Şimdi benim sosyal durum biraz karışık, çok konuşmayı severim ama aynı zamanda çevreme karşı bir soğukluğum var.
Derslere katılırım matematik, fizik, biyoloji, kimya falan. Soruları çözerim onlarda sıkıntı yok, hocalarla aramda sıkıntı yok.
Daha havalı olmanın yolu var mı okulda?
Kendinden her zaman emin ol, özgüvenini yitirme. Erşan Kuneri'nin dediği gibi ''Taklitçi olma kendin ol'' . Ana derslerinle birlikte vaktin olduğu kadar genel kültürünü artırmaya çalış. Tiyatrolara git (belediye tiyatroları çok daha uygun fiyatlı oluyor), film kültürünü genişlet, farklı tarzda kitaplar oku. Bu tarz etkinliklerle birlikte farklı yaşantılara şahit olacaksın bu da hem kelime dağarcığına etki edecek hem de halk arasında ''bilgi satma'' konusunda sana katkı sağlayacak. Kendi tarzını kendin yarattığın sürece havalısındır.
Dış görünüşüne dikkat et, insanlardan seni iyi yönde farklı kılacak şeyler edin, diksiyonuna ve kokuna dikkat et, özgüvenli ol, maddi ve manevi çekingelerini bir yana bırakarak hareket et (en azından öyle zannedilsin, hayatın sorunsuzmuş gibi takın yani). Okulda değil kişisel hayatının her yerinde seni ayrı bir yere taşır, bırak insanlar seni mükemmel zannetsin kaputun altını bir sen biliyorsun zaten bilseler bile kimsenin kimseye faydası yok.
Şimdi benim sosyal durum biraz karışık, çok konuşmayı severim ama aynı zamanda çevreme karşı bir soğukluğum var.
Derslere katılırım matematik, fizik, biyoloji, kimya falan. Soruları çözerim onlarda sıkıntı yok, hocalarla aramda sıkıntı yok.