ODTÜ hakkında dediklerinizi okudum ancak ODTÜ dünya sıralamasında diğer Türk üniversitelerine açık ara farkla daha önde, yer yönden.
Benim sebebim gayet açık hocam, radikal sol ve terör sempatizanı acayip fazla ODTÜ'de. Eğitim olarak çok iyi okul ona lafım yok lâkin dediğim gibi öğrenci çevresi açısından çok problemli okul.
Bu arada vakıf okullarında Bilkent'e bakabilirsiniz. Özeller arasındaki en iyi mühendislik okulu olabilir.

ODTÜ hakkında dediklerinizi okudum ancak ODTÜ dünya sıralamasında diğer Türk üniversitelerine açık ara farkla daha önde, yer yönden.

Dunya siralamalarinda veya yurt disinda hicbirinin pek de bir onemi yok emin ol. Elbette siradan bir anadolu universitesi ile bir degiller ama yurt disinda kimse ODTU - ITU - Bogazici'ni parmakla gostermiyor artik. Turk devlet universitelerinin genel olarak yurt disinda bir karsiligi yok. Koc, Sabanci, TOBB, Galatasaray gibi universitelerin baglantilari farkli calisiyor tabi. Bunlari ben demiyorum, saygin akademisyenler diyor maalesef.

Benim sebebim gayet açık hocam, radikal sol ve terör sempatizanı acayip fazla ODTÜ'de. Eğitim olarak çok iyi okul ona lafım yok lâkin dediğim gibi öğrenci çevresi açısından çok problemli okul.
Bu arada vakıf okullarında Bilkent'e bakabilirsiniz. Özeller arasındaki en iyi mühendislik okulu olabilir.
Bir şey daha merak ediyorum: ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi'nde olan profesörler genel anlamda iyiler mi? Sanırım bunlar yurtdışında en az 1 yıl görev yapması gerekiyormuş.

Doktora ve doktora sonrası araştırmacı ile arasında ne fark var?
Dunya siralamalarinda veya yurt disinda hicbirinin pek de bir onemi yok emin ol. Elbette siradan bir anadolu universitesi ile bir degiller ama yurt disinda kimse ODTU - ITU - Bogazici'ni parmakla gostermiyor artik. Turk devlet universitelerinin genel olarak yurt disinda bir karsiligi yok. Koc, Sabanci, TOBB, Galatasaray gibi universitelerin baglantilari farkli calisiyor tabi. Bunlari ben demiyorum, saygin akademisyenler diyor maalesef.
Herkes farkkı bir şey söylüyor. Ben de akademisyenlere sordum ancak en az 1 sene yurtdışında görev yapması gerekiyormuş.

Bunları bilmek için üniversitenin attım bilgisayar mühendisliğinin hocalarına tek tek bakmak saçma olur sanırım. Neye göre direk iyi diyebiliriz? Ululararası bağlantısı var diye düşünmek nasıl?

Ogretmenin akademik olarak bilgili olmasiyla bunu ogrenciye yansitmasi ve ognreciye olan tavri tamamen baglantili seyler degil bu yuzden kaliteyi bu sekilde tam olcemezsin. Yine de bu okullar icin en onemli etken verdikleri egitimin kalitesinden ziyade diploma ve okulda sana saglayacagi cevre. Buralarda muhendislik okuyan adamlar genelde iyi yerlere geliyor, dolayisiyla bu kafada olan insanlarla birlikte olmak otomatik olarak seni de yukari ceker. Okulda ogrenecegin seyler atla deve degil sana saglayacaklari cevre ve diploma daha onemli o yuzden onu cok dert etme. Hepsi top universiteler zaten.