Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Herkese selam, elimdeki eski Casper ofis bilgisayarı kasası ile 2. bir sistem dizmeye çalışıyorum. Elimde fan yok sıfır 8 cm'lik fan alacağım fakat adet konusunda çok kararsız kaldım. Kasanın üstünde 1 giriş ve 1 çıkış için yer var. Bunlardan hariç kenara (petekli bölüme) bir tane daha ve ekran kartı gelecek, yerin altını matkapla delip oraya da fan takmayı planlıyorum. Sizce bu ne kadar mantıklı olur?

x5_12046731201mu.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam, elimdeki eski Casper ofis bilgisayarı kasası ile 2. bir sistem dizmeye çalışıyorum. Elimde fan yok sıfır 8 Cm'lik fan alacağım fakat adet konusunda çok kararsız kaldım. Kasanın üstünde 1 giriş ve 1 çıkış için yer var. Bunlardan hariç kenara (petekli bölüme) bir tane daha ve ekran kartı gelecek, yerin altını matkapla delip oraya da fan takmayı planlıyorum. Sizce bu ne kadar mantıklı olur?

Eki Görüntüle 113497

Nasıl kullanılacak (render edit vs) ve içine nasıl bir sistem konacak bu önemli hocam. Sıradan düşük sistemli bir ofis PC ise sadece egzoz fanı bile yeterli oluyor. Ama bu render edit vs yapılacak ise 1 giriş, 1 çıkış seklinde yapabilirsiniz. Oradaki delikli kısmada içeriye üfleyecek şekilde 1 fan daha atılabilir bence.
Güzel olur bence sleeper PC gibi bir proje olur :D

Bu kasayı satıp düzgün hava alabilen önü mesh bir kasa almanızı öneririm.

Satılabilecek bir durumda değil kendisi. Fotoğrafı örnek olması için koydum :D.

Nasıl kullanılacak (render edit vs) ve içine nasıl bir sistem konacak bu önemli hocam. Sıradan düşük sistemli bir ofis PC ise sadece egzoz fanı bile yeterli oluyor. Ama bu render edit vs yapılacak ise 1 giriş, 1 çıkış seklinde yapabilirsiniz. Oradaki delikli kısmada içeriye üfleyecek şekilde 1 fan daha atılabilir bence.
Güzel olur bence sleeper PC gibi bir proje olur :D

Edit render değil de TV'ye bağlayıp film izlenecek ya da CS 2 oynatacak. 3 fan yeterli olur mu yani? Altını delmeme gerek var mı?

Satılabilecek bir durumda değil kendisi. Fotoğrafı örnek olması için koydum :D.

Edit render değil de TV'ye bağlayıp film izlenecek ya da CS 2 oynatacak. 3 fan yeterli olur mu yani? Altını delmeme gerek var mı?

Sistemi kurup 3 fanla bir test ederseniz anlaşılır hocam. Özellikleri ne olacak, stok fan veya kule tipi vs ne kullanılacak bunlarda önemli. Altını delmeye gerek yok gibi 80mm fan mı kullanıcaksınız bu arada?

Sistemi kurup 3 fanla bir test ederseniz anlaşılır hocam. Özellikleri ne olacak, stok fan veya kule tipi vs ne kullanılacak bunlarda önemli. Altını delmeye gerek yok gibi 80mm fan mı kullanıcaksınız bu arada?

Evet üstündeki deliklerin vida aralığını ölçtüm fanlar 8 cm için ayarlanmış. Siparişi bir daha bir daha vermemek için tek seferde hepsini halletmeyi düşünüyorum. Ayrıca sistem neredeyse bitti bir tek ekran kartı kaldı. Üzerinde R3 1200 var soğutucu olarak Snowman M200 kullanıyorum.

Evet üstündeki deliklerin vida aralığını ölçtüm fanlar 8 cm için ayarlanmış. Siparişi bir daha bir daha vermemek için tek seferde hepsini halletmeyi düşünüyorum. Ayrıca sistem neredeyse bitti bir tek ekran kartı kaldı. Üzerinde R3 1200 var soğutucu olarak Snowman M200 kullanıyorum.

Vallahi hocam 120'lik alıp matkapla 1 delik saha açıp 2 vida atsan daha iyidir diyorum ben. R3 1200, GTX 750 Ti gibi bir sistem olacaksa yeterlidir bence.

Herkese selam, elimdeki eski Casper ofis bilgisayarı kasası ile 2. bir sistem dizmeye çalışıyorum. Elimde fan yok sıfır 8 cm'lik fan alacağım fakat adet konusunda çok kararsız kaldım. Kasanın üstünde 1 giriş ve 1 çıkış için yer var. Bunlardan hariç kenara (petekli bölüme) bir tane daha ve ekran kartı gelecek, yerin altını matkapla delip oraya da fan takmayı planlıyorum. Sizce bu ne kadar mantıklı olur?

Eki Görüntüle 113497

Bence hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Delme kesme işlerine girmenize gerek yok hatta.

Fikir vermesi açısından, şu an kullandığım bilgisayarın (kızımın) GTX 750 Ti ekran kartı ve Phenom II X6 1090T işlemcisi var (TDP 125 Watt, sizinki ise sadece 65 Watt). İşlemci soğutucusu stok AMD. Küçücük bir kasa ve sadece bir adet 90mm egzoz fanı ile çalışıyor. Zaten kasanın fan takılabilecek başka noktası da yok, orijinal tasarımında. OC işlerine hiç girmedik, bütün saat hızları (işlemci, RAM, GPU) otomatikte. Çok ağır oyunlar oynandı diyemem ama yıllardır hiçbir sorun çıkarmadı. Hatta stok yerine uygun kompak bir soğutucu alma niyetim vardı çok önceleri ama sorun çıkmayınca onu bile yapmadım.

Normal internette gezme, film/netflix seyretme gibi faaliyetler sırasında ekran kartı 32, CPU 33, anakart 44 derecede. Bu arada şunu belirtmeliyim, kasaya oranla devasa bir 750 Watt Asus PSU mevcut, onun fanı devamlı devrede ve 140 mm, kesin faydası oluyordur.
WhatsApp Image 2025-01-08 at 22.56.38.webp
WhatsApp Image 2025-01-08 at 22.57.36.webp

6 saatlik kullanım (bolca internet, biraz film, biraz MS office) sonunda:

Clip_51.webp

Son düzenleme: