Okuldan nefret ediyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alimerte1044
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 329
  • Etiketler Etiketler
    nefret

alimerte1044

Üyecik
Arkadaşlar bugün okula gittim 5.derse kadar sorun yaşamadım. Ama öğleden sonraki dersin teneffüsünde sırama oturdum ondan sonra önümdeki ve arkamdaki kızlar top oynuyordu top bana geldi. Ondan sonra zil çaldı bahçede sıra olduk ve bunun erkek arkadaşları da benimle uğraşmaya çalıştı. Çantamdaki suyu alıp patlatıyormuş gibi yapıyorlardı. Notlarım onlardan çok daha iyi fakat onlarla ben hiç dalga geçiyor muyum. Beni de kendileri gibi geri zekalı sanıyorlar. Okuldan çıkarken de yine birileri su patlattılar benim ve diğer çıkmaya çalışanların da kafasına su geldi. Arkadaşlar bir de bunların çoğu aşırı tembel derste uyuyorlar öğretmenler tarafından çok şikayet aldılar ama hala nasıl rahatça yapabiliyorlar anlamıyorum. Mesela o topu bana atan kızı dışarıya attı fakat yine bunlar akıllanmıyorlar. Mesela hoca oturma düzeni için deneme yaptı 20 sorudan 18 doğru 2 yanlışım çıktı ne güzel derslerim de düzeliyor LGS'de güzel yapacağım diyorum, fakat okula stresle gidiyorum. O kadar stresle gidiyorum ki stresten karnım ağrıyor, midem bulanıyor. Sırf sabah okul var diye geceleri uyuyamıyorum. Ben ilkokulda çok sosyal bir çocuktum bunlar yüzünden içime kapandım. Tıraş olmama bile karıştılar. Bunlar bir grup oluşturmuş bana bulaşıyorlar benimle göz göze gelmeye çalışıyorlar derse odaklanmak yerine hep bana bakıyorlar. Mesela hoca bir erkeğe "şu kızı çağır" dediğinde sevgili durumuna çekiyorlar. Babamın tayininden dolayı İstanbul'dan buraya taşındık fakat keşke taşınmasaydık diyorum. Okul değiştirmeye de çalıştım fakat adresten dolayı almıyorlar. Hafta sonlarını saymazsak bunlardan kurtulmama sadece 25 gün kaldı fakat artık dayanamıyorum bıktım artık. Kusura bakmayın tekrar konu açtım fakat içimi dökmeden rahatlayamıyorum. Ayrıca bunlar yüzünden yalnız kalmamak için gerçek arkadaşım olmayan insanlarla takılmak zorunda kaldım bu 4 yıl boyunca. Teneffüslerde de aynı şekilde çok sıkılıyorum. Bana ne tavsiye önerirsiniz?

Son düzenleme:
Kral mümkünse takma onları. Ortaokulda zaten öyle bahsettiğin davranışlar yapılıyor. Öğretmenler çocuklarla uğraşmamak için disiplin falan çok vermiyor maalesef. LGS'de iyi bir lise kazan hayatına devam et. Zaten nisan ayı oldu 3 ay sonra onları görmeyeceksin bir daha.

Selam dost, 12. sınıfım ve senden bir farkım yok. Sadece onları umursama, hayatına ve gelecek hedeflerine bak demeyeceğim çünkü bana da dendiğinde bir halt olmadı. Duygularımı yitirmiş bir insana dönüştüm. Fakat bunu son zamanlarda kırmayı başardım. Benim gibi düşünen bir sürü insanla vakit geçiriyorum ve artık bir nebze de olsun mutluyum. Tavsiyem şudur ki, vakit geçirmekten hoşlandığın ve seni üzmeyecek arkadaşlıklar veya dostluklar kur. Hayatta mutlu oldukça devam isteği geliyor. Pes etmeni asla istemem.

Takma bende uğraştım onlarda illaki sataşmayı bırakırlar okul hayatında olur böyle işler.

