Yer
Sinop
Ben 9. sınıfım meslek lisesi bilişim bölümüne gidiyorum fakat 2 kişi bana sürekli uyuyor zorbalık yapıyor, kaç kere müdüre gitsem de pek sonuç olmuyor. Derste dahi yapıyorlar.

Benimle dalga geçiyorlar hem de fiziksel şiddet uyguluyorlar. Çıkışta önümü kesip beni tutuyorlar. Eşyalarımı çalmaya çalışıyorlar derste veya teneffüste herhangi bir zamanda. Hatta benim çantama iftira atmak için sigara dahi koymuşlardı. Sınıftakilerin hiçbiri beni de savunamıyor korkudan. Sürekli eve gelince ailemi rahatsız ediyorum bu yüzden. Bir şey yaparsan hayatını kötü yaparım diyor.

Müdüre gitsem de bir sonuç alamıyorum, sınıftakiler şaka yapıyor deyip geçiştiriyorlar.
Ne yapabilirim? Artık okuldan da soğumaya başladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim evimin yakınındaki lisede bir kız, arkadaşını sırtından bıçaklamıştı.
Bu tarz olayları "Olabilecek şeylerdir" diye geçiştiremeyiz. Bu durum çok ciddi bir durum.
Ben 9. sınıfım meslek lisesi bilişim bölümüne gidiyorum fakat 2 kişi bana sürekli uyuyor zorbalık yapıyor, kaç kere müdüre gitsem de pek sonuç olmuyor. Derste dahi yapıyorlar.

Benimle dalga geçiyorlar hem de fiziksel şiddet uyguluyorlar. Çıkışta önümü kesip beni tutuyorlar. Eşyalarımı çalmaya çalışıyorlar derste veya teneffüste herhangi bir zamanda. Hatta benim çantama iftira atmak için sigara dahi koymuşlardı. Sınıftakilerin hiçbiri beni de savunamıyor korkudan. Sürekli eve gelince ailemi rahatsız ediyorum bu yüzden. Bir şey yaparsan hayatını kötü yaparım diyor.

Müdüre gitsem de bir sonuç alamıyorum, sınıftakiler şaka yapıyor deyip geçiştiriyorlar.
Ne yapabilirim? Artık okuldan da soğumaya başladım.
Ailenize durumu anlattınız mı?

Ailenize de söylemenizi öneririm. Onlar okula gelince gör sen "şaka"yı

Lisede olabilecek şeyler. Benim evimin yakınındaki lisede bir kız, arkadaşını sırtından bıçaklamıştı. Olmaması gerekiyor ama gençlik işte yapabilecek çok bir şey gelmiyor aklıma.

Zorbalığa uğrayan kişi için düşündüğünüzden çok daha zor bir şey hocam.

Lisede olabilecek şeyler. Benim evimin yakınındaki lisede bir kız, arkadaşını sırtından bıçaklamıştı. Olmaması gerekiyor ama gençlik işte yapabilecek çok bir şey gelmiyor aklıma.

Şaka olsun diye arkadaşın bacağına bıçağı saplamıştı aptal çocuk “kanka şaka yaptı ya” deyip geçiştirmişti, sonra ailesi öğrenmiş ne olduğunu, sorduğumuzda cevap vermemiş, yüzü asılmıştı. Anlatmak istediğim: Bu olaylar 1 kez olduğunda tekrar eder, yılanın başını küçükken ezmeniz lazım.

Dövün, bıçaklayın, vurun demiyorum, yetkili bir kişiye danışın.