dark_1234

Yetkin
Merhaba,

Şu anlık okul dışında hiçbir sosyal ortamım yok maalesef. Sebebi ise evimin arkadaşlarıma göre bayağı uzak olması. Yani onlar gezip eğlenirken onları story'lerden falan görmek garip hissettiriyor. Bir şeyler kaçırıyormuşum gibi hissediyorum ve maalesef ki sosyal yeteneklerim ailem sebebiyle berbat denecek kadar.

Bir öneriniz var mıdır, ne yapmalıyım?

Hiç dışarı çıkmıyor değilim. Tek başıma falan geziyorum da pek bir anlamı olmuyor.

Bir şeyler kaçırıyormuşum gibi hissediyorum ve maalesef ki sosyal yeteneklerim ailem sebebiyle berbat denecek kadar.
Rehber hocasının yanına git ve durumu anlat. Müdüre git demiyorum bak; sonra beni suçlama. Rehber hocası ailenle bi' konuşsun. Belki işe yarar. Maalesef buradan sadece sözlü olarak yapabiliyoruz, eyleme geçmek lazım. Sonra kafana takıp psikolojini bozmanı istemem.

Merhaba,

Şu anlık okul dışında hiçbir sosyal ortamım yok maalesef. Sebebi ise evimin arkadaşlarıma göre bayağı uzak olması. Yani onlar gezip eğlenirken onları story'lerden falan görmek garip hissettiriyor. Bir şeyler kaçırıyormuşum gibi hissediyorum ve maalesef ki sosyal yeteneklerim ailem sebebiyle berbat denecek kadar.

Bir öneriniz var mıdır, ne yapmalıyım?

Hiç dışarı çıkmıyor değilim. Tek başıma falan geziyorum da pek bir anlamı olmuyor.
Okulda dışında benim de çevrem yoktu. Okul bitti, genel olarak okulda da yalnız oluyordum. Yalnız olmaya alışmak lazım; ben alıştım. Yalnız olmak daha iyi bence.

Okul bittikten sonra bana da aynısı oldu. İş ev yapıyorum, ara sıra kuzenlerle takılıyorum. O kadar çok bozmuyor beni, alıştığım için.

Bu forumdakilerin sosyal çevre takıntısını bir anlam veremedim, ne yapacaksınız ki? Benim 10 seneden fazla çevrem yok, bu kadar takmamıştım garip. Yalnızlığa alış, ileride çok fazla yalnız kalacaksın hocam. Kendine vakit ayır geç.

Gerçekten arkadaş bulmaya %100 kararlıysan sokağa çık ve önüne çıkan her bir yaşıtına selam ver. Bunun için sosyal anksiyeteyi kırman gerekiyor fakat küçük yaştan çevre oluşturmadıysan tanımadığın insanlarla sebep aramadan durduk yere diyaloğa girmekten başka bir şansın yok.

Rehber hocasının yanına git ve durumu anlat. Müdüre git demiyorum bak; sonra beni suçlama. Rehber hocası ailenle bi' konuşsun. Belki işe yarar. Maalesef buradan sadece sözlü olarak yapabiliyoruz, eyleme geçmek lazım. Sonra kafana takıp psikolojini bozmanı istemem.

Ders programı yollayıp gönderecek ailemin bilmesini istemiyorum.