Öncelikle yapman gereken şey, bu durumu bir büyüğün ile paylaşmak. Özellikle okul rehber öğretmeni bu tür durumlarda destek olmak için orada. Akran zorbalığı dediğimiz bu davranışlar belli yaş dönemlerinde daha sık görülüyor ve çoğu zaman öğretmenler ya da idareciler bu durumun farkında olmuyor. Sen söylemeden bilemezler. Ailene de bu durumu açıkça anlatmalısın. Okulda yaşadığın şeyleri saklamak, içine atmak, seni daha da yorar. Eğer ortam seni gerçekten kötü etkiliyorsa, sınıf değişikliği ya da gerekiyorsa okul değişikliği gibi yollar da düşünmelisin. Şunu da sakın unutma şu an yaşadığın bu dönem sadece bir süreç. Sonsuza kadar böyle kalmayacak. Hatta liseye geçince hayatında yeni bir sayfası açılacak. Sen kendini geliştirmeye derslerine odaklanmaya devam ettikçe, bu insanlar lisede kendi ilgisiz motivasyonsuz hayatlarına devam ederken sen daha iyi bir lisede, daha iyi arkadaşlıklar kurarak çok farklı bir çevrede olacaksın. Ve geçmişe dönüp baktığında, "İyi ki sabretmişim" diyeceksin. Günümüzde akran zorbalığı hemen hemene her sınıfta var. Ben ortaokuldayken bizim sınıfımızda da vardı akran zorbalığı ama bu kadar ciddi derecede değildi. Hatta o birbirine akran zorbalığı yapan iki arkadaşım şu an samimi dostlar ve olgun insanlar. Yapılan şey ilerleyen zamanda olgunlaşınca tamamen çocuklukmuş deniliyor. Fakat kişide bıraktığı etki kalıcıysa bir sonraki hayatında izler bırakabiliyor. Liseye geçtiğinde olabildiğince sosyalleşip sanki bu anları yaşamamış gibi dik durman gerekiyor. Dediğim gibi bu bir süreç. Gerekli yerlere şikayetini yapmaktan çekinme. Hakkını sonuna kadar savun. Gerekirse bir tane arkadaşın bile kalmasın kendi kendine yetebilmeyi öğren ama haksızlık ettirme kendine. Onların seviyesine inmeden doğru insanlarla danışarak bu sorunu çözebilirsin.

Açık öğretim için fazla küçüksün okuldan nefret etmek için de daha erken.
Öğretmenlerine söyle her şeyi anlat bütün öğretmenlerine sana bir şey yapmaya kalkıştıkları an bağırıp öğretmeni çağır bulaşmazlar.
Küçük yaştaki çocuklar gerçekten şeytan oluyor.

Kafaya takma diyenler ne yaşıyor? Karşılık vermen lazım kardeşim sözlü veya fiziksel. Su patlatmışlar ya mesela sana, patlatan elemanı gözüne kestir çıkışta aynını yap. Kavga çıkarırsa da dövüş lavukla. Korkup kaçarsan, başını öne eğersen daha çok zorbalık görürsün.

Benzerini yaşadım ancak benim dönemim 2017 öncesiydi. Şu anki durumda nasıl bir ekosistem var kestiremiyorum. Bu yüzden ben geçmişe şu anki kafamla gitsem ne yapardım olarak düşüneceğim. Ha burada da şöyle bir olay var... Ben maalesef "İmamhatip" te okudum o çok fazla şeyi değiştiriyor.
Tanımadığımdan önerebileceğim en nokta atışı şey, araya aileni de katman olur. Bu tarz sorumsuz ortaokul larda öğretmenler/yönetim öğrencilerin durumlarını göz önünde bulundurmaz. Ancak araya özellikle baban sert bir dille girerse yusuf yusuf oluyorlar.
He "tamam hallederisz" falan deyip yapmazlarsa o zaman karşı tutum ver. Geçmişte bu dediğimi daha sık yapsaydım keşke diyorum... Gerçi kafa göz dalsaydım demişliğim de var da bu dediğimi boş ver fiziksel gücün buna yetse şu ana kadar illaki yapardın diye düşünüyorum.
25 güne kadar iyi sabretmişsin. LGS ile düzgün bir lise ye girersen (kötü olmaması yeter) büyük oranda kurtulursun hedefin o olsun.

Kardeş strese çok girme karın ağrısı iyi değil sonra hasta oluyorsun kendine yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…