerle beraber yapıp karşılaştırmak daha net sonuç verir ekran kartınızda sorun yok diyebiliriz ama işlemci için aynısını diyemeyiz. CPU ve GPU İçin tekrar test yapın ve onlarında sonucunu atın.
CPU için OCCT kullanabilirsiniz.
GPU için FurMark kullanabilirsiniz.
Son olarak neden PSU testi yapıyorsunuz?

Excalibur G870.
Hocam sistem bilgilerinizi tam yazın ve PSU testini diğer testlerle beraber yapıp karşılaştırmak daha net sonuç verir ekran kartınızda sorun yok diyebiliriz ama işlemci için aynısını diyemeyiz. CPU ve GPU İçin tekrar test yapın ve onlarında sonucunu atın.
CPU için OCCT kullanabilirsiniz.
GPU için FurMark kullanabilirsiniz.
Son olarak neden PSU testi yapıyorsunuz?
Tüm bileşenleri yük altına sokmak için yoksa işlemci için prime95, ekran kartı için furmark var. Birazdan testleri yapıp atarım.

Laptop modeli nedir? CPU testini kendi başına yapar mısınız?
Excalibur G870.

Hocalarım FurMark testi yaparken sabit 28 FPS gözüküyor önceden böyle değildi 1 kere daha yapmıştım 8x MSAA açık olmasına rağmen 28 FPS alıyorum şuan ,önceden 115-120 FPS alıyordum sorun ne anlamadım o yüzden yapamadım FurMark testini. Aşağıda ise 1dk lık CPU testi var.

Dosya Ekleri

• OCCT Screenshot 2025.07.27 - 01.38.43.81.webp
    OCCT Screenshot 2025.07.27 - 01.38.43.81.webp
    125,6 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Excalibur G870.

Tüm bileşenleri yük altına sokmak için yoksa işlemci için prime95, ekran kartı için furmark var. Birazdan testleri yapıp atarım.

Excalibur G870.

Hocalarım FurMark testi yaparken sabit 28 FPS gözüküyor önceden böyle değildi 1 kere daha yapmıştım 8x MSAA açık olmasına rağmen 28 FPS alıyorum şuan ,önceden 115-120 FPS alıyordum sorun ne anlamadım o yüzden yapamadım FurMark testini. Aşağıda ise 1dk lık CPU testi var.
Sıcaklıkları da kontrol edin eğer çok isiniyorsa kendini kisitliyordur.